Tavan da bekleyen 906.973
Y.T.D
Tavan da bekleyen 906.973
Y.T.D
bu þirketler ürettikleri parçalarýn hammaddesini yurt içinden mi alýyor yurt dýþýndan ithal mi ediyor.
hükümetin döviz sýkýþýklýðý malum bu nedenle döviz bulup alým yapamayabilirler böylece üretimleri azalýr bu yüzden ihracat potansiyellerine baktým satýþlar içindeki en yüksek ihracat oranýný astor yapýyor. astorun bu nedenle üretimi azalmaz diye düþünüyorum bu sektörde en az tuttuðum da astordu, Gesan eropower ve alfasý çok beðeniyordum. ama bunlarýn yurt dýþý satýþlarý yurt içine göre oldukça az bu satýþlarla döviz sýkýntýsý olabilirmi.
bilen bir arkadaþ bu hususlarda bizleri aydýnlatabilir mi þimdiden teþekkürler.
ssss
O konuda bunlara bir ayrýcalýk tanýnýyor (dur) diye düþünüyorum... Hammadde, özellikle rare-elements denen bazý deðerli komponentler ithal ediliyorsa da neticede katma deðerin çok büyük miktarý yurt içinde üretiliyor... Daha ötesi üretilen son ürün kullanýlmaya baþlandýðýnda enerji tüketimini düþürüyor - ki enerjide yurtdýþý baðýmlýlýðýmýzý düþündüðümüzde bugün yaptýðýn ufak bir miktar ithalatla ileride bunun belki 100 katý doðalgaz/petrol ithalatýný engellemiþ oluyorsun...
kýpraþmalar baþladý kuheylan da...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
güzel bitirdik gunu cýkýþýmýz devam ediyor...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
güzel baþladýk güne bugun bist 100 satýcýlý gibi...
Yer Ýmleri