Sayfa 510/1009 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Almanya ve Japonya savaştan sonra 25 yılını feda ederek bugünlere gelmiş. Bizim için de olacaksa bir nesil kendini feda edecek. Ya biz ya çocuklarımız ya da torunlarımız kendini feda edecek. Tabi ülke kurtulacaksa.

2. Bu 418 Milyar dolari nasil tahsil edecek sorulari vardi.

https://www.youtube.com/watch?v=V9dU..._channel=Tele1

Burada acikliyorlar. ( 4.50 dk.)

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Almanya ve Japonya savaştan sonra 25 yılını feda ederek bugünlere gelmiş. Bizim için de olacaksa bir nesil kendini feda edecek. Ya biz ya çocuklarımız ya da torunlarımız kendini feda edecek. Tabi ülke kurtulacaksa.
    Olayın ilginç kısmı Almanya 1. Dünya savasindan hemen sonra japonya ise 19. Yüzyılın ikinci yarisinda birer kez daha aynı sicrayisi yapmışlardır. Yine 20-25 yıl içerisinde ...

4. Okumayı sevenler için hani o özellikle Atatürk'ün yurt dışından yenilikleri getirmesini eleştirenler için gözüne sokulmalik bir yazı paylaşıyorum iyi okumalar.IMG_20230412_044802~2.jpg
    Devamında da şöyle yazıyor önce çinin neredeyse tamamını feth etmek üzereyken (düşünün koca Çin'in tamamini) çin imparatorlugu yıkılıp ayaklanmalar başlayıp çin diyorki ulan küçücük japonya neler yaptı daha düne kadar sömürge ulkesiydi diyorlar hemen Çin'de yeniliklere ayak uyduruyor ve tekrar eski topraklarını geri almaya başlıyor. Çünkü o sırada japonya Rusya yi da tokatlamaya kalkıyor. Tabi Rusya da şok adamları hem karada hem denizde tokatlıyor. Düşünsenize düne kadar tokat manyagi yapiginiz pisirik çocuk gelip sizi bir kaç yılda sürekli tuş ediyor yeter mi? Yetmez aynı tarifeyi denizde hem ABD ye hem İngiltere'ye hem Fransa'ya uyguluyor işte gelişim böyle bir şey. İnşallah bir gün gelir bu yazdığım bütün ülkeler bizim hikayemizi boyle okumak zorunda kalırlar.

5. Bir gün eğer nasip olursa size pek değeri bilinmeyen anti yenilikçi tayfanin pek haz etmeyeceği 2. Mahmutu da yazayım kendi yorumlarimla onun yeri başkadır zamanınin Atatürk'üdur.

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Son kısma takılmayın, skalada oynayarak değişir onlar...

Mevzu logaritmayla ilgili...

100 TL niz var, %10 artarsa 110 olur, bir %10 daha artarsa 121 olur, oran sabit ama bileşik etki yaratıyor. Bunu bu şekilde lineer grafikte gösterirseniz iç bükey yani uzaya giden grafik görürsünüz, logaritmik çizerseniz dış bükey yani bir değere yakınsayan grafik görürsünüz, hedef bölgesinden nereye gittiğini kestirirsiniz.

TÜFE, CPI yani endeks (Index) kümülatif, her yeni aylık değer eski değeri çarpa çarpa gidiyor, çarpan aynıysa logaritmik grafikte trend aynı, çarpan artarsa, yani artış hızı artarsa, ki bu enflasyon, trend açısı artıyor.

Burada elips içindeki açılara dikkat edin, 2008-2018 arası aynı trendte kardeş kardeş bunlar giderken, faizleri düşürünce birisi(?), millet kredi çekmiş, parayı da evde çalarlar diye gene bankaya yatırmış, banka da ula ben bu geri yatırdığı parayı madem bi daha kredi vereyim demiş, bu şekilde parayı 1/ZK oranında çoğaltmış, yani para yaratan MB değil aslında banka, sonra bu kredileri çekenler alışveriş yapmış talep artmış, talep artınca satan da ula acayip talep var biraz daha fiyat arttırayım bari demiş, ve enflasyon artmış...

Karikatürize ettiğim şekilde, hepsini arttıran, yani trend açılarını git gide dikleştiren şey faiz düşürülmesi, yani M2
    Eyvallah sayın aşil üstadım kaleminize sağlık mevzuyu kavradım. Efsaneyi hatırlayalım sizin kafanızda soru işaretlerini az da olsa gidermek adına

https://www.yenisafak.com/ekonomi/bu...ktiniz-3614384

7.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Kör ölür, badem gözlü olura doğru gidiyor bu muhabbet

Reenkarnasyon varsa, yeni bir nickle teşrif edecektir...muhtemelen
    üstad ne güzel de ucuz çorap, et, lahmacun yeri söylüyordu ya hey gidi geçmiş zaman

İstanbul'da yaşamadığım için faydalanamıyordum ama gene de güzel oluyordu.

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Ooo, yeni müjdeler var, yükseköğretimde ilk cep tlf na ve laptopa vergi muafiyeti...aylık 10 Gbyte beleş..

Kılıçdaroğlu altında kalmaz bunun

Kesenin ağzı açıldı bi kere...gerçi bizimkiler mezun oldu...

TCELL de taahhüt bitti, aylık 30 Gbyte a iki kat para istedi, Vodafone'a geçtim, o gün bu gündür Sim kart blokesi kaldırmaktan helak oldum

Seneye de aynısını Vodafone yapacak bu sefer de TCELL e geçecez...salakça bir döngü içindeyim 3-5 yıldır..
    Kamu personel alımında mülakatta kalkacakmış, gençler tik tok a girip apaçi videoları çekerler eğitim kalitesi malum, politika faizi gibi.

Sayfa 510/1009 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •