Sayfa 991/1312 İlkİlk ... 491891941981989990991992993100110411091 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,921 - 7,928 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Çevremde yaşanan 2 vaka :

1- Bay A evini bay B 'ye kiraya verip üstüne ilave koyarak daha büyük bir eve kiracı oldu . Kirada oturduğu ev satıldı , yeni mal sahibi , ben oturacam dedi ,bay A'ya tahliye davası açtı.
    Bay A ,kendi evine geçmek için Bay B'ye tahliye davası açtı.

2- Bay C , Bay D'nin kiracısı. Bay D oğlum evleniyor evi boşalt dedi.

Yukardaki örneklerdeki vaatler,dilekler,tahminler vs gerçekleşmez ise diye hakimi ikna etmek gerekiyor. Aksi takdirde kiracılar evden haksız yere tahliye edilecek.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2. Sayın british, 3 yıl kiraya vermeme şartı olduğu için, beklentinin gerçekleşmeme durumunda tek mağdur ev sahibi olur.

Kiracı zaten parasıyla oturmuyor mu? Aynı parayla gitsin başka bir evde oturmaya devam etsin. Aynı evde yıllarca oturacağına dair kimse kiracıya söz vermedi.
    Ha eğer kiracı evde ciklet parasına oturuyorsa, onun "haksız yere" çıkması mağduriyet yaratmaz, aksine mağduriyet giderir.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Peki on yıllardır ilerleme kaydedemeyen pil teknolojisinin bundan sonra ilerleme kaydedeceğine niye inanıyoruz?

Ben kendimi bildim bileli Lithium ion ve Lithium Polimer piller piyasada. Bir de Ni-Mh vs var... 20-30 senedir bunların üstüne 1 tuğla koyabildiler mi? Benim umudum yok.

Batı köşeye sıkıştı ama kuyruğu dik tutmaya çalışıyor bana göre. Petrolcüler canlarına okuyacaklar.

ytd
    valla biz küçükken suyla çalışan araba yapılacak deniyordu. ne elektrik ne vs .su ile çalışan yaparsa tutar yoksa fosil yakıta devam.

4.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sayın british, 3 yıl kiraya vermeme şartı olduğu için, beklentinin gerçekleşmeme durumunda tek mağdur ev sahibi olur.

Kiracı zaten parasıyla oturmuyor mu? Aynı parayla gitsin başka bir evde oturmaya devam etsin. Aynı evde yıllarca oturacağına dair kimse kiracıya söz vermedi.
    Ha eğer kiracı evde ciklet parasına oturuyorsa, onun "haksız yere" çıkması mağduriyet yaratmaz, aksine mağduriyet giderir.
    1-Kiracının taşınmasının bir bedeli var.
    (bedel derken , karşı tarafın ödemesi gerektiğini söylemiyorum, eskilerin bir sözü ; '' 2 taşınma , 1 yangına bedeldir''
    2- '' oğlum evlenecek'' diyen kişinin sözlü beyanı ile evi boşatırlarsa , yarın öbürgün kiracı nasıl hakkını arıyacak , kayıtlara geçmesi lazım.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

5.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    1-Kiracının taşınmasının bir bedeli var.
    (bedel derken , karşı tarafın ödemesi gerektiğini söylemiyorum, eskilerin bir sözü ; '' 2 taşınma , 1 yangına bedeldir''
    2- '' oğlum evlenecek'' diyen kişinin sözlü beyanı ile evi boşatırlarsa , yarın öbürgün kiracı nasıl hakkını arıyacak , kayıtlara geçmesi lazım.
    Kiracının eşyası az ve ucuz olmalı. Başkasına ait bir evi saray gibi döşemek akıllıca değil.
    Saray gibi döşemek isteyen insan bir zahmet ev alıversin.

Kayıt altına alınması konusunda hemfikirim.
    Fakat bu basit iş sulh hukuk mahkemelerinde aylarca sürünmemeli.
    Direkt icra dairesine başvurularak çabucak tahliye edilmeli.
    Ev sahibi zaten 6 ay beklemiş. Kiracının yeni bir ev bulması ve kendini zihnen taşınmaya hazırlaması için 6 ay zaten çoook uzun bir süre.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6. Almanlar aptal, biz çok akıllıyız.
    Kiraları zorla düşürelim ki, her önüne gelen çulsuz bekar tek başına ev tutup rahat rahat fındık kırabilsin. Kalabalık aile hayatı falan kalmasın. Canı sıkılan ayrı eve çıksın.

"Araştırmacılar, konut sıkıntısını azaltmak için kira fiyatlarının önemli ölçüde artırmayı teklif etti. Bu şekilde büyük dairelerde az nüfusla yaşayan kişilerin düşük kira ödemek için küçük bir daireye taşınması hedefleniyor."

https://www.arti49.com/almanyada-yas...i-2377591h.htm

Lityum'a alternatif olarak sodyum bazlı aküler piyasaya çıkmaya başladı. Artıları da var ve kısa/orta mesafe için yeterli kapasitede.
    Aynı zamanda lityum bazlı üretim tesisinde de pek büyük bir değişiklik yapılmadan üretilebiliyormuş. Henüz fiyatları pahalı ama seri üretime geçerlerse lityum akülerinden daha ucuz olacaklar.
    Çin'de bir şirket bir araba üretti. 10.000 euro altında.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sehol_E10X

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sodyum_iyon_pil

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Kiracının eşyası az ve ucuz olmalı. Başkasına ait bir evi saray gibi döşemek akıllıca değil.
    Saray gibi döşemek isteyen insan bir zahmet ev alıversin.

Kayıt altına alınması konusunda hemfikirim.
    Fakat bu basit iş sulh hukuk mahkemelerinde aylarca sürünmemeli.
    Direkt icra dairesine başvurularak çabucak tahliye edilmeli.
    Ev sahibi zaten 6 ay beklemiş. Kiracının yeni bir ev bulması ve kendini zihnen taşınmaya hazırlaması için 6 ay zaten çoook uzun bir süre.
    Gerçek hayat o kadar kolay değil.
    Örnek:
    Eve yaptırılan gömme dolaplar , değiştirilen fayanslar vs vs. nasıl halledilecek?

En iyi çözüm anlaşmadır.

9 yıl önce bulunduğum işhanını Lcwaikiki satın aldı.
    Herkese taşınma bedeli ödedi , tereyağından kıl çeker gibi iş çözüldü
    Daha önceki işyerinin binasını YKB aldı. 1 sene bedava oturma hakkı vererek bizi davadan feragat ettirdi.
    Şimdiki işyerim Vakıf Han'da. Kasım 2022 de ihtarname gönderdi, kontratı uzatmıyacaz dedi. Ocak 2023 te2.ci bir ihtarname gönderdi işgalcisiniz dedi.
    Handaki saftirikler çil yavrusu gibi kaçıştı!
    Bakındığım kiracılı kiralık-satılık işyerlerindekiler ''masrafımı öde çıkayım'' diyorlar...
    Nasıl olacak?

Sayfa 991/1312 İlkİlk ... 491891941981989990991992993100110411091 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •