BİST eşittir banka hissseleri tam olarak değil.Çok ucuz kalmış şirketler var.Dolar'da BİST100'e alternatif değil.Eğer öyle olsaydı...100 bini aşmış endekste dolar 3 liranın altına sarkardı...Ben önceki forumda da vardım.2009 yılından beridir Hissenet'i okur/yazarım. Forum başlığını ilk açan arkadaşlar için söylüyorum,hala şu anda dolar tutuyorlarsa rahat bir % 100 yapmışlardır...Esasen doların artması ,ülke ekomomisinin kötüye gitmesini de göstermez...Sadece pahalılığın arttığının farklı bir ifadesidir...Bir örnek vereyim kendimden çok net:
Geçen Aralık ayında 56300'e sıfır toyota yaris aldık hanımla,1,33 multidrive...Araç daha 800 km'de...Sahibinden.com'a bir baktım geçen ay...Bizim gibi km'si düşük,,kusur olmayanlara(ikinci el yani!) 60000 tl'den fazla istiyorlar...Araç alıyorsun ihtiyaç için,aylarca kullanıyorsun... Üstüne bir de prim yapıyor...Sebep?Dolar...
Ayrıca ben hisse ismi hiç zikretmedim.Papaz kaçtı oyunu nereden çıktı?Ha illa banka hissesi ise işaret edilen; garanti kar edecek olan ve karını düzenli olarak artıran başka sektör mü var?Pardon şöyle soralım soruyu: Borç alabileceği vatandaşın ,başka bir yer mi kaldı günümüz şartlarında?
Düşük maliyet ve GÜVEN her şey !
Hayat Hoş,Gerisi Boş .
Yer İmleri