Bilanço sezonu bitti.
Genel olarak bilançolar ÇOK ÇOK ÇOK kötü.
Deprem-seçim olmasa bile buralarda olurmuşuz zaten.
BRSAN,GOODY,MGROS beğendiğim bilançolar. BRSAN ve GOODY kısmen döngüsel şirketler. Kârların sürdürülebilirliği tartışmaya açık. MGROS zaten BIST50 tarafında bu sene kazanç sağlayan nadir şirketlerden birisi oldu. MGROS çok yakından takip ettiğim için Q2 ve Q3 bilançoları çok daha iyi gelecektir değerlendirmek isteyenler baksın, MGROS da da mevsimsellik var Q3 bilançosu çok çok iyi geliyor mesela.
DOAS bilançosu da güzel ama patron hırsız, tamamen scope'umdan çıkardım. Yaptığı alavere olmasaydı şayet direk 300TL olmalıydı hisse fiyatı ama buralarda sürünecek bence o da.
FROTO ya çok güveniyordum bence iyi bir bilanço ama ilk 3 ay çok yüksek kapasite kullanım oranı ile çalışmalarına rağmen marjları daralmış. Nisan ayında üretim rakamları da düştüğü için büyük ihtimalle 2. çeyrekte de marjlar daralmaya devam edecek.
Kısaca, eğer seçime göre yabancı gelip XBANK ve XHOLDING öncülüğünde bir yükseliş olmazsa tekrar 300$ hayal. XSINAI de işler yaş çoğu şirket okeye dönüyor, bedelli furyası başlayabilir bazı küçük ölçekli sanayicilerde.
Yer İmleri