Serbest piyasa ekonomisi olmadığımız ve kurguya dayalı ekonomi olduğumuz için asla İç sebeplere dayanan kriz beklemiyorum ,

Serbest piyasa ekonomisinden bence 2012 senesinde. İtibaren çıkışa başlayıp çıkışı tamamlamıştık serbest piyasa ekonomisinde zaten yerli Türk firmalarına ihracat yapsınlar diye sonsuz teşvikler verilmez her tür faiz ve kredi özgür olmayan bir piyasa ortamında halkın şirketlilerin emrine sunulmaz milli ve devlet tekelinde kurgu ekonomimiz olduğunu düşünüyorum serbest piyasa zaten bir hayaldir yalan diyen de olabilir şu an devletçi modelle gidiyoruz devlet kredi ver faizi de bu olsun derse veriyor banka al derse alıyor şirket ona döndü durumlar … ytd

Bu kontrol sisteminde kriz nasıl çıkacak ki ????

Krizleri dünyada doğrudur bazı koşullarda kapitalizm kendi kendine üretir ve çıkarına göre kullanır bunu ortaya sefaleti ve yoksulluğu d çıkartır burda TÜRKİYEDE İSE devlet gücü ve ondan destek alan özel dev sermayenin gücü vardır , rekabetçi serbestiyete dayalı bir kapitalizm Türkiye özelinde yoktur , devletin patronluğu ve özel sektörün çıkarları var piyasa serbestliği dengesi ortamı filan yok ki !! !!

Faiz inadı yüzünden oluşan kriz de panik havasının gazı kurgu ile alınarak ön alınmıştı benzeri yaşanması zor , o hava veriliyor sanki devalüasyon olacak havası gazı veriliyor emin değilim düşük ihtimal adil değer teorisi tam saçmamlık dolarda bunu devlet istiyor hemen seçimden sonra bu olmalı diye resmen fikirler ifade ediliyor bana pek öyle gelmiyor seçim bitti sabah erken dolar 22 tl uyanır mıyız ?

Görüntü öyle durmuyor sene sonu kadar normal bir tırmanış beklenir ama … 20-24 tl arası !!