Sayfa 1021/1312 İlkİlk ... 21521921971101110191020102110221023103110711121 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,161 - 8,168 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    200 m² bahçem var geçen cumartesiden beri ancak %40 ını temizleyebildim. Üstelik 2 ay önce geldiğimde bellemiştim bahöeyi. Yağmurla beraber ot çoşmuş yol ve yeniden belle. Bugün ayvalık pazarından biraz daha fide alıp salatalık domates ve biber ekeceğim. Ama hamlıktan ağrımadık kas grubum kalmadı.
    Değişim şart hocam...

Hep atadan kalma yöntemlerle devam ediyoruz.... Bu defa daha fazla verim ve daha az kas gücü için bahçeyi malçlama yöntemi ile ekeceğim.....üstadım youtube tır...

Geçen yıl kendimce bir deneme yapmıştım bahçede...iyi bir fiyasko sonucu iyi bir ilgi edindim..

5 lt, 10 lt ve damacana pvc şişelerinde kavun, karpuz ve kabak ekmiştim...kapların altlarını deldim....bol hayvan gübresi ile takviye edilmiş toprak döktüm..amacım fidelerin yabani otlardan korumak ve gübreli toprağın dağılmasını önlemekti......Fakat fidelerin kökleri etrafa yayılmayıp pvc kapta hapsolduğu için iyi beslenemediler..küçük prematüre meyveler dahi vermediler....ağaç gibi köklerin derine ineceğini sanmıştım...Bu sayede bitki ile ağaç arasındaki kök salma farkını anladım.....

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    twitter da bi video vardi duz insaat amelesi Turk bir adam Kosovaya gitmis ayda 1000 euro maas aliyorum her ay yarisini memlekete yolluyorum diyordu

duz amele 1000 euro alirsa usta ne kadar alr siz tahmin edin

Türkiyede de o paradan daha fazlasınıda kazanabilirdi..işçi yevmiyeleri en düşük 500 tl ...Birde şantiyede yiyip içip konaklaniyorsa o paradan fazlasını alır...Artı birde sigorta primi yatırılacaktı...

3.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Şehir hayatı virüs gibidir. O virüs kana bir karıştıysa bir daha asla köy, kırsal vb yerde yaşayamazsınız. Özellikle İstanbul gibi metropollerde yaşanlar için Kuşadası, Çeşme, Marmaris, Bodrum gibi yerlerin dışında yaşamak hikaye.. Yapamazsınız boşuna uğraşmayın. Ben çok araştırdım o iş yaş.

Köylerde yaşamak öyle instagram, youtube fenomenlerinin size gösterdiği gibi ciciş bir hayat değil. Öyle doğudaki köylerden bahsetmiyorum, Trakya, egenin iç kesimlerdeki bazı köylerde bile yaşamanız için bazen köy ağalarından izin almanız gerekiyor. Bunun dışında da bir çok zorlukları göze almak isteyenler varsa bir şey diyemem.
    Bakın aşağıda linkini gönderdiğim videoda adamın kendi arsasında tinyhouse yapmasına köylüler izin vermiyorlar. Ben videoyu izlerken bile sinirden dayanamadım, o gençlerin yerinde olmak istemezdim.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=wGhF0Fbp4E4

-----------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Ben aktif köyde büyümüş, köyde ailesi olan biriyim. Kendi ailenle bile kafan uymaz sıkıntı çekersin. Benim ailem standart iç anadolu ailesi :D Ben ODTÜ mezunuyum. Öyle solcu molcu olmamama rağmen siyaset vs konuşmam. Cahil adam sen A dersin o B anlar 2 sene unutmaz getirir olmadık yerde o lafı konuşur. Canın sıkılır. Ramazanda oruç vs geçtim teravih gittin gitmedin bile dert olur. Şehirden gelip de öyle ev konduran adamın götünü keserler götünü kesmese suyunu onu kesmese elektriğini keserler uğraş dur kendini kabul ettirene kadar.
    Son düzenleme : nosfecagri; 24-04-2023 saat: 00:04.

4. Yine bütün twitter ve Youtube ekonomistleri hep bir ağızdan ev fiyatları düşecek diyor. Kimisi dolar bazında diyor kimi TL olarakta düşecek diyor. Tunç Şatıroğlu ve Atiila Yeşilada TL olarakta düşecek diyor. Genellikle okumuş, eğitimli, doktoralı ekonomistler düşecek derken, Tebernüş Kireçci ve Mert Başaran gibi konut işinin içindeki insanlar düşmeyecek diyor. Tebernüş Kireçci dolar olarakta düşmeyecek derken, Mert Başaran hızlı bir develüasyon olursa konut fiyatlarının önce dolar olarak değer kaybedeceğini daha sonra yakalayacağını söylüyor. Bakalım hangi kesim haklı çıkacak.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

5. Nasil bu kadar ucuza ev uretmisler anlamadim hemde gercek tas

https://www.instagram.com/p/CrOD-7mI...MWNmMTk3NmQ%3D

6.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Nasil bu kadar ucuza ev uretmisler anlamadim hemde gercek tas
    https://www.duvarpaneli.com/urun-kat...-duvar-paneli/
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by Cezer Yazıyı Oku
    Ülkede anayasanın güvence altına aldığı mülkiyet hakkının gaspı ile artık değil yabancı yerli yatırımcı da ufaktan uzamaya başlayacak...anayasa mahkemesi üyelerine saygılarımı arz ediyorum...
    işin kötüsü herkes popülizme öyle bulaştı ki bu maddeyi hiçbir parti de anayasa mahkemesine götüremez. Götürse belki LDP götürür.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Yine bütün twitter ve Youtube ekonomistleri hep bir ağızdan ev fiyatları düşecek diyor. Kimisi dolar bazında diyor kimi TL olarakta düşecek diyor. Tunç Şatıroğlu ve Atiila Yeşilada TL olarakta düşecek diyor. Genellikle okumuş, eğitimli, doktoralı ekonomistler düşecek derken, Tebernüş Kireçci ve Mert Başaran gibi konut işinin içindeki insanlar düşmeyecek diyor. Tebernüş Kireçci dolar olarakta düşmeyecek derken, Mert Başaran hızlı bir develüasyon olursa konut fiyatlarının önce dolar olarak değer kaybedeceğini daha sonra yakalayacağını söylüyor. Bakalım hangi kesim haklı çıkacak.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk
    Ekonomistlerin argümanı fiyatların zaten çok yüksek olması ve olası bir yüksek faiz ortamında talebin kesileceğine dayanıyor.

Konut işinin içinde olanlar ise arzın hala kısıtlı olduğunu depremin de bunu artırdığını ve yüksek enflasyonun devam etmesi nedeniyle konutun değer saklama aracı olarak kalmaya devam edeceğine dayanıyor.

Bence bu iki ihtimal de var tamamen hükümetin uygulayacağı politikaya göre değişir.

Sayfa 1021/1312 İlkİlk ... 21521921971101110191020102110221023103110711121 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •