Sayfa 308/472 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    sn.tantrum,

aylığın ne kadar olduğu belli değil , günlük ödemede gözüken tutar üzerinden hesaplama yaparak %2.26 daha düşük bağlanmış olarak tespitte bulundum ancak eminde değilim

4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
    Banka
    -
    Banka Şube
    -
    Aylık Tutarı
    -
    Birikmiş Aylık Tutarı
    0
    Ek Ödeme Tutarı
    -
    Kesinti Tutarı
    0.00
    5510 Ek 19 Miktarı
    -
    Günlük ödemede önce kısıt aylık yatar. Tahsis numaranızın son hanesine göre kök aylığınızı hesaplayabilirsiniz.

Diyelim tahsis numaranızın son hanesi 9, bu durumda her ayın 17 sinde emekli aylığınızı alacaksınız.

Yatan kısıt dönem: Eğer martta başvurduysanız 1 nisan - 16 nisan arası (aylık alma günü - 1 = 17 - 1 = 16 gün)

Kök Aylığınız = Kısıt dönem yatan aylık / 16 * 30
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Günlük ödemede önce kısıt aylık yatar. Tahsis numaranızın son hanesine göre kök aylığınızı hesaplayabilirsiniz.

Diyelim tahsis numaranızın son hanesi 9, bu durumda her ayın 17 sinde emekli aylığınızı alacaksınız.

Yatan kısıt dönem: Eğer martta başvurduysanız 1 nisan - 16 nisan arası (aylık alma günü - 1 = 17 - 1 = 16 gün)

Kök Aylığınız = Kısıt dönem yatan aylık / 16 * 30
    tahsis numaramın sonu 3 yani her ayın 20. günü ,günlük ödeme ekranında gördüğüm tutar yaklaşık 16.775 tl bu kısıt dönem tutarı olamaz sanırım 1maaş + kısıt dönem tutarı birlikte

3.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    tahsis numaramın sonu 3 yani her ayın 20. günü ,günlük ödeme ekranında gördüğüm tutar yaklaşık 16.775 tl bu kısıt dönem tutarı olamaz sanırım 1maaş + kısıt dönem tutarı birlikte
    Evet. Size bu durumda 30 + 19 = 49 günlük maaş yatmış

Kök aylığınız = 16,775 ÷ 49 × 30 = 10,270.41

e-devlet üzerinden sgk 4a aylık bilgisi / evrak listesine baktığınızda da bağlanan kök aylık orada yazar.

Evet. Size bu durumda 30 + 19 = 49 günlük maaş yatmış

Kök aylığınız = 16,775 ÷ 49 × 30 = 10,270.41

e-devlet üzerinden sgk 4a aylık bilgisi / evrak listesine baktığınızda da bağlanan kök aylık orada yazar.
    teşekkür ederim sn. tantrum darısı tüm bekleyenlerin başına sağlıklı , huzurlu yaşam diliyorum.

syg.

5.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    teşekkür ederim sn. tantrum darısı tüm bekleyenlerin başına sağlıklı , huzurlu yaşam diliyorum.

syg.
    Emekliliğiniz hayırlı olsun. Uzun, huzur dolu bir emeklilik dilerim.

6. Dunyada coluk cocugun emekli edildigi tek ulke hangisidir?

Evet bildiniz

https://www.youtube.com/watch?v=7Mq3zibPwcs

Buraya kayit oldum...
    Adrese yada muhtar pesinde kosmaya gerek yok

https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-gu...igat-sorgulama

Sgk bildirimleri posta yoluyla yapar. Böyle durumlarda gecikme, kaybolma ya da adreste bulunamadı diye muhtara teslim etmeler çok sık yaşanır.

Siz borçlanma yaparsanız. Ödeme tebliğini alıp borcumu ödeyeyim diye beklerken bir bakmışsınız tebliğ muhtara gitmiş, üzerinden de süre geçtiğinden başvurunuz geçersiz olmuş.

Bunun yerine e-devlet üzerinden Sgk e-tebligata başvurursanız artık tebligatlarınızı posta yerine direk elektronik ortamda alırsınız.

Not: Tahsis bağlananların yazısı, bağlanan maaş bilgisi direk "Sgk Aylık Bilgisi" ---> Evrak Listesinde çıkıyor.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Dun bir arkadasimin (ankara SGK) emekli oldugu bilgisini aldim, ilerde umarim benim islemler de tamamlanir...
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 308/472 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •