Sayfa 256/501 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 2,041 - 2,048 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Her şeyin bir zamanı var. O gemi hareket ettiğinde Akdeniz'deki dengeleri değiştirecek...
    Ben de işte onu soruyorum. Gemi ne zaman hareket edecek?

Bir alıntı yapayım :

"Her arayan bulamaz, ama bulanlar arayanlardır"

dengeleri degistirmeyecek yakın yerlerde arasın en azından... o kadar para verildi gemiye. bulamasa bile personel sondaj tecrubesi kazanır, adam yetişir, knowhow olur...
    Hiçbirşey olmasa bilim adamları için araştırma konusu olur.

2. 100 yıldır bu ülkede petrol yok, gaz yok diyorlardı; kimsenin acelesi yoktu. Gemi 6 ay limanda durunca mı sabırları tükendi?
    Dil aslandır, yatar eşikte...

100 yıldır bu ülkede petrol yok, gaz yok diyorlardı; kimsenin acelesi yoktu. Gemi 6 ay limanda durunca mı sabırları tükendi?
    6 ay? Sizin memlekette zaman durdu galiba Akdenizde gaz aramaya başlamamız 10.senesini dolduruyor. Alanya'nın 30 km güneyindeki ilk kuyuyu 2018de açtık , o da 5 yıl olmuş.

Bay wasaban'ın bahsettiği Merkel'den gelen telefon, 2020 temmuzda geldi.

5 yılda açılan kuyular
    Alanya 1 (alanya aciklari)

Karpaz 1 (kıbrıs dogusu)
    Selçuklu 1 (kıbrıs batısı)
    kibrista kuyu actik mi, taciz amacli mi gittik belirsiz. gidip hemen döndük.

Yörükler 1 (mersin acıklari)

Barbaros Hayreddin Paşa Türk sismografik araştırma gemisi,sahibi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından işletilmektedir. 2011 yılında Dubai'de inşa edilen gemi, 2013 yılında sismografik, özellikle de petrol ve gaz araştırmalarında kullanılmak üzere Türkiye tarafından satın alındı

30 Ekim 2018'de Türk petrol şirketi TPAO'ya ait Fatih sondaj gemisi, Kıbrıs'ın batısında petrol arama çalışmalarına başladı. Ancak Alanya-1 adı verilen bu alan, Kıbrıs'ın hak iddia ettiği kısımlarda bulunmuyor.

Bu ülkede gaz yok , petrol yok diyenler , kıta sahanlıklarını dikkate almadıkları için yalancı konumuna düştüler.

(Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli'nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede. Sondaj yapılan Tuna-1, Karadeniz'deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor. Türkali-1 Tuna kuyusundan sadece 4-5 km uzakta yer alıyor. Yani Sakarya Gaz Sahasında.)

Kendi toptaklarımız üzerinde her seçim öncesinde mutlaka bir gaz/petrol keşfi yapılır.
    Seçim sonrasında da kuyunun / konunun üzeri kapatılır.

Şimdi seçim 14 mayısta mı?
    14 nisandan itibaren müjdeler başlar.

karadenizde gaz bulduk mu? bulduk. bir zahmet 2 sismik gemisi, 4 tane derin deniz sondaj gemisini boşuna mı aldık, peşine donanma gemilerini boşuna mı taktık.
    bir zahmet bulunsun..

kendi masrafını kurtarsın razıyım.
    inşallah kurtarıyordur

5.  Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    30 Aralık-31 Mart arası Dolar kuru aşağı yukarı 0.5 Lira hareket etti. Kur zararı 200M Lira gibi olacak. İlk defa bir şekilde bilançoda kar görünecek. Şeklen önemi var, aslen yok. Tek bildiğimiz bu şirket önümüzdeki yıllarda bu borçları ödeyebilecek ve sonuçta değerini bulacak....
    Hocam son çeyrekte kar vardı. Bu ilk çeyrekte de kar olacak fakat ben kur yatay kalmadıkça ya da son 6 aydır gibi hareket etmedikçe ödenmesi düşen enerji fiyatlarıyla birlikte zorlaşacaktır.

6. Albülhamit Han'ı kastettim orada...

Asıl olarak da 100 yıldır atılan yalandan sonra bu sabırsızlık neden demek istedim. Bunlar bakkal açıp, peynir satmaya benzeyen işler değil. Değerlendirilecek, sürdürülecek bir sürü jeopolitik, siyasi, ekonomik kritik süreç var. Onları beklemek gerekiyor demek ki...

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    6 ay? Sizin memlekette zaman durdu galiba.

7. Haklısınız. Şu an için kesin olan sadece 3 aylık bilanço. Gerisi için öngörüde bulunmak falcılık olur...

Alıntı Originally Posted by acosar Yazıyı Oku
    Hocam son çeyrekte kar vardı. Bu ilk çeyrekte de kar olacak fakat ben kur yatay kalmadıkça ya da son 6 aydır gibi hareket etmedikçe ödenmesi düşen enerji fiyatlarıyla birlikte zorlaşacaktır.

Albülhamit Han'ı kastettim orada...

Asıl olarak da 100 yıldır atılan yalandan sonra bu sabırsızlık neden demek istedim. Bunlar bakkal açıp, peynir satmaya benzeyen işler değil. Değerlendirilecek, sürdürülecek bir sürü jeopolitik, siyasi, ekonomik kritik süreç var. Onları beklemek gerekiyor demek ki...
    ben de bu lafı ederken zaten siyasi partilerden bagimsiz konuşuyorum. Hadi diyelim 80 yil yalan attilar, üzerine 20 yil, yine icraat yok, uzerine 6 ay...

milletin artık sabrı kalmadı. bulsan bile daha fazlasini isteyecek vatandas

lokantaya gittin siparis verdin 2 saat gecti yemek yok.. sus payı da önüne salata turşu tulum peyniri koydular. bir yerde patlar bu iş

Sayfa 256/501 İlkİlk ... 156206246254255256257258266306356 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •