Günaydýn,
Vergi matrahýyla ilgili bir sorum daha olacak. Yönergede yazmýyor ama baþka bir kaynakta da net olarak bulamadýðým için soruyorum. Vergi matrahýný hesaplarken Eurobond kupon gelirlerine varsa kira gelirlerini de ekliyoruz. Peki kira gelirimiz yoksa aksine kira gideri varsa bu tutarý matrahtan düþmek mümkün müdür? Hiç bu durumda olan oldu mu?
Þimdiden çok teþekkürler
Kira giderinden kastýnýz nedir?
Kirada otururken sahip olduðum evimi de kiraya veriyorum diyorsanýz, ve bundan zarar çýkýyorsa da bir þey deðiþtirmez.
Konut kira geliriniz 2022 yýlý için 9500 liranýn üstundeyse beyana tabiidir, toplama da dahildir.
Ücret geliri de dahil tüm gelirlerinizin toplamý ücretler için 3.vergi dilimini geçiyorsa, (2022yili için 170,000), 9500 TL'lik istisnadan da yararlanamazsýnýz.
Burada yazdýklarým kendi kiþisel görüþüm olup kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sn tantrum,
"Devretmez" diye belirttiðiniz 2 durum var. Bunlarýn devretmeyecegi hangi kanun maddesinde yaziyor acaba. Pek hakkaniyetli gelmedi bana.
Ben geçen yillarda pirimli olarak çok miktarda bond aldim ama bilmedigim icin ertesi yýlki kupon gelirlerimden pirim miktarlarýný düþmedim.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
https://www.google.com/url?sa=t&sour...RssYburvOQs-Ea
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Yer Ýmleri