Sayfa 175/1003 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Şenol Babuşcu
    @senolbabuscu
    ·
    15 Nis
    Kamu bankalarına 2022 yılında 2,6 milyar $, 2023 yılında ise 5,7 milyar $ olmak üzere son 2 yılda toplam 8,3 milyar $ sermaye artırımı yapıldı.
    Bu kadar büyük sermaye artışına kamu bankaları neden ihtiyaç duyuyor?

Yoksa, iktidarın müteahhitlerin satılmayan konutları için ettikleri zararı, bu konutlardan alamayanlar seçimler sonrası ödeyecekleri ek vergilerle mi kapatacak?

Yani birileri ucuz kredi ile servet yaparken zaten yoksul olanlar onları mı finanse edecek?

Hani zenginden alınıp fakire verilecekti?
    Kapıtalızm sudur:

Para varsa zenginler bolusur, borc varsa halk oder.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Bu arada yapılan apartman toplantısı sonucunda kapıcıyla devam kararı alındı yani çift dikiş kabul edildi EGEDUK kulakların çınlasın dediğin oldu ben ve bir kaç komşunun bastırması ile kapıcı dairesine elektrik ve su saati bağlanmasına karar aldırdık ayrıca verilen bayram ikramiyesi gibi ekstraları kaldırttık tek kazanımlar bunlar oldu
    Daha ne olsun?
    En azından elektrik su faturasından kurtarmışsınız.
    Bizim apartmanda bir de adamın evine klima alındı. Yazları cayır cayır yakıyor.
    Fatura da herkese giriyor.
    Ben de bizim evde oğlana tasarruflu olmayı öğretiyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Daha ne olsun?
    En azından elektrik su faturasından kurtarmışsınız.
    Bizim apartmanda bir de adamın evine klima alındı. Yazları cayır cayır yakıyor.
    Fatura da herkese giriyor.
    Ben de bizim evde oğlana tasarruflu olmayı öğretiyorum.
    Sizinki de mübarek lozan anlaşması gibiymiş 2023'te de bozulmadıysa işiniz zor

4. https://m.youtube.com/watch?v=QbxUItxAT-o

46:08
    100 kişilik mercimek çorba maliyet 456 lira
    Satış fiyatı 50 lira
    Mutlaka diğer maliyetler etkilidir ama çorbaya zam için mercimek fiyatı yükseldi demek insanı gülümsetiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gerçeklikten kopmuş bir toplumda gerçekçi vaatler işe yaramaz. Kılışdar da bunun farkında olduğu için oyunu kuralına göre oynamak zorunda. tıpkı rte nin iktidara gelene kadar hak ,hukuk , özgürlük, avrupa birliği demogojisi yaptığı gibi
    iktidara geldikten sonra gördü herkes özgürlüğün elli tonunu

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Yunanistan AB üyesi olduğu halde kendi krizinde böyle bir parayı kemiksiz löp diye alabildi mi? Bana komik geliyor bu parayı buldum getirdim demesi ayrıca Yunanistan çok ciddi kemer sıkma uyguladı öyle bedavadan para dünyada yoktur bence gerçekçi vaatler daha çok oy kazandırır

6.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    https://m.youtube.com/watch?v=QbxUItxAT-o

Satış fiyatı 50 lira
    Mutlaka diğer maliyetler etkilidir ama çorbaya zam için mercimek fiyatı yükseldi demek insanı gülümsetiyor.

ona girdiler yükseldi diyo ekonoımiciler....dikkat edin....girdi....kime...hizmeti alana....

7.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    https://m.youtube.com/watch?v=QbxUItxAT-o

Satış fiyatı 50 lira

50 TL mercimek için ödenmiyor.

Önemli bir kısmını dükkan kirası alır. Yani siz her çorba içtiğinizde özellikle AVM lerde dükkan sahibine ödeme yaparsınız.

Asgari ücretle çalışanların maaşını ödersiniz.

İşletmecinin lüx arabasının her türlü vergi, kasko, bakım, yenilemesini, çocuğunun özel okul taksitini, karısının botox unu ödersiniz.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

8. İstanbul da 1 milyon konut boşken 20 yılda ancak yapılan 1 milyon konut 1 yılda yapılmaya çalışılıyor.

Bu ne savurganlık.

Hastalığın kökenine inmek yerine çok daha maliyetli olan günlük rahatlatma peşindeyiz.

Piyasa ekonomisininden kopuşun kendileri liberal olanlarca benimsenmesi ise ne büyük paradox.

Bu konutlar neden boş diye hiç merak edildi mi?

5-10-20 milyonluk konut sahipleri geri zekalımı ki kira gelirinden mahrum oluyorlar.

Sen konutu kiracıya daha ilk günden kontratta 1 yıl yazsa da 10 yıl çıkaramazsın diye hukukunu oluşturursan kimse malını peşkeş çektirmez.

10 yıl değil tahliye için de en az (dava günü 8-10 ay sonraya verildiğinden ve istinaf, icra vs. ile) 3 yıl daha ekle 13 yıl enflasyondan eriyen kira ile nerdeyse bedelsiz başkasına servet transferi yapacaksın, bunu da kiracıyı korumak diye millete yutturacaksın.

Sonra oluşturduğun düzende evsahibi kiracıyı, kiracı evsahibini vursun, evini tahrip etsin.

Bu soygun düzenini sağlama almak için bir de dövizle kiraya verilmez, yüzde 25 kira sınırlaması hükmünü getireceksin.

Sonra da bu konuta yatırım yapanlar neden evleri boş tutuyorlar, biz onlardan extra vergi alalım şeklinde projeler üreteceksin.
    Yahu örnek olarak verilen ülkelerin paralarında devalüsyon mu oluyor ki euro ile kiraya verdiğin bir mülkün getirisi buharlaşsın.

Çok az bir ülkede ve sadece pandemide getirilen kira artış sınırlaması olan ülkelerin para birimleri 10 yılda 2 sıfır atılacak hale mi geldi?

Bu kadar kötü yasal koşullar altında, yani kira gelirinden mahrum olarak yatırım yapan birisinin üstüne binmeye çalışmak yerine alnından öpeceksin.

Peki bu evi boş tutan kişiler neden emlak alır?

Her iktidarın seçim kazanmak için popülist söylemleri ile ekonominin içine ettiklerinden ve çare olarak hergün tırlar dolusu yerel para basmayı tercih ettiklerinden geçmişte alın teri ile yaptıkları servetlerini biraz olsun KORUMAK için değil mi?

Sen karşılıksız para basmayı bırakırsan, adan neden konuta yatırım yapsın?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Sayfa 175/1003 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •