Sayfa 1031/1312 İlkİlk ... 31531931981102110291030103110321033104110811131 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,241 - 8,248 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    2 yıl önce bu forumda Gayrimenkul-Döviz yatırım tercihi arasında Gayri menkul sektörü lehinde olumlu yazdığımız her şeye aggresif dolarcılar sert tepki gösterip adeta bizi forumdan kovdular o zamanlar.....onun için 2 yıl sonra konut sektörü ile ilgili ilk yorumu yazmaya karar verdim. )

Istnbul Beylikdüzünde Almanyada ki kız kardeşime ait konum ve çevre olarak güzel bir yerde olan 15 yıllık 185 m2 ve 3 odalı 12 katlı bir apartmanın 5.katındda güney cepheli bir dairesini satmaya karar verdik....Geçen son bahar hatta deprem öncesinde satsaydık 4-5 milyon TL arası bir fiyata giderdi...Zihnimde kalan o bilgi ile dost ve güvenilir emlakçıları aradım....Fiyatın daha da artmasını bekliyordum...Ama gelen bilgiler tam beklediğimin aksi bir durum çıktı.....2 emlakçı arkadaşın verdiği bilgiler %100 birbirine uyumlu idi....Şu anda En düşük 2.5 milyon tl en yüksek 3 milyon tl arasında gider dediler.....Depremden sonra yerlilerin İstanbul da konuta olan ilgisinde önemli bir düşüş var......Özellikle eski apartmanlara karşı.....Yabancılarda seçim sonuçlarını bekliyorlar .....Şimdililk Acele etmeyin seçimden sonra yabancı müşterilerimize uygun fiyata satarız dediler........Ama bir gerçek var.....İstanbulda Kiralar yükselmeye devam etmesine rağmen konut fiyatlarında bir gerileme var...Belki yabancıların yoğun ilgi gösterdiği semtlerde olmayabilir...

Yani kısacası TC vatandaşların istanbul özelinde büyük şehirlere olan ilgi ve aşkıları eskisi gibi olmayacak.....Kasaba ve taşralara ilgi giderek artiyor......Zaten Avrupada da durum böyledir....Şehir merkezlerinde genellikle alım gücü düşük kesim ve yabancılar yaşarlar....alım gücü iyi olan avrupalı daha çok şehir eteklerindeki kasabalarda yaşarlar.....Bizde ise anlayış bunun tam tersidir...

Bir derneğin kurtarma ekibinin elemanı söylemişti....Depremde en çok şehir merkezleri hasar gördüler... Bu nedenle can ve mal kaybı açısından en çok şehir merkezlerinde yaşayan zengin ve orta sınıf zarar gördüler demişti bize...
    Bu depremden dolayı fiyatı en çok yükselen yerler Büyük Şehirlerin çevresindeki toki konutları oldu. Takip ettiğim Bursa Gürsu Toki konutları, yolu dahi olmamasına rağmen depremden 1 ay sonra bir anda %40 fırladı. Yine Kocaelinde Arızlı Toki konutları keza aynı şekilde. Küçük şehirlerdeki Tokilerde bu şekilde bir artış oldu mu bilemiyorum takip etmediğim için.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

2. Muhalefeti de iktidarı da gayrimenkulü olanların gelirlerine el koyma yarışına girmiş.

Muhalefet stopajı sıfırlayacağım diyor bu demektir ki o stopajı gelir vergisi artışından dolayı mülk sahibi ödeyecek. Diğer bir muhalefet lideri boş evlere vergi koyacağız el koyacağız demekte hiç bir beis görmüyor.

Gayrimenkul sahipleri de paramı fiziki altın-döviz yaparım finansal sistemden çekerim, yeni ev almam, elimdekileri kiraya vermem demeye başladı, zaten hapis mapis cezası lafları da ortalıkta dolaşıyor.

Müteahhit yaptığım gayrimenkulleri kim alacak o zaman diyor. O zaman yeni inşaat yapmam üretim yapmam diyor.

İnşaat sektöründen dolayı kazanç sağlayan 250 sektör ve 6 milyon çalışanı da durumdan habersiz zannediyorlar ki biz işsiz kalmayacağız maaşlarımız artacak.

Kiracılar günü kurtarma derdinde ama oturduğu evden çıkmak zorunda kalınca kirasının katlarca fazlasını ödemek zorunda kalacağından hatta yüksek kiraları kabul etse dahi kiralık ev bulmakta çok zorlanacağından habersiz.

Özetle ülkenin lokomotif sektörü olan inşaatın yatırımcısı ile bu şekilde oynamak bütün ülkeye kaybettirir. Günü bazılarının lehine kurtarırsınız ama ileriki yıllarda karaborsadan ev- işyeri kiralamak zorunda kalır insanlar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Muhalefeti de iktidarı da gayrimenkulü olanların gelirlerine el koyma yarışına girmiş.

Muhalefet stopajı sıfırlayacağım diyor bu demektir ki o stopajı gelir vergisi artışından dolayı mülk sahibi ödeyecek. Diğer bir muhalefet lideri boş evlere vergi koyacağız el koyacağız demekte hiç bir beis görmüyor.

Gayrimenkul sahipleri de paramı fiziki altın-döviz yaparım finansal sistemden çekerim, yeni ev almam, elimdekileri kiraya vermem demeye başladı, zaten hapis mapis cezası lafları da ortalıkta dolaşıyor.

Müteahhit yaptığım gayrimenkulleri kim alacak o zaman diyor. O zaman yeni inşaat yapmam üretim yapmam diyor.

İnşaat sektöründen dolayı kazanç sağlayan 250 sektör ve 6 milyon çalışanı da durumdan habersiz zannediyorlar ki biz işsiz kalmayacağız maaşlarımız artacak.

Kiracılar günü kurtarma derdinde ama oturduğu evden çıkmak zorunda kalınca kirasının katlarca fazlasını ödemek zorunda kalacağından hatta yüksek kiraları kabul etse dahi kiralık ev bulmakta çok zorlanacağından habersiz.

Özetle ülkenin lokomotif sektörü olan inşaatın yatırımcısı ile bu şekilde oynamak bütün ülkeye kaybettirir. Günü bazılarının lehine kurtarırsınız ama ileriki yıllarda karaborsadan ev- işyeri kiralamak zorunda kalır insanlar.
    Başarabileceklerse
    Yatırım amaçlı konut talebini sınırlayıp, mevcut konutların imar artışı verilmeden yenilenmesine eğilirlerse inşaat sektörü zorlamadan işi çözerler tabi ki burada kar marjları daha düşük olacaktır.
    Konut kiralarını çözmenin yolu belli, göçmenleri geri gönderip arzı artırmak ikincisi enflasyonu kontrol altına alarak ev sahiplerini rahatlatmak. Şu anda evini 10 binden kiraya veren biri yeni sözleşme döneminde bu paranın ne kadar eriyeceğini bilemiyor.

4. Kişi başı Milli geliri 8500 dolar civarı olan (ben çok daha az olduğunu düşünüyorum dolar 20 lira desen yılda 170 bin yapar aylık neredeyse 15.000 olur. Asgari ücretli çalışan işgücü en az %50 ya da gelir dağılımı adaletsizliğinin etkisi ) bir ülkede ev fiyatları ne kadar saçma ise kira artışının %25 ile sınırlanması da o kadar saçma. Bunların sebebi vatandaşın liradan kaçması. İnsanlar krediye bağımlı hale geldi en zengin insan bile artık sermayeden yemiyor krediye abanıyor.Tasarruf açığı gitgide arttı, enflasyon sebebiyle liradan kaçış hızlandı. Kira çarpanları 400 lere 500 lere çıktı. Mesela pederin evlerinde İstanbul için çarpan 1000 lere yakın, Ankara ortalaması 600 lerde. Bu durumdan ne kiracı ne de mülk sahibi memnun. Başta ev fiyatları bu kadar artmayacaktı bundan sonrası yasaklarla olmaz. Kira çarpanlarının 200-300 lere tekrar gelebilmesi için öncelikle Tl ye güvenin artması, yabancıya satışın yasaklanması ve özellikle gelen göçmenlerin yavaştan gönderilerek kısa dönemde arzın arttırılması lazım. Bunlar uygulandığı vakit çarpanlar eski değerlerine döner. Ancak o zaman her iki taraf sulh olur.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ABD'de özellikle mortgage kredilerindeki artış futures markette kereste fiyatlarında müthiş çöküşe sebep oldu...

normal işlenmiş chart

logaritmik işlenmiş chart

kısa vadeli 2 saatlik chart

vadelide 1733 dolar zirveleri gördükten 336.10 dolar dibi yaptı...

ABD'de gayrımenkul sektörü berbat durumda...

bir periyod sonra sıra bize de gelebilir diyelim...

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Başarabileceklerse
    Yatırım amaçlı konut talebi sınırlayıp, mevcut konutların imar artışı verilmeden yenilenmesine eğilirlerse inşaat sektörü zorlamadan işi çözerler tabi ki burada kar marjları daha düşük olacaktır.
    Konut kiralarını çözmenin yolu belli, göçmenleri geri gönderip arzı artırmak ikincisi enflasyonu kontrol altına alarak ev sahiplerini rahatlatmak. Şu anda evini 10 binden kiraya veren biri yeni sözleşme döneminde bu paranın ne kadar eriyeceğini bilemiyor.
    Olaylar ekonomi ve ekonomi politikası sonucu olduğundan, aslen hiçte basit değildir.
    Uygun model ve metot dışı popülist yaklaşımlar olayı çözmez, konu gitgide sıkışır ...

7.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    2 yıl önce bu forumda Gayrimenkul-Döviz yatırım tercihi arasında Gayri menkul sektörü lehinde olumlu yazdığımız her şeye aggresif dolarcılar sert tepki gösterip adeta bizi forumdan kovdular o zamanlar.....onun için 2 yıl sonra konut sektörü ile ilgili ilk yorumu yazmaya karar verdim. )

Istnbul Beylikdüzünde Almanyada ki kız kardeşime ait konum ve çevre olarak güzel bir yerde olan 15 yıllık 185 m2 ve 3 odalı 12 katlı bir apartmanın 5.katındda güney cepheli bir dairesini satmaya karar verdik....Geçen son bahar hatta deprem öncesinde satsaydık 4-5 milyon TL arası bir fiyata giderdi...Zihnimde kalan o bilgi ile dost ve güvenilir emlakçıları aradım....Fiyatın daha da artmasını bekliyordum...Ama gelen bilgiler tam beklediğimin aksi bir durum çıktı.....2 emlakçı arkadaşın verdiği bilgiler %100 birbirine uyumlu idi....Şu anda En düşük 2.5 milyon tl en yüksek 3 milyon tl arasında gider dediler.....Depremden sonra yerlilerin İstanbul da konuta olan ilgisinde önemli bir düşüş var......Özellikle eski apartmanlara karşı.....Yabancılarda seçim sonuçlarını bekliyorlar .....Şimdililk Acele etmeyin seçimden sonra yabancı müşterilerimize uygun fiyata satarız dediler........Ama bir gerçek var.....İstanbulda Kiralar yükselmeye devam etmesine rağmen konut fiyatlarında bir gerileme var...Belki yabancıların yoğun ilgi gösterdiği semtlerde olmayabilir...

Yani kısacası TC vatandaşların istanbul özelinde büyük şehirlere olan ilgi ve aşkıları eskisi gibi olmayacak.....Kasaba ve taşralara ilgi giderek artiyor......Zaten Avrupada da durum böyledir....Şehir merkezlerinde genellikle alım gücü düşük kesim ve yabancılar yaşarlar....alım gücü iyi olan avrupalı daha çok şehir eteklerindeki kasabalarda yaşarlar.....Bizde ise anlayış bunun tam tersidir...

Bir derneğin kurtarma ekibinin elemanı söylemişti....Depremde en çok şehir merkezleri hasar gördüler... Bu nedenle can ve mal kaybı açısından en çok şehir merkezlerinde yaşayan zengin ve orta sınıf zarar gördüler demişti bize...
    50 bin dolar peşinatla aldığım eve 100 dolar kredi ödüyorum.ev 350 bin dolar.yer beylikdüzü. Eskiden bana yazılanları bilseniz keşke.

8.  Alıntı Originally Posted by Koray Yazıyı Oku
    Olaylar ekonomi ve ekonomi politikası sonucu olduğundan, aslen hiçte basit değildir.
    Uygun model ve metot dışı popülist yaklaşımlar olayı çözmez, konu gitgide sıkışır ...
    Konutta atılacak adım konutların reel değerleri üzerinden işlem görmesini sağlamak amacıyla vergileri düşürmek olmalı.
    İkinci adım ilk konuttan sonra krediyle alım yapmak isteyenlere daha yüksek faizle kredi olmalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 1031/1312 İlkİlk ... 31531931981102110291030103110321033104110811131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •