Sayfa 245/719 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345 ... SonSon
Arama sonucu : 5749 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    sana daha ilgincini söyliyeyim 5 adet imtiyazlı pay var imtiyazlı paylara pay başına 26.964.461 TL toplamda 134.822.305 TL temettü kararı aldı bu 5 adet imtiyazlı payların 1,3 adedi şirketin uhdesinde devaya ait payalar bunlar vetaşla olan birleşmeden dolayı şirkete kalan paylar 1,3 adet şirkette olan paylardan dolayı temettünün 35.053.799 TL kısmı şirketin bünyesinde kalacak hakim hissedar 99.768.506 TL temettü alacak. İmtiyazlı paylara dağıttığı bu 134.822.305 TL tutarı C grubu hisselere normal olarak dağıtsaydı şirketin % 82 si hakim ortağa ait 134.822.305 TL nin % 82 si 110.554.290 TL sini yine kendi alacaktı yani imtiyazlı pay yerine normal dağıtsa aslında 10.785.784 TL daha fazla temettü alacaktı çok ilginç değil mi. Yani imtiyazlı dağıtma yerine normal olarak dağıtsa borsaya açık olan % 18 lik kısıma bu tutardan sadece 24.268.014 TL temettü dağıtacaktı kopan bunca gürültü işte bu tutar için kopuyor bu kararı alan hakim hissedarın sadece bu para için bu işi yaptığın sanmıyorum bence başka bir ajandaları var. bilanço açıklanacağı gün hisse 51,5 idi şimdi 41,50 şirketin piyasa değeri temettü tantanasına 2.000.000.000 TL (2 milyar) eridi. Bu imtiyaz kurululuşundan beri ana sözleşmesinde olmasına rağmen her yıl sanki yeni açıklanmış gibi bir etki yapıyor hatta her yıl daha da artan bir şekilde etki yapıyor gerçekten çok ilginç. sana Şahsi düşüncemi söyleyim bu kararı alan her kimse bilanço açıklandığı günden itibaren işbankası üzerinden 2 milyon lot hisse toplayanda aynı kişidir.
    pasta göremiyorum ama dediğiniz gibiyse 2 milyon lot çokmuş, artık 2 yıla anca toparlar. ayrıca ilaç sektörü defansif diyenler aklı kıtların yorumlarını göremiyorum orada burada. çünkü ecilc ble kötü düşüyor. demekki hiçbir sektör defansif değil.

2. başka bir düşüncem de şu bence deprem olmasa tekrar bir ilaç zammı gelecekti iyi biliyorum çünkü eczanelere sordum şubat başında. beklenen zam süresiz ertelendi sanırım ondan bu harektler olabilir. belki seçim sonrası. ama 2-3 yılda anca toparlar eski zirveye gider.

bugün de ateş ettim..ben de para çok tahtacı da akıl yok..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

Bugün işlem hacmi 45 mio tl.

Mal çıkıldığını düşünmüyorum .

Ama bir şeyler için acelesi var gibi , trend dibine düşüş bekliyordum, ama bu kadar sert bir şekilde değil...

Sevgilerimle

5.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Bugün işlem hacmi 45 mio tl.

Mal çıkıldığını düşünmüyorum .

Ama bir şeyler için acelesi var gibi , trend dibine düşüş bekliyordum, ama bu kadar sert bir şekilde değil...

Sevgilerimle
    bugünkü işlemlerden gördüğüm kadarı ile 350 bin lot civarı bir yabancı satışı qnb muhtemelen yabancıdır 100 bin lot civarı bir yatırım fonu satışı var gibi görünüyor alanlarda ise son günlerin alıcısı işbankası 150 bin lot

6.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    başka bir düşüncem de şu bence deprem olmasa tekrar bir ilaç zammı gelecekti iyi biliyorum çünkü eczanelere sordum şubat başında. beklenen zam süresiz ertelendi sanırım ondan bu harektler olabilir. belki seçim sonrası. ama 2-3 yılda anca toparlar eski zirveye gider.
    depremin ilaç zammını ertelediği doğrudur. Fakat, laca zam geldi:

https://www.eczacininsesi.com/haber-detay.php?id=15668

zammın formülüze edilişi dolayısıyla, anlamlandırılması o kadar zordu ki sektördeki medya organları dahi "ilaca zam" geldi şeklinde kısa haberle geçiştirmek zorunda kaldı. diğer medya (sektör dışı) kuruluşlarında bu haber pek yer bulamadı..

zammın, firmaların portföyüne etkisi, zam gören aralıktaki ürün payına bağlı. deva için tahminim; ciro üzerinden ödenen az miktar royalty gibi giderler hariç; etkisi %5 civarı ek bir zam olmuş olabilir. hepsi, vergi öncesi kara iner.. sadece beşeri ilaçları etkiler (hayvan sağlığı, kolonya, ihracat satışlarını etkilemez)..

özetle: 55.90 tlden (firmadan çıkış fiyatı) ucuz ilaçlara 4 tl zam geldi (2 tane barem var)... ilaç 20 tl ise, zam 4/20dir. ilaç, 55.88 tl ise, zam, 0.01 / 55.88dir.

15 Aralık zammı, her yıl şubatta olan zammın erken verilmesi idi. bu zam mevzuat dışı bir zamdır..

7.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    depremin ilaç zammını ertelediği doğrudur. Fakat, laca zam geldi:

https://www.eczacininsesi.com/haber-detay.php?id=15668

zammın formülüze edilişi dolayısıyla, anlamlandırılması o kadar zordu ki sektördeki medya organları dahi "ilaca zam" geldi şeklinde kısa haberle geçiştirmek zorunda kaldı. diğer medya (sektör dışı) kuruluşlarında bu haber pek yer bulamadı..

zammın, firmaların portföyüne etkisi, zam gören aralıktaki ürün payına bağlı. deva için tahminim; ciro üzerinden ödenen az miktar royalty gibi giderler hariç; etkisi %5 civarı ek bir zam olmuş olabilir. hepsi, vergi öncesi kara iner.. sadece beşeri ilaçları etkiler (hayvan sağlığı, kolonya, ihracat satışlarını etkilemez)..

özetle: 55.90 tlden (firmadan çıkış fiyatı) ucuz ilaçlara 4 tl zam geldi (2 tane barem var)... ilaç 20 tl ise, zam 4/20dir. ilaç, 55.88 tl ise, zam, 0.01 / 55.88dir.

15 Aralık zammı, her yıl şubatta olan zammın erken verilmesi idi. bu zam mevzuat dışı bir zamdır..
    devaya faydası ne olabilir yüzdesel bir zam haberi değil bu.burada başka biri hesaplamıştı ciroya belki yüzde 5 faydası olacak karlılığıa yüzde 1 ancak. bize yüzde 40-50 zam haberi lazım. normalde yıllık ortalama euro kuru üzerinden zam hesaplanırdı . şimdi baktığımıda ort. 18 tl görünüyor bu da max zam olayında yüzde 80 e kadar zam beklenebileceği.

8. hayret tahtacı artık basmıyor baktı şirket 14 milyardan 8 e düşmüş, malmıyım ne basıcam diyor sanırım. endeksten son 2 yılda fena ayrıştık, daha da yemiyor ayrışmak.

Sayfa 245/719 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •