Sayfa 198/246 İlkİlk ... 98148188196197198199200208 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Bütün gün, M5 grafikleri EXCEL 'e geçirip bissürü farklı formül denedim önemli seviyeleri tespit etmek adına.

Tepe-Dip Ortalamaları, Açılış-Kapanış Ortalamaları, Tepe-Dip-Açılış-Kapanış Ortalamaları, En Yüksek Hacim Değerine Sahip Olan Mumlar, .... denemediğim kalmadı.

Bir tanesinde keskin sayılabilecek tespitler yapabildim. Bu ilginçti. İşleme Giriş Seviyesi ve SL anlamında net seviyeler verirken, TP anlamında hiçbir fikir vermiyordu ..belki de ben beceremedim.

Selamlar
    Tepe ve Dip ortalamaları ilginç şekilde her farklı gün denememde anahtar öneme sahip seviyeler çıktı.

Mesela resimde Turuncu Renkli Kutucuk içindeki M5 mumların tamamının ortalamalarını hesapladım.

Bu bölgeden elde ettiğim ortalama değerleri bir sonraki gün, (yani geçtiğimiz Cuma günü), yol gösterici olarak kullanmak istedim. Yani öyle varsaydım. Hakikaten fiyat orada normal trend yapmamış.

Diğer örneklerde de benzer durum var.

Bu da son 5-6 günü kapsayacak şekilde aynı şekilde yapılmış varsayımlar/hesaplar:

B
    Son düzenleme : selym; 27-05-2023 saat: 22:08.
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    DANGAL - Defalarca izledim. Çok güzel

SULTAN - Şu anda Star TV 'de var. Nedense pek sevemedim.

FURY - İzledim ve çok güzel. Tanklara baya ilgim vardır.

T34 izlemedim. Ama o tankın özelliklerini iyi bilirim. İzlemeye çalışıcam.

Teşekkür ederim.

Saygılar
    "T34" ""Fury"ile eşit veya daha bile iyi olabilir demiyeyim ama güzel.Rus filmi deyip geçmemek gerekir.

Evet ilgi ve mesleki alanlarınızı öğrenince seçtim.Madem GBPUSD hakkında yorum yapamıyorum ,bir tavsiyede bulunamıyorum bende ilgi ve emsleki alnlarınıza göre 2 si tanklar ile 2 side güreş ile ilgili film seçeyim dedim.

Son yıllarda daha çok Rus ve Çin filmleri izliyorum.

1-Diğerlerinden bıktım
    2-Ukrayna Rus savaşı Rus filmlerine,Hindistan Çin in yerini alabilir söylemleride Hint filmlerine yöneltti.
    Açıkcası iki ülkeninde çok iyi filmleri var.

not:
    Başka tank filmleride var ruslara ait .Tanklara olan ilginizi okudukdan sonra...
    yalnız birinde Tanklardan ziyade tanksavar birliği önde Antitankcılar kahraman
    https://en.wikipedia.org/wiki/Panfilov's_28_Men

https://www.imdb.com/title/tt2318405/

not:Yukarıda yazdığım tüm filmleri izledim.yalnız yorumda bulunmak istemedim.2+4 de yukarıdaki 6 sı aklıma ilk gelenler oldu.
    Son düzenleme : pisyedili01; 27-05-2023 saat: 22:24.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    fx piyasasındaki döviz çiftlerindeki işlemlerin % 70 inden fazlası robotlar tarafından yapılır. O robotların içinde , spot piyasada döviz işlemi yapan kurumların bazı pozisyonlarını hedge etmesi için , spot işleme bağladığı emirler geçer. döviz çiftlerinde teknik analiz işler gibi görünse de aslında nadiren şansa para kazandırır. yani yazı tura ile aynı şey. grafiğe indikatör falan eklemek boşa kürek çekmektir.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    fx piyasasındaki döviz çiftlerindeki işlemlerin % 70 inden fazlası robotlar tarafından yapılır. O robotların içinde , spot piyasada döviz işlemi yapan kurumların bazı pozisyonlarını hedge etmesi için , spot işleme bağladığı emirler geçer. döviz çiftlerinde teknik analiz işler gibi görünse de aslında nadiren şansa para kazandırır. yani yazı tura ile aynı şey. grafiğe indikatör falan eklemek boşa kürek çekmektir.
    Gann temel analiz yapmıyordu, herkesin saçma dediği astrolojik unsurlara göre işlem yapıyordu. Grafikte kimsenin kullanmadığı geometrik yaklaşımlar uyguluyordu. Tepeden tırnağa teknik analizciydi. Bu durumda????? [emoji846]

Günümüzde bildiğim ve videolarını izledim... Jenkins. Temel analiz yapıyor, Ama analizlerinin büyük bir kısmını teknik analiz oluşturuyor. Bu durumda????? [emoji846]

Biz yatırımcıların gerçek bilgiye erişimi çok zor ve belki de imkansız. Elimizdeki tek tartışmasız veri grafikler. Bu durumda grafik üzerinden mantık yürütmeye çalışmak ne kadar mantıksız?????? [emoji846]

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    rahmetli gann doğru füzgün bir servet yapamadı.

grafiğe bakıp bahse girmek ayrı şey, grafiğe bakıp teknik analiz yapmak ayrı şey. döviz çiftlerinde işlemez. istatistiki olarak ne hareketli ortalamalardan ne osilatör indikatörlerden ne de formasyonlardan istikrarlı olarak parite işlemlerinde para kazanabilirsin.
    zaten 5 - 6 büyük banka sene başında kendi bilançolarına göre pozisyonlarını 12 aylık stratejilerini belirleyip piyasayı domine ediyorlar. bireysel yatırımcının döviz çiftlerinde trade yapması demek , gölgenin gölgesiyle oynaması demek.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Sayin Pisyedili, alintilama dediniz diye alıntılmadim. Ama okudum [emoji6]

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    rahmetli gann doğru füzgün bir servet yapamadı.

grafiğe bakıp bahse girmek ayrı şey, grafiğe bakıp teknik analiz yapmak ayrı şey. döviz çiftlerinde işlemez. istatistiki olarak ne hareketli ortalamalardan ne osilatör indikatörlerden ne de formasyonlardan istikrarlı olarak parite işlemlerinde para kazanabilirsin.
    zaten 5 - 6 büyük banka sene başında kendi bilançolarına göre pozisyonlarını 12 aylık stratejilerini belirleyip piyasayı domine ediyorlar. bireysel yatırımcının döviz çiftlerinde trade yapması demek , gölgenin gölgesiyle oynaması demek.
    GANN 'in servetine iliskin hiç bilgim yok. Öyle olduğunu bilmiyordum. Şaşırmadım diyemem.

Ben size asla katılmıyorum ama aykırı düşüncelere ihtiyacim var...belki kafamda ampul yanar...

Düşünceleriniz icin teşekkür ederim

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Örümcek Adam bile üzerine düşeni yapıp sabah erken saatlerde oy kullanmış...

Sayfa 198/246 İlkİlk ... 98148188196197198199200208 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •