Sayfa 993/1312 İlkİlk ... 493893943983991992993994995100310431093 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,937 - 7,944 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Bu ev sahibi/kiracı modelinde sona yaklaşıyoruz gibime geliyor. Film bir yerde kopacak ama du bakalım. O zaman gelince de kimse memnun olmayacak olanlardan

ytd

2.  Alıntı Originally Posted by samreit Yazıyı Oku
    Haklı olmak veya olmamak değil mesele. Devletin kendi koyduğu kurallar ile oluşmuş bir durum var GER'de. Bu kuralı sadece bu sebepten dolayı kaldırmaya kalksa kaybedeceği çok çok daha fazla. O zaman tüm kiralar arşa çıkar. Aslında ortalama kiralar o kadar da yüksek değil. Ancak yeni kiralamalarda fark oluşuyor. Genelde kiracıların %90'ı normal kirada oturuyorlar. Yeni taşınan veya taşınmak zorunda olanlara oluyor olan. Şu anda planladıkları çevresel tadilat zorunlulukları gerçekten devreye girerse kiralar kendiliğinden uçacak, çünkü tadilatların masraflarını kiracıya gömerken %15 sınırına ek olarak tadilat masrafların %8'ini (yıllık ama aya bölerek) ekleyecekler kiralara. Zaten yeterli ev yapılmıyor daha da azalacak. O zaman d*****n kuyruğu kopacak.
    Almanya şahsına münhasır bir ülke komünizmle, kapitalizimin birleştiği bir yer.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu ev sahibi/kiracı modelinde sona yaklaşıyoruz gibime geliyor. Film bir yerde kopacak ama du bakalım. O zaman gelince de kimse memnun olmayacak olanlardan

ytd
    Bitmeli zaten kurumsal şirket modeline geçilmeli, öyle oğlum geldi, ben oturacam, para lazım satacam. Fikrim değişti zam yap. Hayat pahalılığı artı zam yap vs olmalı.
    Devlet denetiminde, enflasyon bazlı artış modelli bir sistem gayet rahat kurulur.
    Gayrimenkul yatırımı isteyen hissesini alır. Kanunlarda buna göre düzenlenir. Anlaşmazlıklar hızla çözülür.

4. Her işin kurumsallaşıp büyükbaşlara peşkeş çekilmesinin iyiliği kötülüğü de tartışmalı bir konu.

Adım başı her yerden fırlayan 3 harfli, 4 harfli marketler yüz binlerce küçük esnafı işsiz bıraktı. İyi olmuş küçük esnaf halkı süzüyordu diye millet çoğu zaman haklı olarak gaza gelmiş olsa da, geldiğimiz noktada bu büyükbaşların da kendi aralarında anlaşıp price fixing yaptıkları ortaya çıkmıştı geçen sene. Ceza alanlar bile oldu herkes hatırlar şimdi buradan isim vermeyeyim.

Memleket insanı küçükbaş, büyükbaş farketmeksizin eline geçirdiğini süzmeden rahatlayamıyor. Ev sahiplerini gönderip kurumsalları getirelim, bir de onlar süzsünler kiracıları.

Kurumsallar gelince kiracılar kurumsal olarak süzülürler iyice rahatlarlar. Ev sahibi/kiracı sisteminde bazen kiracı ev sahibini, bazen ev sahibi kiracıyı süzüyordu. Böyle olmaz.

Kim süzüyor, kim süzülüyor bunun tartışmaya açık olmaması lazım. Bu konu kanunlarla netleştirilmeli.

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Her işin kurumsallaşıp büyükbaşlara peşkeş çekilmesinin iyiliği kötülüğü de tartışmalı bir konu.

Adım başı her yerden fırlayan 3 harfli, 4 harfli marketler yüz binlerce küçük esnafı işsiz bıraktı. İyi olmuş küçük esnaf halkı süzüyordu diye millet çoğu zaman haklı olarak gaza gelmiş olsa da, geldiğimiz noktada bu büyükbaşların da kendi aralarında anlaşıp price fixing yaptıkları ortaya çıkmıştı geçen sene. Ceza alanlar bile oldu herkes hatırlar şimdi buradan isim vermeyeyim.

Memleket insanı küçükbaş, büyükbaş farketmeksizin eline geçirdiğini süzmeden rahatlayamıyor. Ev sahiplerini gönderip kurumsalları getirelim, bir de onlar süzsünler kiracıları.

Kurumsallar gelince kiracılar kurumsal olarak süzülürler iyice rahatlarlar. Ev sahibi/kiracı sisteminde bazen kiracı ev sahibini, bazen ev sahibi kiracıyı süzüyordu. Böyle olmaz.

Kim süzüyor, kim süzülüyor bunun tartışmaya açık olmaması lazım. Bu konu kanunlarla netleştirilmeli.
    Kurumsal demek keyfiliğe yer yok demek. Belli standart demek. Ben seviyorum. Aslında odalar belli standartı sağlasalar küçük esnafıda severdim. Ama yok.

6.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Ponzi hakkında o kadar çok araştırmalar yaptım ki Charles Ponzi'nin hayatını anlatan Kitaplardan tutun da Madoff'un hayatına kadar. Madoff yakalandığında beğendiğim bir sözü vardı. "Bana Ponzi demeyin, gerçek Ponzi sürekli karşılıksız para basan devletler ve Merkez bankalarıdır" diye açıklama yapmıştı.
    Gerçekten de Sürekli karşılıksız para basan devletler varken sayısı altın gibi sabit olan bitcoin, ethereum a ponzi demek çok büyük bir yanılgıdır. Kripto paralarda bazı shitcoinlerde ponzi tarzı işler olmadı değil özellikle nft lerde ama insanın olduğu her yerde bu normal. Sizin övdüğünüz hisse senedi piyasasında kripto paradan çok daha büyük dolandırıcılıklar meydana geldi-geliyor.

Gelelim "X yatırımdır, Y yatırım değildir" yanılgılarınıza. Bu söyledikleriniz genellikle finans kitaplarında kravatlı çocuklara ezberletilen klişe dogma kalıplardır. Bu kravatlı çocuklara bildim bileli "Altın yatırım değildir, konut yatırım değildir" klişesini ezberletip dururlar onlar da ekonomi kanallarında ezberledikleri şeyleri papağan gibi tekrarlarlar.

Maalesef aynısını tıp dünyasında da görüyoruz. Misal yıllarca insanlara kolesterol yapıyor diyerek yumurta ve zeytinyağından uzak tuttular.

Kurumsallaşan her şey ruhban sınıfını oluşturur. Tıp, finans, bilim vb kurumsallaştığı anda ruhban sınıfına döner dogma kalıplar gerçek zannedilir. Einstein bile evren ile yaptığı çalışmaları bağlı olduğu bilim topluluklarından ayrıldıktan sonra hayata geçirebilmişti.

Yatırım nedir sorusuna gelirsek size enflasyonun üzerinde kazandıracak her şey yatırımdır. eğer çöp tenekesi bile bana enflasyonun üzerinde gelir verecekse çöpe bile yatırım yaparım. NOKTA

-------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Hayat bana bilimden ayrılmamayı bilgili teknokrat insanları takip etmeyi bir konuda şüpheye düştüysen yeteri kadar bilim insanından fikir alıp sonra karar vermeyi geçte olsa öğretti. Bu sayede internetteki sınırsız komplo teorilerine sadece gülüyorum.

Bazı insanlar bakıyorum fedi eleştiriyor kendisini fedde çalışan ekonomistlerden daha bilgili görüyor ve şu muhteşem cümleyi kuruyor. Fed para bastı o yüzden enflasyon oldu ekonominin dengeleri bozuldu vs. Ve hiç kendine sormuyor dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun bu insanlar bunu düşünemiyor mu? Yada enflasyona rağmen para basmaya neden devam ediyolar? Bu kadar basit denklemi fed üyelerinin düşünemediğini mi sanıyorsunuz gerçekten.

Paranın ne olduğunu anlayan birisi bitcoinin çöp olduğunu bilir. Para itibardır. İtibarda bilimle teknolojiyle silahla ve güçle olur. Bilimde özgür düşünceyle zirve yapar. Bugün bu şartları dünya üzerinde sağlayan tek güç abd dir. Ona rakip olacak altın,euro vs daha çok yol alması gerek. Çin rusya vs önce özgürlükçü olmalı yoksa bilim milim gelişmez. Güç olamazlar. Bu arada bir paranın miktarının sınırlı olması o kadarda iyi bişey değildir. Altının dünya parası olmaktan çıkmasına yol açan özelliğide buydu.

Modern tıbbın gelişmesiyle sağlıkta insanoğlu resmen çağ atladı. İnsan ömrü inanılmaz uzadı. Bilimde kurumsallaşmak ne demek tam anlamadım ama bildiğim bişey varsa oda bilim özgür ortamda gelişir. Dogmatik yerlerde baskıcı yerlerde zaten bilim olmaz. Siz tıp bilimini kolesterolü vs canan karatay gibi şarlatanlardan öğrenmeye çalışırsanız daha çok komploculara yem olursunuz.

Kravatlı finans çocuklarındanda haz etmiyorsunuz onlarda okumuş bilmez tabi. Keşke bilim hiç olmasaymış ne güzel okumamış kravatsız alaylı arkadaşlar herşeyi biliyor. İnşaat mühendisi mimarda kim bizim usta başılarımız var. Hayat mektebinde yoğrulmuş hepsi.

Geriye dönük 50 yıllık modellemeler yaparsanız en iyi yatırım aracının borsa olduğunu görürsünüz. Altın ve gayrimenkul enflasyona karşı korur değer saklama aracıdır ama iyi bir yatırım değildir. Yaptığım tüm hesaplar bunu gösteriyor. Elbette 3-5 yıllık zaman dilimlerinde aşırı getirileri olabilir. Son 3 yılda gayrimenkulde yaşanan ilüzyonda budur. Ve işin püf noktası 5 yıl önceye git yorumcuların hepsini dinle alaylı mektepli farketmez hiçkimse böyle bir tasvirde bulunmamıştır bulunamaz da çünkü piyasayı geleceği kimse bilemez.

7. Canan Karatay ile tanışmam karaciğerimde yüksek derecede yağlanmamın olması ve fazlaca kilolarımın olmasından dolayı kaynaklanıyordu. Neredeyse gitmediğim doktor ve yapmadığım diyet kalmamıştı bir türlü sağlığıma kavuşamamış fazla kilolarımı verememiş karaciğerimdeki yağlanmayı giderememiştim. Ama modern tıpa tıpkı sizin gibi körü körüne iman ediyor ve bilim ne diyorsa doğrudur diyordum. Tıpkı sizin gibi biraz naifçe… Ta ki bir gün “Bu Canan Karatay’a sosyal medyada neden bu kadar itibar suikastçiliği yapıyorlar? var bunda bir iş” diye şüphelenmeye başladığım ana kadar. Halbuki bilim demek şüphe demektir…
    Neyse kendisinin dediklerini uyguladım ve 47 yaşımda olmama rağmen şu an 18 yaşımdaki kilomdayım. 20 kilo verdim. Dinç ve sağlamım. Karaciğermdeki yağlanmalar kalmadı. Bu olay çok önceleriydi. Daha sonra modern tıp çok sevdiğim eşimi sezaryen doğum esnasında az daha hayattan alıyordu. O gece modern tıp doktorları meydana gelen komplikasyonu ve hastalığı bulamadı ama ben buldum. Sabaha kadar uyumadım ve bilimsel makaleleri tek tek araştırdım. Ve sezaryen yapan doktor hocalarına durumu telefonda sorup haklısınız eşiniz bağırsak düğümlenmesi geçiriyor dedi. Burası Türkiye’nin en ünlü özel hastanesi bu arada. Neyse bizi az daha öylece sağlam diye taburcu ediyorlardı eğer ben şüpheci biri olmasaydım. Şüphe ve paranoya sizi hayatta tutar.

Ve artık o gün itibariyle modenrn tıp konusunu tamamen sorgulamaya başladım. Dolayısıyla Covid sıvılarını da vurulmadım. Aşı karşıtı değilim ama fazları daha tamamlanmadan ampirik olarak daha çalışmaları bitmeden en az 5 yıl çalışması tamamlanması gerekiyorken Sözde modern tıp covid sıvılarını vurulmak zorundasınız demesine rağmen ben ve ailem o sıvıları vurulmadık ne covid olduk ne de başka birşey. Tanrıya şükür sağlıklı biçimde hayatıma devam ediyorum.

Modern Tıp insanoğlunun ömrünü uzattı savı tamamen manipülatif bir veridir. O sava inanalara göre eskiden insan ortalama ömrü 40 yıldı ama modern tıp sayesinde insan ömrü uzuyor diyorlar ama bu veri istatistiksel ilüzyonudur ve yanıltıcıdır. Misal İstanbul arkeolojide lahitleri iyi inceleyin çoğu mezar taşında 70 80 vb yaşları göreceksiniz. Ama bu manipülasyonu şöyle yapıyorlar. Eskiden özellikle doğumda bebeklerin hayatta kalma oranı çok düşktü çünkü eski çağlarda insanoğlunun hijyenik suya erişimi çok zordu bunda tıpın değil mühendislerin başarısını göz ardı etmemek gerekiyor. Hesap şöyle yapılıyordu örneğin 100 kişiyi baz alalım 50 kişi 80 yıl yaşıyordu diğer kalan 50 kişi daha doğmadan 1 yaşına bile gelmeden doğum esnasında ölüyordu. Bu data setinde insan ortalama ömrü 40 görülüyor. Şimdilerde ise başarılı bebek doğum oranları nerdeyse %100 e yakın dolayısıyla yukarıdaki örneklemdeki 100 kişinin de yaşam ortalamasını sözde modern tıp döneminde hesaplarsak insan ömrü uzadı savını ortaya koyuyoruz.
    Halbuki bu tamamen yanılsamadan ibarettir. İnsan ömrü uzamamış aksine doğumdaki bebek ölüm oranları eskisi kadar yüksek olmadığı için tamamen matematiksel yanılsamaya neden olmuştur. Bakın bu olayda modern tıp değil daha çok mühendislerin şehirlere temiz su ve ısınma vb teknolojileri sayesinde insan ömrü sayısalda uzamıştır.
    Ayrıca yukarıdaki hesaplamalara eski çağlarda genç yaşlarda savaşlarda ölenler dahil edilmiştir. Bu çağda eskisi kadar savaşta ölen genç yaşta insan pek yok.

Gelelim para konusuna çok şey yazardım ama bu sistemin kurucusunun sizin de seveceğiniz birisinin sözü her şeyi anlatmaya yetiyor;
    “Tek gerçek para altındır diğer her şey borç senedidir” –JP Morgan

Ben de diyorum ki gelecekte altının yerini bitcoin alabilir dijital dünyada bunu hesap ederek varlıkları çeşitlendirmeli çağa ayak uydurmalı… Dogma kalıplara bağlı kalmamalı. Değişimlere ayak uydurmalı. Charles darwinin dediği gibi en güçlüler değil değişime ayak uyduranlar hayatta kalır.

Modellemelerden bahsetmişsiniz şöyle söyleyeyim ben finans dünyasında ismen bilinen ve Finansal modellemeler üzerine birçok bilimsel eserleri olan ve biriyim. Şöyle bist 100 endeksine 2000 yılından itibaren Altın bazlı grafiğine bir bakın ve düşüşü net olarak görün. Neyse konuyu fazla uzatmayayım.

-----------------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Hayat bana bilimden ayrılmamayı bilgili teknokrat insanları takip etmeyi bir konuda şüpheye düştüysen yeteri kadar bilim insanından fikir alıp sonra karar vermeyi geçte olsa öğretti. Bu sayede internetteki sınırsız komplo teorilerine sadece gülüyorum.

Bazı insanlar bakıyorum fedi eleştiriyor kendisini fedde çalışan ekonomistlerden daha bilgili görüyor ve şu muhteşem cümleyi kuruyor. Fed para bastı o yüzden enflasyon oldu ekonominin dengeleri bozuldu vs. Ve hiç kendine sormuyor dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun bu insanlar bunu düşünemiyor mu? Yada enflasyona rağmen para basmaya neden devam ediyolar? Bu kadar basit denklemi fed üyelerinin düşünemediğini mi sanıyorsunuz gerçekten.

Paranın ne olduğunu anlayan birisi bitcoinin çöp olduğunu bilir. Para itibardır. İtibarda bilimle teknolojiyle silahla ve güçle olur. Bilimde özgür düşünceyle zirve yapar. Bugün bu şartları dünya üzerinde sağlayan tek güç abd dir. Ona rakip olacak altın,euro vs daha çok yol alması gerek. Çin rusya vs önce özgürlükçü olmalı yoksa bilim milim gelişmez. Güç olamazlar. Bu arada bir paranın miktarının sınırlı olması o kadarda iyi bişey değildir. Altının dünya parası olmaktan çıkmasına yol açan özelliğide buydu.

Modern tıbbın gelişmesiyle sağlıkta insanoğlu resmen çağ atladı. İnsan ömrü inanılmaz uzadı. Bilimde kurumsallaşmak ne demek tam anlamadım ama bildiğim bişey varsa oda bilim özgür ortamda gelişir. Dogmatik yerlerde baskıcı yerlerde zaten bilim olmaz. Siz tıp bilimini kolesterolü vs canan karatay gibi şarlatanlardan öğrenmeye çalışırsanız daha çok komploculara yem olursunuz.

Kravatlı finans çocuklarındanda haz etmiyorsunuz onlarda okumuş bilmez tabi. Keşke bilim hiç olmasaymış ne güzel okumamış kravatsız alaylı arkadaşlar herşeyi biliyor. İnşaat mühendisi mimarda kim bizim usta başılarımız var. Hayat mektebinde yoğrulmuş hepsi.

Geriye dönük 50 yıllık modellemeler yaparsanız en iyi yatırım aracının borsa olduğunu görürsünüz. Altın ve gayrimenkul enflasyona karşı korur değer saklama aracıdır ama iyi bir yatırım değildir. Yaptığım tüm hesaplar bunu gösteriyor. Elbette 3-5 yıllık zaman dilimlerinde aşırı getirileri olabilir. Son 3 yılda gayrimenkulde yaşanan ilüzyonda budur. Ve işin püf noktası 5 yıl önceye git yorumcuların hepsini dinle alaylı mektepli farketmez hiçkimse böyle bir tasvirde bulunmamıştır bulunamaz da çünkü piyasayı geleceği kimse bilemez.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sn vivatrader sizin savınızı ben tam anlamadım.Misal insan ömrü uzamadı derken eskiden çocuklar 1 yaşına gelmeden ölüyorlardı ondan ortalama ömür düşük çıkıyordu demişsiniz.Peki eskiden çocuklar neden 1 yaşına gelmeden ölüyorlardı.Ne değişti de ölmez oldular.

Sayfa 993/1312 İlkİlk ... 493893943983991992993994995100310431093 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •