Sayfa 691/892 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon
Arama sonucu : 7135 madde; 5,521 - 5,528 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Hoş geldin keko dostum. Buraya yaz sen, memnun oluruz.
    Burada europowerden söz etmek buradaki gesan yatırımcısının moralini bozar..buda doğru olmaz...gerçi sonuçta europowerin değer kazanması dolaylı yönden gesani da ucuz kılacaktır..nede olsa eu europowerin yuzde 55 i gesanin..
    Ama yinede ayrı sayfada yazmam daha doğru olacak gibi..gesani seviyorum..daima gönlüm ondan yana olacaktır...ama şimdilik yavrusu europowerin da olgunlaşmasını istiyorum...bu hisseye inanılmaz bir talep var..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. Bu haber muthis bu buyumenin 2025 ve 2026'ya dahi sarkmasi mumkun. En buyuk payi GESAN'in almasi beklentimi koruyorum.

3. Bu sekilde yapilmis bir analiz var.

https://www.youtube.com/watch?v=2OK-fS9Q10g

Fiyatin doygunluga ulastigini soyluyor. Lafi birazda ortada birakiyor, buyumeye devam ederse gibi. Ancak amac kucuk yatirimciya olumsuz bir algi vermek gibi geldi. Bunu not dusmek icin ozellikle paylasiyorum, bu ve bunun gibi "uzmanlar" yuzunden GESAN gibi hizli buyuyen sirketleri bir cok kucuk yatirimci elinden kacirdi.

Patron temkinli tahminde bulunarak 2023 icin 9 milyar TL ciro beklentisi oldugunu bildirdi, acikcasi en az bunun %40-%60 fazlasinin gelme olasiligi mevcut. Europower halka arzindan gelen finansal borc azaltmanin yaratacagi marj duzeltmesiyle %20 veya bir tik ustu marja ulasmamiz cok mumkun.

Yukaridaki rakamlari degerlendirmeye aldigimizda, 2023 sonu yillik kar 2.5 - 3.0 milyar TL araligina ulasiyor. Bu rakamlarin ustunde bir rakam gelirse de beni pek sasirtmaz.

Acikcasi Europower'i spekulasyon yapip ucururlar ucurmazlar beni su an itibariyle enterese etmiyor, GESAN acisindan bu ikincil bir faktor. Europower'da %56 civari olan ortaklik payi tabii onemli ancak benim GESAN acisindan Europower'a bakisim direkt baglanti halinde olmasi ve bunun GESAN'a sagladigi rekabet avantaji. Ayni faktor Peak PV icinde gecerli., Peak PV 'den GESAN'A %33 bir net ortaklik payi oldugunu da dikkate alin.

Europower uzerinden spekulasyon yapilirsa, GESAN'in fiyatlamasi icin biraz daha bekleriz, Ancak GESAN yilsonu kari, beklentilerimize paralel gelirse F/K'nin yine 40-50 bandina gelmesi cok buyuk bir olasiliktir.

Su asamada sabirdan baska bir silahimiz yok. Ayrica onumuzde bir secim onun uzerine belkide ikinci tur baskisi var. Turkiye'nin etrafindaki jeopolitik risklerde mevcut, Bu nedenlerle buyuk dalgalanmalar yasayabiliriz. Bu noktada paydaslara onerim, acil ihtiyac duyacagi paralari bu dalgali ortamda dikkatli yonetmeleridir. Bunun disinda buyume 2024 ve hatta 2025'te ayni trendi koruyacak gibi gozukuyor.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi kararlariniz isginda aliniz.

4. Psikoloji basit aslında, insanlar zarardayken satmak istemez. Zararı realize ettiğinde kabullenmiş olursun ve bu insanın ruhunu sıkar, Bu sebeple zarardaki pozisyonları tutar karıdaki pozisyonları satarız. O yüzden tahtacı milletin malını toplamak için aşağıya basıyor söylemlerine tam anlamıyla katılmıyorum.

Buradaki stratejisinin şu olduğunu düşünüyorum. Seçim riskini girmek istemeyenlerin ve eupwr bozmasını hazırlanan insanların malını aşağıdan almak.

Bu stratejisinde başarılı olabilmesi için en iyi ihtimalle tahtayı yataya bağlaması lazım. Şimdiden geçen yıldan kalan bir buçuk milyar da düşününce 7 milyar TL'ye yakın cirosu mevcut ve dönüşüm daha başlamadı bile.

Bütün sosyal medya üstadları da ağız birliği ile olumsuz algı kasmaya çalışıyor, şahsen bu kadar beklentisi olan ve rüzgarın arkasında olduğu bir şirketi bu fiyatlardan satmaya gönlüm razı değil.

Beklentilerini geleceğini yaptığı işleri her şeyi defalarca ama defalarca yazdık. Kendimizi tekrarlamayalım diyerekten Bir daha yazmayayım, ancak ben şahsen elimden geldiğince acil nakit ihtiyacı dışında buralardan mal vermem. Ekranı kapatır iki üç ay bakmam olur biter.

Herkesin kendi kanaati kendi parası kendi risk iştahı. Acemi ve cahil bir yatırımcıyım söylediklerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Psikoloji basit aslında, insanlar zarardayken satmak istemez. Zararı realize ettiğinde kabullenmiş olursun ve bu insanın ruhunu sıkar, Bu sebeple zarardaki pozisyonları tutar karıdaki pozisyonları satarız. O yüzden tahtacı milletin malını toplamak için aşağıya basıyor söylemlerine tam anlamıyla katılmıyorum.

Buradaki stratejisinin şu olduğunu düşünüyorum. Seçim riskini girmek istemeyenlerin ve eupwr bozmasını hazırlanan insanların malını aşağıdan almak.

Bu stratejisinde başarılı olabilmesi için en iyi ihtimalle tahtayı yataya bağlaması lazım. Şimdiden geçen yıldan kalan bir buçuk milyar da düşününce 7 milyar TL'ye yakın cirosu mevcut ve dönüşüm daha başlamadı bile.

Bütün sosyal medya üstadları da ağız birliği ile olumsuz algı kasmaya çalışıyor, şahsen bu kadar beklentisi olan ve rüzgarın arkasında olduğu bir şirketi bu fiyatlardan satmaya gönlüm razı değil.

Beklentilerini geleceğini yaptığı işleri her şeyi defalarca ama defalarca yazdık. Kendimizi tekrarlamayalım diyerekten Bir daha yazmayayım, ancak ben şahsen elimden geldiğince acil nakit ihtiyacı dışında buralardan mal vermem. Ekranı kapatır iki üç ay bakmam olur biter.

Herkesin kendi kanaati kendi parası kendi risk iştahı. Acemi ve cahil bir yatırımcıyım söylediklerim yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
    Tahtanin yataya baglamasi en iyi ihtimal, ancak secimin ikinci tura kalmasi bu tahta dahil tum tahtacilarin panik satisi yaptirmak icin sonuna kadar kullanacaklari buyuk bir firsat, bunu heba etmezler gibime geliyor.

Bu durumda, deprem donemi fiyatlara kadar itmeyi denerler, ellerinden gelirse. Satislar karsilanirsa isler degisebilir. Sonra Eylul ayina kadar dip kazima ve 2. bilancolar sonrasi Eylul gibi up-trend baslangici. Bir nevi gecen yil senaryosu.

Yok , eger birinci turda secim biter, her sey netlesirse o zaman bambaska bir durum olusur. Kimin kazandigindan bagimsiz bir ralliye girebiliriz de, her sey mumkun, hayirlisi diyorum. Ben de daha cok bu nedenle 85'li fiyatlarda cikmaya cesaret edemedim.

Yukarida yazilanlar bir dusunce eksersizidir, yatirimlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz.

6.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Tahtanin yataya baglamasi en iyi ihtimal, ancak secimin ikinci tura kalmasi bu tahta dahil tum tahtacilarin panik satisi yaptirmak icin sonuna kadar kullanacaklari buyuk bir firsat, bunu heba etmezler gibime geliyor.

Bu durumda, deprem donemi fiyatlara kadar itmeyi denerler, ellerinden gelirse. Satislar karsilanirsa isler degisebilir. Sonra Eylul ayina kadar dip kazima ve 2. bilancolar sonrasi Eylul gibi up-trend baslangici. Bir nevi gecen yil senaryosu.

Yok , eger birinci turda secim biter, her sey netlesirse o zaman bambaska bir durum olusur. Kimin kazandigindan bagimsiz bir ralliye girebiliriz de, her sey mumkun, hayirlisi diyorum. Ben de daha cok bu nedenle 85'li fiyatlarda cikmaya cesaret edemedim.

Yukarida yazilanlar bir dusunce eksersizidir, yatirimlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz.
    Dostum zaten seçim ikinci tura kaldı piyasa bunu zaten fiyatlıyor hatta fiyatları diyebilirim haftaya netleşir. Burada mesele seçimin ikinci tura kalması değil Cumhurbaşkanı ile meclisin farklı ittifakların elinde olması ihtimali. İşte o zaman gerçekten yandık

7. Yazılanlara katılmakla birlikte mal boşaltıldı tabirini hiç anlamıyorum.

Şirketin ciro potansiyeli her geçen gün artıyor, yatırımlar artarak devam ediyor, yöneticiler rüzgarın farkında heyecanlı ve buna göre davranıyolar.

Şimdi bu kadar şeyin üstüne mal boşaltma tabiri nedir? hikaye artarak devam ediyorsa, sende buna inanıyorsan düştükçe toplarsın, heleki borsanın kötü olduğu seçim gibi riskin olduğu zamanlarda.

Sayfa 691/892 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •