Tavan da bekleyen 906.973
Y.T.D
Tavan da bekleyen 906.973
Y.T.D
bu şirketler ürettikleri parçaların hammaddesini yurt içinden mi alıyor yurt dışından ithal mi ediyor.
hükümetin döviz sıkışıklığı malum bu nedenle döviz bulup alım yapamayabilirler böylece üretimleri azalır bu yüzden ihracat potansiyellerine baktım satışlar içindeki en yüksek ihracat oranını astor yapıyor. astorun bu nedenle üretimi azalmaz diye düşünüyorum bu sektörde en az tuttuğum da astordu, Gesan eropower ve alfası çok beğeniyordum. ama bunların yurt dışı satışları yurt içine göre oldukça az bu satışlarla döviz sıkıntısı olabilirmi.
bilen bir arkadaş bu hususlarda bizleri aydınlatabilir mi şimdiden teşekkürler.
ssss
O konuda bunlara bir ayrıcalık tanınıyor (dur) diye düşünüyorum... Hammadde, özellikle rare-elements denen bazı değerli komponentler ithal ediliyorsa da neticede katma değerin çok büyük miktarı yurt içinde üretiliyor... Daha ötesi üretilen son ürün kullanılmaya başlandığında enerji tüketimini düşürüyor - ki enerjide yurtdışı bağımlılığımızı düşündüğümüzde bugün yaptığın ufak bir miktar ithalatla ileride bunun belki 100 katı doğalgaz/petrol ithalatını engellemiş oluyorsun...
kıpraşmalar başladı kuheylan da...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
güzel bitirdik gunu cıkışımız devam ediyor...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
güzel başladık güne bugun bist 100 satıcılı gibi...
Yer İmleri