>>>>>
Bir gün Temel ve Fadime, bir papağan satın almışlar. Papağan, rengarenk tüyleri ve şapşal bakışlarıyla hemen dikkat çekmiş. Ancak Temel ve Fadime papağanın sadece basit kelimeleri tekrar ettiğini düşünmüşler.
Bir akşam yemek masasında otururken, papağan birden bire konuşmaya başlamış. "Sevgili Temel ve Fadime, size bir şeyler anlatmak istiyorum!" demiş.
Şaşkın bir şekilde papağana bakıp kulak veren çift, papağanın sözlerine dikkatle kulak vermiş. Papağan devam etmiş: "Ben aslında çok akıllı bir yaratık olarak buradayım ve birçok sırrı biliyorum. Sadece basit kelimeleri tekrar etmekten daha fazlasını yapabiliyorum!"
Temel ve Fadime şaşkınca birbirlerine bakmışlar. Papağanın söylediklerine inanmakta zorlanmışlar, ancak papağanın ciddiyeti ve iddiası karşısında dikkatle dinlemeye devam etmişler.
Papağan, "Örneğin, evdeki saklı hazinenin yerini biliyorum!" demiş. Temel ve Fadime gözlerini kocaman açmışlar. Şaşkınlık içinde papağana bakmışlar. Papağan devam etmiş: "Ayrıca, yakınlarınızın gelecek hakkında ne düşündüğünü de biliyorum. Şu an aklınızdan geçenleri de okuyabiliyorum!"
Temel ve Fadime, papağanın söyledikleri karşısında şaşkınca birbirlerine bakmışlar. Papağanın akıllılığına inanmakta zorlanmışlar, ancak papağanın iddiaları karşısında da etkilenmişler.
Bir süre sonra papağan, "Ancak, size bu bilgileri sadece bir şartla vereceğim" demiş. "Bana her gün taze meyve ve sebzeler verirseniz, sırlarımı sizinle paylaşmaya devam ederim!"
Temel ve Fadime, papağanın isteğini kabul etmişler ve her gün papağana taze meyve ve sebzeler vermişler. Papağan da her gün yeni sırlarını paylaşmış.
Kısa süre sonra, Temel ve Fadime, papağanın sırlarını kullanarak evdeki saklı hazineyi bulmuşlar ve yakınlarının gelecek planları hakkında bilgi sahibi olmuşlar. Papağanın akıllılığına hayran kalmışlar.
Ve böylece, Temel ve Fadime papağanla birlikte mutlu bir yaşam sürdürmüşler. Papağan, onlara sürekli olarak çeşitli ipuçları vererek hayatlarını kolaylaştırmış ve onlara akıllıca tavsiyelerde bulunmuş.
Bir gün, Temel ve Fadime, papağana minnettarlıklarını ifade etmek istemişler. "Papağanımız, senin sayende birçok sırrı öğrendik, hazineyi bulduk ve gelecek planlarımızı biliyoruz. Sana ne kadar teşekkür etsek az!" demişler.
Papağan gülerek, "Rica ederim, sevgili dostlarım. Ben sadece sizin için elimden geleni yaptım" demiş. "Ancak bir sırrım daha var."
Temel ve Fadime şaşkın bir şekilde sormuş, "Ne sırrı daha var? Her şeyi biliyoruz sanmıştık."
Papağan, gizemli bir şekilde gülümseyerek, "Aslında, benim de bir hayalim var. Uzun zamandır uçmayı hayal ediyorum, ancak burada kafeste olmak beni üzüyor" demiş.
Temel ve Fadime, papağanın hayalini duyduklarında hemen harekete geçmişler. Papağan, kafesten çıktığı anda kanatlarını çırparak uçmaya başlamış.
Papağan, havalanıp gökyüzüne yükseldikçe, Temel ve Fadime onun ardından gülümseyerek bakmışlar. "Sonunda özgürlüğüne kavuştu, artık kafeste değil" demişler.
O günden sonra, Temel ve Fadime, papağanın zaman zaman ziyaretine gelmişler ve onun özgürce uçtuğunu görmekten mutluluk duymuşlar. Papağan ise minnettarlıkla onlara her zaman yardım etmeye devam etmiş.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri