Sayfa 537/902 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 4,289 - 4,296 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

Alıntı Originally Posted by mehmetyun Yazıyı Oku
    bilanço hayırlı olsun forumda genel beklenti geldi yanlış fk hesaplamam da 640k olarak hesaplamıştık.

güzel forum öngörülü herkes.

Bilançoda bu ortakların verdiği faizsiz parayı bulabilen var mı ben az baktımda ortaklara borçlar 375 milyon gözüküyor. ne kadar borç vermişti bunlar?

Ali Gökhan Öztürk 201.750
    Mesut Baz 11.250
    Ramin Malek 48.375
    Muhittin Behiç Harmanlı 113.625
    Toplam 375.000

650milyonluk satmışlardı 300milyon yemişler sanırım.
    300 milyonla yeni açacakları şirketlere ortakta olmuş olabilirler daha da incelemek lazım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2. geçen yıl dönen varlıklarımız 2021/9 da 123 milyon$ idi 2021/12 de 117 milyon$a düşmüştü. % 5 düşüş

bu yıl ise ise 2022/9da 180 milyon$dı 2022/12 de 224 milyon$ olmuş. %25 artış

duran varlıklar 2021/9 da 31 milyon$ dan 2021/12 ile 40 milyon$a çıkmıştı. %33 artış

Bu yıl ise 2022/9 da 33 milyon$ dan 80 milyon$ a çıkmış. %140 artış

3. 2023 bizim yılımız olacak

4.  Alıntı Originally Posted by mehmetyun Yazıyı Oku
    300 milyonla yeni açacakları şirketlere ortakta olmuş olabilirler daha da incelemek lazım.
    tabi zaten o yüzden şirket payını düşük tuttular. o zamanlar kızıyordum fakat şu bilançoyu görünce biraz dindi sinirim

5.  Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    elinizde altın var arkadaşlar kıymetini bilin macera arama gerek yok nacinaze görüşüm...
     Alıntı Originally Posted by ikasemre Yazıyı Oku
    2023 bizim yılımız olacak
    Aynı fikirdeyim.
    2024 ilk çeyrek bilançosunu görmeden ellemem senetlerimi.

6.  Alıntı Originally Posted by mehmetyun Yazıyı Oku
    burada sanki
    Ekran Alıntısı.jpg

7. selamlar arkadaşlar ben de şimdi kabaca bilançoya göz gezdirdim...her ne kadar hisse elimde olmasa da hisseye gönül bağım var...ikinci bir konu da twiteer hayatımı gesanın bilançosuna bağlamış idim...hatırlarsanız mehmet yazır ile bir iddiaya girmiştik..o yıl sonunda 550 milyon kar getireceğini ben ise eğer 550 nin üzerinde bir kar gelmez ise twiteerda bir daha yorum yazmayacağımı söylemiştim...eğer ki ben kazanırsam özelde benden genelde ise gesan yatırımcısından özür dileyecekti..

kendisi üçüncü çeyrek karını görünce beklentisini 550 den 450 ye indirmiş idi...patronun tv ye çıkıp son çeyrek de üçüncü çeyrek ile paralel gelir demesi ile benim de çoşkum sönmüş idi..ama iddia idia idi ve sonucu takip edeceğimi söylemiş idim...

gelen son çeyrek cirosu 1,7 milyar...net kar marjı %19 ..toplam yıl sonu karı ise 642 milyon... son çeyrek kar marjının her zaman iyi olduğunu biliyorduk...gesan yatırım yapmasından dolayı üçüncü çeyrek onun olumsuz sonuçlarına katlanmış idi..umulur ki bundan sonraki çeyreklerde de net kar marjı giderek iyileşsin..normal şartlarda net kar marjının %20 nin altında olmaması lazım ..çünkü sektör çok popüler talep çok yüksek...

bilançonun alt kalemlerine baktığımızda dönen varlıklar 4,183 milyar olmuş buna karşılık kısa borçları 2,733 milyar olmuş...nakit ve benzerleri 566 milyon iken finansal borçları 560 milyon olmuş...görüldüğü gibi varlıklar borçları rahatlıkla karşılıyor...hem yatırım yap hem de bu dengeyi sağla büyük başarıdır...öz kaynaklar da net 1 milyarlık bir artış var..

döviz açığını da yavaş yavaş azaltıyor....önceki çeyreklerde 269 milyon civarlarında iken son çeyrekte 198 milyona indirerek olası siyasi risklerini azaltmış görünüyor...

kısacası çok güzel bilanço gelmiş...bu yıl yine bir kaç kat büyüyecektir..daha önce de sık sık söyledim gesan zarar ettirmez sadece zaman kayıp ettirebilir diye...

gesana büyük aşamalar kayıt ettirecek diğer güzel beklentiler henüz gerçekleşmedi ve henüz bilançoya katkıları olmadı...beklentileri de çok güzel devam ediyor..yalnız buna rağmen ben kısada borsa fiyatına bir şey diyemeyeceğim..çünkü tahta yapıcıların sağı solu belli olmuyor...beklenti gerçekleşti ayağına satış da yapabilirler veya isterlerse de 300 zirvelerini geçirterek yeni zirveler de yaptırabilirler...ben kısa vadeli yorumlar yapmıyorum dostlar...

elinde bulunduran arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

8. gesan son çeyreklerde attığı kap tutarları 2,00-3,00 milyar aralıklarına ulaştı...bu şekilde devam ederse bunlar peyder pey çeyreklere yansıyacağı için gün gelecek ki tek çeyrekte yapacağı ciro 2,00-3,00 milyarları bulacaktır...yaptığı yatırımların da olumsuz etkileri geçtiğinde net kar marjı %20 civarlarında stabil olacaktır o vakit de çeyreklerde 400-600 milyon karlar yapabilecek ve buda bir yılda 1,600-2,400 milyarlık net karları doğuracaktır...bu yıl 642 milyon kar yaptığına göre kabaca 3-4 katlık büyümeyi önümüzdeki 1-2 yılda yapabilecektir...gesan katlamalı şekilde büyümeye devam edecek...sektör çok canlı...yenilenebilir enerji artık dünyamızın bir numaralı gündemi...işte bu büyümeye güvenerek orta ve uzunda kimse zarar etmeyecek diyordum...yeter ki sabırlı davranılsın...kısa vadeye yine bir şey diyemeyeceğim..görüyorsunuz borsada her türlü oyunlar dönüyor...ama tek bildiğim hisseler eninde sonunda temelinin gösterdiği yere ya çıkıyor yada iniyor...

tekrardan başarılar diliyorum dostlar...umarım tahtacı bir çakallık yapmaz bu bilançoya...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 537/902 İlkİlk ... 37437487527535536537538539547587637 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •