Originally Posted by
BaşKara
2008 ağustosta ben de forexte altından batmıştım. Hatırladıkça sinirlenirim. Kriz patlamadan önceki aylardı çok işaret birikmişti ve uzun pozdaydım. Erdemli'de abimlerin sitede havuza yüzmeye gidip geldim, sağlam vermişler, stop yapmak içimden gelmedi düzelir dedim düzelmedi beter oldu, burdan döner dedim dönmedi daha beter oldu. Feyyaz yiğitin videosu gibi
Batan parayla sıfır honda civic alabiliyordum. Almamış, cip alacağım diye piyasaya basmıştım!
Offff....bu fenaymış...
Ben bu gördüğüm kötü örnekler yüzünden hiç yüksek meblağ koymadım hesabıma. Ve çok defa (defalarca) battım. Toplamda büyük meblağ eder muhtemelen. Hepsinde ana sorun "Para Yönetimi" idi.
Üstatlar boşu boşuna demiyor Para Yönetimi önemli diye.
DYSON geldi aklıma 
James Dyson, İngiliz mucit ve tasarımcıdır. Elektrikli süpürgeler üzerindeki çalışmaları, onun ün kazanmasını sağlamıştır.
Dyson'un icat ettiği süpürge, geleneksel torbalı süpürgelerden farklı bir teknoloji kullanmaktadır. Geleneksel süpürgelerde hava ve toz torbanın içinden geçerken bir filtre kullanılırken, Dyson'un süpürgelerinde "siklon teknolojisi" adı verilen bir yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemde, hava ve toz dönen bir siklon içinde hareket eder ve toz partiküllerini ayrıştırarak temiz hava akışını sağlar. Böylece, süpürgenin performansı artar ve toz torbası değiştirme ihtiyacı ortadan kalkar.
Dyson'un bu yenilikçi fikri, başarısız deneyimlerden sonra ortaya çıkmıştır. James Dyson, 5.127 prototip ürettiği söylenen ilk süpürgesini icat etmek için yıllarca çalışmıştır. Birçok deneme ve hata yaparak, farklı tasarımlar denemiş ve sonunda siklon teknolojisini kullanarak etkili bir elektrikli süpürgeyi geliştirmiştir. Dyson'un icat ettiği süpürge, daha iyi performansı ve kullanım kolaylığıyla birçok insan tarafından tercih edilmeye başlamış ve büyük bir başarı elde etmiştir.
James Dyson'un elektrikli süpürgeleri icat etme süreci, deneme-yanılma ve inovasyonun önemini vurgulayan bir örnektir. Başarısızlıklarından ders çıkaran ve alternatif bir yaklaşım benimseyen Dyson, endüstride önemli bir etki yaratmış ve daha sonra farklı ürünlerin tasarımında da başarılı olmuştur.
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Yer İmleri