Sayfa 108/1003 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

Cari açık,bütçe açığı aynı anda veren,ikisini de kapamak için tek bir hamle yapılmayan ülkeye gavur niye gelsin.Bunun sorumlusu şu aşamada 600 dolar çeken vatandaş mıdır.Sopa derken konuyu anlamadım.Parasını çekmek isteyene nasıl bir sopa gösterilecek ki.Banka dediğin bank note larımızı saklayan aslında para bile sayılmaması gereken kağıt parçalarımızın yazılı olduğu bir yer.Bank note larımızı bile geri alamıyacaksak demek ki sistem yok.Ha bankacılık sistemi böyle çalışır falan denecek,zaten banka para tutmaz denecek,e iyi de o sistemde zorunlu karşılık adında merkez bankasına park edilen ani para çekimine karşı sigorta olabilecek bir para olması lazım.sen onu ,swapları ,ihracatçının dövizlerini hep sat dövizi baskılamada kullan sonra yahu bu sistem böyle gitmez galiba diye huylanan vatandaşa a sen de ayıp ediyorsun ama bana güvenmiyormusun de ,fazla iyiniyetli bir yaklaşım oldu bu.

2. Gecen bu bana cok kotu seyler yazdi.

Yonetime sikayet ettim, sadece sildiler.

Artik kimse kusura bakmasin.

Misal gecenin bu saatinde seçim kazanmak için psikolojik eşik olarak düşünülen 20 geçilmesin diye hala birileri dolar satarak baskı kuruyor .Böyle saçmalık olur mu,şu anda bu fiyata sattığın dövizi hangi kurdan yerine koyacaksın.E hesap açıklandı merkezde satılabilir dolar kalmamış,şu anda hangi dolarlar satılarak bu baskı devam ettiriliyor.

4. şirketlerin döviz bozma zorunlulğu yanlış hatırlamıyorsam 2002-4 de 70% idi..
    2001 krizinde bile kimse bankaya hücum demedi..

dedim ya üstüne binilen daldır..
    kamu bunu durdurmuyorsa, bu davranışlar sosyal etkileşimle yayılıyorsa..
    çokta denecek birşey yok..
    birde bu deneyimlensin.
    Memento mori

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    psikolojik eşik olarak düşünülen 20 geçilmesin diye hala birileri dolar satarak baskı kuruyor .Böyle saçmalık olur mu,
    para yoksa ne satılıyor ?
    gözünüzü seveyim kimsede terminal yok mu ?
    hacim yok.. isterlerse 3 ay yerinde sayar.. günlük taş çatlasın 100M tutar swaptan karşı tarafı oyarlar..
    TL konvertable olmaya devam edecek mi diye sorulsa sorun kalmaz...
    Memento mori

Para yok demedim ki.para elbette var.128 milyar dolar da vardı artık yok.asil soru şu şu anda satılan para kimin parasi

TL konvertibl olması için enflasyona karşı koruma sağlaması lazim.misal sizin TL bazlı yatırımının var mi paranızı hangi enstrumanda degerlendiriyorsunuz

8. ortak havuzun parası..
    kime satılıyor ?

*ülke içi pozisyonum sıfır..
    para çekme yarışı durana kadar da sıfır kalır..
    **eurobond/türev pazarı..
    Memento mori

Sayfa 108/1003 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •