Sayfa 240/717 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon
Arama sonucu : 5732 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Burada hiç bir zaman insanların birbirine sataşması olmamıştı .. Burada çok değerli insanlar yazıyor. Şirket, faaliyetleri hakkında bilgi vermekte düşmanca bir tavır sergilediği bir tane bile bir aracı kurumun araştırma bölümü şirket hakkında bilgi alamadığı için malesef hep yeni şeyleri burada görebiliyoruz .
    Bence fikirleriniz de sorularınız da çok değerli , lütfen devam edin ,herkes istediğini yazsın boş verin , burada yazılanların gram fiyata etkisi yok ve buradan yazılanlardan etkilenip alım satım kararları verenler bence sermaye piyasalarından uzak dursun .
    Elimizde hisse var diye ne Pollyanna cılık yapacağız nede kötümser insanlardan etkileneceğiz ..Biz burada uzun vadeciyiz , bir yıl sonu finansallara göre karar vermiyoruz , ki yıl sonu finansalların üzerinden 3 ay geçti ve bu zaten fiyatların içinde .

Sevgilerimle .
    İyi diyorsun da..Twitter'da zaten takmıyoruz..zaten bilgi düzeyi çok düşük..her yıl imtiyazlı temettü geyiği...yahu zaten bu belli sürpri bir durum yok...eğer, bu yıl benim de önerdiğim gibi, finansal zorluklar nedneiyle temttü vermiyoruz deselerdi, 1-2 tavan yapardı...ama tercih etmedi, kendine "yakışanı" yaptı ve aynı şekilde devam dedi.

Ancak sürekli aynı şeyleri, bozuk plak gibi çalan olursa, burada art niyet aranır. Bu topikte bu hisse ile alakalı zaman zaman yüksek beklentilerle alım yapıp sonra hayal kırıklığına uğrayan arkadaşlar...sonra bu hırsla gelip gelip fırsat buldukça nefretini kusuyor...belki de hissesi de kalmamış..zaten bu kadar nefret ettiğin hissenin topiğine bile girmek saçma iş.

Bakın bu başlıkta bilanço ilgili, ciro konusunda beklentimin altında kaldığını yazdım...yarımada olsun, sen ol; olumsuz bulduğumuz şeyleri zaten yazıyoruz...ama kimse kusura bakmasın, bir hisseye yatırımın yoksa, hatta fırsat buldukça lanet okuyorsan o başlıktakiler, o hisseye yatırım yapanlar sana tepki gösterir...hatta bazı başlıklarda, çok daha ağır laflar edilir...bakma bu hissede takılan ve yazan arkadaşlar genelde kaliteli insanlar olduğu için tartışmada fazla ağır konuşulmuyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2. , Hisseleri ucuza toplamak için kötü niyetli yönetim marifetleri sergileniyor şuphesi nedeniyle hisse gena tribulans yaptı..

Düşünüldüğü gibi borsa şirketinden borsa dılı saba ya kat aktarımı söz konusu mu acaba?

Ayrıca faliyetlerinden milyar üstü kar eden deva mın bir yılda finans borç nasıl oluyor 1.4 milardan 4 milyara çıkmış?

Son 5 yıl yönetimdekiler ve imtiyazlı hisse sahiplerine toplam ne kadar kar payı verilmiş? Diğer %80 üstü oranda hisselere sahip hissedarlara ne kadar verilmiş?

3.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20230314-1.pdf

aşağıdaki listede görülen fiyatlar, raf fiyatlarıdır. Yukarıdaki linkteki mevzuatta belirtilen zam baremine konu fiyatlarsa, ilaç firmasından satış fiyatıdır.

https://www.ilacabak.com/firmagoster.php?Id=7581
    Bu bir zam haberidir

4.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    Bu bir zam haberidir
    yüzde kaç ben anlayamadım, eczane ve dağıtıcya görünüyor.

5.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    yüzde kaç ben anlayamadım, eczane ve dağıtıcya görünüyor.
    oran, ilacın fiyatına göre değişiyor.. örnek: ilaç fiyatı (ilaç firmasınnda depoya satış fiyatı) 20 tl ise; 4/20 = 0.20; zam %20dir. ilaç fiyatı 55.89 tKden büyükse, zam yok.

webde göreceğiniz fiyatlar, raf fiyatıdır.. dikkat..

6.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    oran, ilacın fiyatına göre değişiyor.. örnek: ilaç fiyatı (ilaç firmasınnda depoya satış fiyatı) 20 tl ise; 4/20 = 0.20; zam %20dir. ilaç fiyatı 55.89 tKden büyükse, zam yok.

webde göreceğiniz fiyatlar, raf fiyatıdır.. dikkat..
    Cironun %50 sini oluşturan 13 ilacın çoğui 55 tl lik fiyatın altında kalıyor gözüküyor. Rivelime dışındakilerin pek çok formu bu eşik değer altında yani. Bu durumda buradan ortalama %10 civarı ilave bir zam etkisi gelse, toplam ciroya etkisi %5 civarında artı olur diyebiliriz. Çok yaklaşık bir hesapla.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Cironun %50 sini oluşturan 13 ilacın çoğui 55 tl lik fiyatın altında kalıyor gözüküyor. Rivelime dışındakilerin pek çok formu bu eşik değer altında yani. Bu durumda buradan ortalama %10 civarı ilave bir zam etkisi gelse, toplam ciroya etkisi %5 civarında artı olur diyebiliriz. Çok yaklaşık bir hesapla.
    kara etkisi ne olur yüzde 5 ?

8.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    kara etkisi ne olur yüzde 5 ?
    ucuz ilaçların kar marjı da düşüktür...net kara kayda değer bir etkisi olmaz.

Sayfa 240/717 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •