Aslında ben de katılıyorum arjantinle türkiye kıyası haksızlık.Arjantin bizden iyi durumda adamlara ayıp olur))))))) Cari açıkları yüzde bir kusur bizden iyi durumda.Biz sanırım mısır la falan kıyaslanabiliriz
Şaka bir yana alıntıladığım son yazı 2018 durumunu yansıtıyor son durum ne oldu acaba.
Dün trollerden birisi, doğalgaz alevi yazmış bir doğalgaz arama gemi fotosunun üstüne, orada bir alev de var, eklediği yazıda ...alevi kelimesinin tam yanına hizasına da Kılıçdaroğlu' nun fotosunu koymuş, yakarız yine ateşle bak diyor, Madımak göndermesi yapıyor. Tabi tepkiler üzerine de hemen silmiş, ardından da sessiz kalayım konu unutulana kadar dememiş, seri halde Yavuz Sultan Selim methiyelerine başlamış imalı. Hakaret edenleri de dava açmakla tehdit ediyor, avukatım zaten şimdiden 100 kişiye açtı filan diyor.
Yapan belli...kim olduğu belli...ne yaptığı belli...ama tık yok kimsede....seçim öncesi çok tehlikeli işler...bıkmadılar bu muhabbetten...
devalüasyon cari açığa vb çözüm olsaydı 5 den 8.4 a
6.9 dan 18.2 ye vururken 2 kere çözülürdü..
hâla cari açık çözüm tezinin buna bağlanmasını anlamıyorum..
ya art niyetli olmak gerek yada geri zekalı.
kurun ederi 25+ ama zam gelmeden kurun ederi..
Türkye çok pahalı bir ülke. herşey dolara endekslenmişken/keçinin gübresine bile dolar arttı diye zam yaparken,
kuru fışkırtmak isviçreye göç sebebi olur.
ortada çok fazla emek sarfedilerek üstü örtülen bir delik var...
boyu cidden büyük, kaydi kısmı dahi kabartıyor.
sadece milyar dolar üst ederi olanların toplamı 55+ milyar..
100 milyon dolar üstü varlığı olanlar o cari yi çekirdek gibi yer...
döviz hesaplarındaki 700 civarı kişi ülkenin kalanına bedel...
kim veriyor bu açığı ? az düşünün..
geniş kitlelere geçirilen üstü örtülü fatura var...
sorunun sebebi olmayan yerde çözüm aramak zaman israfı..
Son düzenleme : Zaf.Dogu; 22-04-2023 saat: 09:46.
Memento mori
Unutmadan...Botokslu bunu da söylemişti...1 yıl öncesinden...en son çare bunu yapmaya çalışacaklar sakın oyuna gelmeyin diye...
Gördüğüm kadarıyla, şimdiden sanki başlatan, ilk taşı atan kendileri değilmiş gibi mağduru oynamaya başladılar bile...
Çok kötüler çok...
Peki dini konular, alevilik özellikle çok ciddi derecede önemlş bir hususken KK nin kasıtlı bu açıklamayı yapıp alevi karşıtlarının oyunu kaybetmeye teşebbüst etmesine ne diyorsunuz?
Bu ülke de onlarca yuldır aile dışından birisi alevi ise "aa bak şunlar aleviymiş" yaftası yiyor çocukluklarımızdan beri.bu yüzden insan içinde ayrıştırılmamak için herkes saklar bunu.KK resmen son günlerde artan oylarını yine düşürmek için yaptığı planlardan bir parçası olarak gördüm.
Yer İmleri