Sayfa 976/1009 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Mesela neler yanlıştı yada hiç söylenmesine gerek yoktu. Zaten bilen bilir ne olacağını.
    1. CB adayı olduğu gün partisinden istifa edip sözünde durmalıydi. Partili CB olmaz söylemini çürütürdü.
    2. Diyanet işleri başkanlığı ile ilgili söyleme gerek yok.
    3. Aleviyim demeye de gerek yoktu.
    4. Teknofest yapılırken İHA siha algısı varken Amerikadaki Türk firmaya Atatürk havalimanıni vereceğim demek.
    5. Ekonomi kurmayları ülke ekonomisi zor durumda derken bol vaade gerek yoktu ölçülü vaad olabilirdi. Dışardan 300 milyar dolar buldum demeye gerek yoktu.
    6. Kavala ve Demirtaş söylemine gerek yoktu.
    7. Çok fazla ben kullandı. 5+2 CB yardımcısı adayı varken.
    8. Mitingler tekil olabilirdi Karadeniz Bölgesinde Mansur+ Ekrem yeterdi ve mitinglerde parti bayrağı olmamalıydi.
    9. Deva Saadet gelecek partisi ya iyi parti çatısı altında kendi logo ve isimleriyle yada CHP ile Yrp gibi ya ayrı ayrı yada üçü birlikte bir grup olarak girmeliydi.

2. https://eksisozluk1923.com/sehit-cen...5220?a=popular

Şehit cenazesinde chp bayrağı parçalanmış.1 hafta önce olsa derdim chp yi kışkırtan akpliler yaptı vs vs.

https://twitter.com/trhaber_com/stat...486512128?s=46

Ama bugünkü gelinen nokta da hemen KK nin başdanışmanına bakıyoruz

https://eksisozluk1923.com/img/aq1hqvct

https://eksisozluk1923.com/img/c09a26ly

Demek ki insanlar bu tepkiyi verirken haklıymış diyoruz.

Demek ki masasına Kuran koyanın müslüman olmadığı gibi , arkasına Atatürk fotoğrafı koyan da Atatürkçü olmuyormuş..

KK istifa !

Yani sıkıntı yok adam kazandı diyor.Matematik istatistik bilimi elbet arada yanılabilir zarlar yedi yedi gelebilir.Bunlar hala bu kafadaysa bu seçim legaldir sonuçlar normaldir diyorlarsa ört ki ölem.Reis reise karşı bir seçimde daha oy kullanırım ondan sonrası gereksiz.Aklımızla dalga geçilmez ki ysk başkanı ilk başta sandıkların yüzde 47 si açıldı kk 2 puan önde diye açıklama yapıyor ilk açılan sandıklarda malum akp nin önde olduğu sandıklar,gece o saatten sonra hangi bölgenin sonuçları geldi de akp 2 puan geride iken 4 puan ileri geçti.Bu anomali için yeri göğü birbirine katmayan partiye ben ne diyeyim.Sözcü de bence reise çalışıyor.

4. Bundan sonra 4 ufaklık mitinge çıkmasın onların bölgelerinde sokak sokak gezerken vatandaşa anlatırken görmek istiyoruz.

5. 53684.jpg

Sonuçlar beni de şaşırttı ama ortada kaybedilmiş bir seçim yok, henüz. kaybedilecekse, şu anki manzaraya göre ikinci turda kaybedilecek. an itibariyle rte tarihindeki en düşük kişisel oyu almış görünüyor. züğürt tesellisi gibi gelse de değil. gayet önemli bir gösterge. aşağı yönlü trendin devam ettiğini gösteriyor. trend umulduğu ya da beklendiği kadar hızlı bir değişim göstermemiş sadece. akp de erdoğan da kan kaybetmiş, olan bundan ibaret. ama millet karalar bağlıyor.

kendine muhalif süsü verip insanların moralini bozmaya, şevkini kırmaya, insanları hüsrana ve yılgınlığa sürüklemeye çalışan manipülatör ordusunu bir kenara koyarsak, ekşi sözlük'te gerçekten muhalif kanattan olan bazı insanların hali hakikaten numunelik. ortada ikinci turu olan bir seçim varken yıkılmış, öfkeden, üzüntüden kendini kaybetmiş insanların yazdıklarını okuyorum. bu seviye bir çözülmeyi uzun zamandır görmemiştim. dünyanın sonu değil, ucunda ölüm de yok şimdilik. (belki ilerde muhalifleri sistematik olarak katletmeye başlarlar belki ama daha orada değiliz. muhtemelen hiç oralara gitmeyiz. en uç nokta ne olabilir diye bakmak istedim sadece.) böyle bir psikolojik çöküntü normal değil. ilk turda kazanmak çok güzel olurdu evet ama ikinci tur orada duruyor. zor da olsa matematiksel olarak imkansız değil. 15 gün kısa bir süre ama türkiye için çok uzun bir süre. bazı arkadaşlar aşırı tepki veriyor. bu kadar stresi kaldıramıyorsanız hayat çok çok zor geçer, hele de türkiye'de.

ben siyasal islamın yeşerdiği bir yerde doğup büyüdüm. hayatımın bir kısmı bunların adım adım büyümesini izlemekle geçti. sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. roller değişsin, akp müzmin muhalefet olsun ve bugünkü sonucun aynısını almış olsun. sevinçten göbek atarlardı, göbek. çarşaflı marşaflı, kadın erkek demeden gerdan kıra kıra, kıvıra sallaya, çalkalaya çalkalaya oynardı. en ufak bir artışı bile bir gelişme olarak görüyorlar. kafa yapısı bu. chp etrafında kümelenen insanlar ve benzer hayat tarzına sahip olanlar, kendilerini ülkenin doğal sahibi olarak görüyorlar ancak bu ülkenin doğal sahibi yok. bu ülke tam bir sebze çorbası, ne ararsan var ve konjonktürel olarak sebzelerin oranı artıp azalıyor.

siyasal islamın örgütlenme şekli ve neferlerinin yapısı düşünüldüğünde, bu hareketin üyeleri türkiye'nin prusyalılarıdır. kendilerine çizilen rotayı sabır, bağlılık ve disiplinle takip ederler. refah partisi ile başlayan yükselme döneminde, mahalle bazında örgütlenirler ve doğan çocuğa altın göndermekten, cenaze evine yemek göndermeye kadar tonla şey yaparlardı. bunları başlatan örgüttür. dayanışma duygusu geliştirmek için sık sık mahalle toplantıları yapar, insanlarla sohbet ederler ve hem yeni potansiyel elemanlarla tanışırlar hem de gerektiğinde yardım edilecekler listesi yaparlardı. bunun karşılığında kurulan organik bağ çok güçlüydü. tabii resim bu kadar toz pembe değil. insanlara maddi karşılık da vadederlerdi. oruç, namaz, örtünme falan gibi şeyler tamamsa, nerdeyse günah olan bir şey yok gibi bir şeydi. akçeli işler, iş bulma, torpil yapma şu bu ne ararsan her tür kul hakkı yeme normalleştirilmişti ve kimsenin de umrunda değildi. o nedenle siyasal islamın liderleri cukka yaptığında kimse önemsemez çünkü normalleştirilmiştir.

siyasal islam bu yapıyı bugüne kadar büyük ölçüde korudu. din gibi çok güçlü bir yapışkan var elbette ve kitleyi şekillendirmekte çok önemli bir rol oynuyor ama herkesin bildiği gibi bu yapıyı birarada tutan din değil, yıllarca güçlendirilmiş bağ ve çıkar ilişkisi. a partisi ve b partisi benzer vaatler veriyorsa, bu kitle kendi partisini seçer. bunda şaşılacak bir şey yok. rte, kılıçdaroğlu ne vadettiyse aynısını ve hatta daha fazlasını vadetti ya da hemen yaptı. ülkeyi uçurumdan aşağı böyle böyle itiyor ama umrunda değil. ama anlatmak istediğim bu değil.

ülkenin sahibi olmak için en az siyasal islamcılar kadar disiplinle, şevkle, yılmadan ve istediğiniz sonucu alamadığınızda yıkıma uğramadan sabırla çalışmak gerekiyor. onlar gibi avanta dağıtıp antin kuntin işler yapmak söz konusu değilse, daha da fazla çalışmak lazım. ikinci tura kalmış seçimde, "niye kazanamadık?" diye ağlamaya başlayıp sağa sola küfür ederek, bu zayıflıkla hiç bir şey elde edilmez.

necmettin erbakan ve tayyip erdoğan'ın kamyonet kasasında seçim kampanyası yaptığı görüntüler var ya ona iyi bakın. yıllarca iğneyle kuyu kazar gibi çalışan örgütleri sayesinde marjinal bir parti olmaktan çıkıp merkeze yanaştılar. bunda siyasi, ekonomik, sosyolojik tonla yan faktör de var elbette ama hiçbiri gösterdikleri prusya disiplini olmadan olmazdı. benzer durum gülen cemaati için de geçerli. devlete sızıp kurumları ele geçirmek için 30 yıl durmadan çalışıp çabaladılar.

türkiye'deki muhalif seçmen kitlesi örgütlü değil. siyasal faaliyetlere katılmayı da sevmiyor. fiziken ve ruhen hırpalayıcı bir iş kesinlikle ama bir sandığı veya oy çuvalını beklemeye dayanamayanlar var. biraz baskı altında kalınca gözyaşlarını koyverenler, elleri ayakları birbirine dolananlar, sesi titreyenler var. demek ki yanlış insanlar yanlış işleri yapmaya çalışıyor. bu bir organizasyon sorunu olduğu kadar kişilerin yapamayacakları işlere talip olduğunu da gösterir.

kısa vadede değişim isteniyorsa örgütlü faaliyetlerle ilerlemek lazım. bunu da en az siyasal islamcılar kadar organize, disiplinli ve çalışkan bir şekilde yapmak lazım. herkesin kendi mizacına uyan yapabileceği bir şey vardır. kimse sahada kahramanlık yapmak zorunda değil. kapı kapı gezmeye gerek yok. ama nihai hedef iktidar olmaksa ve mevcut durumda oy sayısı yetmiyorsa, demek ki seçmen kazanmak lazım. bu da seçim zamanı yapılan kampanyalarla olmuyor gibi görünüyor. başka yollar denemek lazım demek ki.

çok uzattım ve sıkıldım. demem o ki böyle ah vah ederek, suçlu arayarak, o olmasaydı bu olsaydı gibi boş faraziyelerle bunalıma girerek adım atılmaz. işin güzel tarafı, tüm kitleye ulaşıp kemikleşmiş siyasal islamcılardan oy devşirmeye bile gerek yok. genç nüfus gibi çok daha ufak ve değişken bir kitle var. chp'nin ve tüm partilerin hedefi bu kitle ama sanırım kimse tam olarak nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bulamamış ki dağınık bir tablo var.

deprem bölgesi akp'ye oy vermiş. ne yapalım? ölelim mi? akp o bölgeye tonla vaat verdi, inşaat görüntüleriyle umut verdi, meyvelerini topluyor demek ki. chp benzer vaatler vermişse, kitle psikolojisi eldeki belayı, bilinmeyene tercih etme şeklinde şekillenir. demek ki başka bir strateji gerekiyor.

iç anadolu akp'ye oy vermiş. iç anadolu'nun küçük şehirleri daha orta çağ'dan çıkmaya çalışıyor. nüfus az ama toplamda dengeyi değiştirecek seviyede. belki orada da kuşak çatışmasıyla ebeveynlerinin tercihlerinden hoşlanmayan gençlere yönelmek lazım.

siyasal islam bir günde gelmedi. 1970'lerden beri siyasetin göbeğindeler. zirveyi görmeleri 1990'ların ikinci yarısında gerçekleşti. bir merkez sağ partisi olarak ortaya çıkan akp son 10 yıldır radikalleşmeye başladı, son 5 yılda buna ekonomik çöküş de eklendi. zamana ayak uyduramıyorlar ve toplumu kendi istedikleri zamanda ve şartlarda tutmaya çalışıyorlar. bu mümkün değil. karşımızda düşüş trendinde olan ve sahip olduklarına sıkı sıkı sarılmaya çalışan bir parti var. vaatle, tehditle, korkutmayla, yıldırmayla, psikolojik savaş teknikleriyle topla tüfekle ellerinden ne geliyorsa onu yaparak gücü korumaya çalışıyorlar. bedava top kek ve yerde yuvarlanma diyerek seçim kampanyası yapmış ve kazanmış bir parti bu. şimdi seçimlere kadar kuyruğu dik tutmak için hazineyi patlattılar, rekor dış ticaret ve bütçe açıkları veriyorlar. kronik enflasyon sarmalına girdik. akp'nin ve erdoğan'ın sırtı duvara dayandı, genişleyecek yeri yok. statüyü korumaya çalışacaktır. yani kırılgan oldukları dönem başladı.

ağlaşıp durmak yerine çözülme sürecini nasıl hızlandırırız onu düşünmek lazım. önümüzdeki iki hafta uzun bir süre değil ama piyasanın patlaması da an meselesi. ben olsam tüm gücümle burdan yüklenirdim. millet ittifakı önde olsaydı akp dövizi salıp göstergeleri patlatarak "ya işte bay kemal'in adı bile yetti, döviz arttı" diye davul zurnayla tüm suçu muhalefete atacaktı. şimdi erdoğan'ın adı öndeyse, bu kaynağı kurcalamak lazım. 132 milyar bütçe açığı var geçen aydan. ilk çeyrek açığı olmuş 250 milyar lira.

seçim kazanılır kazanılmaz onu bilmek mümkün değil ama küstüm gidiyorum tavrının da kimseye faydası yok. stresle başa çıkmayı öğrenmek lazım. en az rakibiniz kadar çalışmayı göze alamıyorsanız mucize beklemeyin. akp de rte de oy kaybetmişken, sırf gönlümüzden geçen biz istediğimiz anda olmadı diye bunalıma giriyorsak sorun belki de bizdedir. 20 yıllık iktidarı böyle zahmetsiz devirmek gerçekçi bir hedef değil. ortada fikri değişmesi gereken türkiye çapında 2 milyon insan var. zor ama imkansız değil. parti örgütüne katılmadan, çay kahve sohbetiyle bile belli ölçüde yapılabilecek şeyler. önünde yeni bir fırsat varken ağlaşan insanlar bir şey yapmayabilir tabii, sözüm diğerlerine. atatürk'ün en sevdiğim sözlerinden biri "geçen zamana nispetle daha çok çalışacağız" diye giden 10. yıl nutkundaki kısımdır. açın okuyun gerçekten ne diyor, belki ilham kaynağı olur.

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    https://eksisozluk1923.com/sehit-cen...5220?a=popular

Şehit cenazesinde chp bayrağı parçalanmış.1 hafta önce olsa derdim chp yi kışkırtan akpliler yaptı vs vs.

https://twitter.com/trhaber_com/stat...486512128?s=46

Ama bugünkü gelinen nokta da hemen KK nin başdanışmanına bakıyoruz

https://eksisozluk1923.com/img/aq1hqvct

https://eksisozluk1923.com/img/c09a26ly

Demek ki insanlar bu tepkiyi verirken haklıymış diyoruz.

Demek ki masasına Kuran koyanın müslüman olmadığı gibi , arkasına Atatürk fotoğrafı koyan da Atatürkçü olmuyormuş..

KK istifa !
    Bu ekşide hüdaparla ilgili bir entry falan var mı .

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Bu ekşide hüdaparla ilgili bir entry falan var mı .
    Karşı tarafa laf söylemek için kendinin de temiz olması gerekmez mi ?

Sn finans 20 yıldır akp iktidarda ,şu anda zaten seçimi kaybettiler..Sonuçlar şaibeli.Halk kararını iktidardan yana kullanmadı.Seçim gecesi olanlar bizim halkı ikna etmemizle değişmez.Azerbeycan da da seçimler yapılıyor,aliyev seçimle gider mi.

Sayfa 976/1009 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •