Originally Posted by
nosfecagri
Depremden sonra foruma pek takılmıyorum ama bugün biraz bakayım dedim bu yazıyı gördüm elinize sağlık.
Alıntı yapalım öne alınsın.
Şunu da ekleyeyim, çok şükür ne konut yatırımcısıyız ne de konut ihtiyacımız var.
Yalnız 1 dairemiz eski ve kirada, üşenmedim, aradım şurayı yıkalım müteahhite verelim diye uğraştım yöneticiye ısrar ettim. Depremde çok üzüldük ne gelse elimizden yardıma gayret ettik, tekrarı olmasın diye de uğraşalım istedim.
Anladım ki insanlar gerçekten kafayı yemiş. Ben iyi niyetle 4+1 daire 2+1 e bile düşse yapalım derken ben para vermem diyenler mi ararsınız kat isteyenler mi otopark isteyenler mi para isteyenler mi. Hepsinin hali vakti yerinde. Evin yeri güzel yenilense para yapar. Verecekleri para ya sıfır ya çok cüzi ama ona bile kesinlikle razı gelmiyorlar rant elde edemeyince bu işlere girmiyorlar insan hayatı daha değersiz geliyor. Yazıklar olsun. Satsan bir türlü. Bizim dandik apartman böyleyse 20 milyonluk İstanbul nasıl olacak? Allah yardımcımız olsun...
Minimalizmi öğrenmezsek doğa bize acımasızca minimalizmi öğretecektir. Deprem aslında felaket falan değildir. Deprem olmasa ne yeraltı kaynak suları ne tarım arazileri ne de akarsular olmazdı. Doğaya karşı gelmemeli doğayla uyum içinde olmalı.
Japonya'da yüzbinlerce insan tek odalı evlerde yaşıyor hatta tek bir salonda onlarca küçük uyku alanların olduğu tüp hosteller gördüm. Ama bizde 3+1 den 2+1 e evini dönüştürelim desen aman Allahım sanki canını istiyorsun. Gerçi artık bu maliyetlere isteseler de dönüştürecek müteahhit bulamaz kimse. O tren çoktan kalktı...
Ben hala Kayınvalidemi ikna edemedim Ona sorsan yeni evin garantisi mi varmış... En son kızdım evet yeni evin garantisi yok ama bu köhne evde deprem olursa ölmen garanti diye kızdım konuşmuyorum.. Kadının gözüne raporu soktum ama anlamak istemeyene hiçbir şey anlatamazsınız.
Zaman makinesi olsaydı ve zamanı geriye sarsaydık ve depremden önce deprem bölgesindeki ev sahiplerine deseniz ki eviniz 3+1 den 2+1 e dönüştürüp yenileyeceğiz deseydik inanın çoğu karşı çıkardı...
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri