Sayfa 211/246 İlkİlk ... 111161201209210211212213221 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 1,681 - 1,688 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Bugün Altındaki işlemler.. Sn boymatli ve Selim beyin işlemleri.. Tıpkı bir bayrak yarışına benziyordu..

Bakalim belki bayrak Sn Başkara ya geçer 1920 ler den..

En sonda koşan BOLT dimi?

Ne efsane adam ya.....bu adam sporu sevmiyor. Sadece o işi iyi yapabildiği için yapıyor. O yüzden erken jübile yaptı.

Bir bu herife bir de Michael Phelphs 'e hayranım kariyer anlamında. İkisi de yaptıkları spor branşı için olabilecek en iyi vücut yapısına sahip. Allah sanki o iş için yaratmış onları.

Sn Başkara sanırım çok aşağılardan aldı ve büyük yatırımcı dediğimiz tayfadan

Kanada Verisinin altını bu kadar etkilemesine bir anlam veremedim...nasıl olabilir ki?
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    GBPUSD - H1

Bu paritede:

D1 grafikte yön yukarıya dönük
    H4 grafikte yön aşağıya dönük
    H1 grafikte güzel bir bölgenin üzerindeyiz diye ALIM denemesi yapmak istedim.

SL: 1,23758 (REM: 58 PİP)

Fiyat Kırmızı Kutucuğa itibar etti....

Bugün daha dokunmayacağım bu işleme. SL olursa da olsun.

Bekleyen Satış Emrim var aşağıda.

Saygılar

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    XAUUSD - H4 Zaman Dilimi

D1 Zaman Diliminde Trend: AŞAĞI YÖNLÜ (Bunu filtre olarak kullanacağım)

Bundan hareketle olası geri çekilme seviyesine Bekleyen Satış Emri yerleştirdim.

4.  Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Saolun

Biz böyle hep birlikte takılırsak, ALTIN korksun

Burada daha önce paylaştığım bir Deney geldi aklıma, ona bir bakın vaktiniz olunca... Çokluğun Bilgeliği!!!!!
    sn selym, birlik olmak, dayanışma içinde olmak, deneyimleri paylaşmak konusunda sizinle hemfikirim. Ama videonun konusu farklı tabii.

Öncelikle ben kalabalıkların bilge olduğunu da, bazılarının iddia ettiği gibi aptal olduğunu(bizim toplumun % bilmem ne kadarı aptaldır gibi) da düşünmüyorum. Aslında insanların hiç bir konuda önceden fikirleri yoktur; çevresel şartlar ve yaşadıkları deneyimler sonucu bir konuda fikir sahibi olurlar. Bu biraz diyalektik materyalizm konusu; önce maddi şartlar oluşuyor, sonra düşünce meydana geliyor. Tabii bu benim inandığım düşünce tarzı, bazıları da bunun tam tersini savunuyor.

Videoya gelince; hayatında hiç bonibon yememiş birinin kavanozdaki bonibon sayısını yaklaşık tahmin etmesi mümkün değil. Zaten adamın biri 900.000 dedi önce, deneyi yapanın yönlendirmesi ile 9.000 olarak düzeltti. Deneyi yapan kişinin samimi olduğunu varsaysak bile 900.000 sayısı ortalamayı 2 katına çıkarırdı.

Bir de bu tahminin, sadece bonibon konusunda tecrübeli, şekerleme üretici ve satıcı kişilere sorulduğunu varsayalım. Bu durumda tahminlerin ortalaması gerçeğe yakınsayabilir. Amaaaaaa burada devreye Piyasa Yapıcı giriyor. PY nin elinde bu işle ilgili veya ilgisiz kaç kişi var, bunların tahminleri hangi aralıkta olabilir gibi her türlü veri var. Onun için PY önce kavanozu gösteriyor, tahminde bulunmamızı istiyor, sonra çaktırmadan kavanozun altına bir delik açıyor senin tahminin çöp oluyor.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    sn selym, birlik olmak, dayanışma içinde olmak, deneyimleri paylaşmak konusunda sizinle hemfikirim. Ama videonun konusu farklı tabii.

Öncelikle ben kalabalıkların bilge olduğunu da, bazılarının iddia ettiği gibi aptal olduğunu(bizim toplumun % bilmem ne kadarı aptaldır gibi) da düşünmüyorum. Aslında insanların hiç bir konuda önceden fikirleri yoktur; çevresel şartlar ve yaşadıkları deneyimler sonucu bir konuda fikir sahibi olurlar. Bu biraz diyalektik materyalizm konusu; önce maddi şartlar oluşuyor, sonra düşünce meydana geliyor. Tabii bu benim inandığım düşünce tarzı, bazıları da bunun tam tersini savunuyor.

Videoya gelince; hayatında hiç bonibon yememiş birinin kavanozdaki bonibon sayısını yaklaşık tahmin etmesi mümkün değil. Zaten adamın biri 900.000 dedi önce, deneyi yapanın yönlendirmesi ile 9.000 olarak düzeltti. Deneyi yapan kişinin samimi olduğunu varsaysak bile 900.000 sayısı ortalamayı 2 katına çıkarırdı.

Bir de bu tahmini, sadece bonibon konusunda tecrübeli, şekerleme üretici ve satıcı kişilere sorulduğunu varsayalım. Bu durumda tahminlerin ortalaması gerçeğe yakınsayabilir. Amaaaaaa burada devreye Piyasa Yapıcı giriyor. PY nin elinde bu işle ilgili veya ilgisiz kaç kişi var, bunların tahminleri hangi aralıkta olabilir gibi her türlü veri var. Onun için PY önce kavanozu gösteriyor, tahminde bulunmamızı istiyor, sonra çaktırmadan kavanozun altına bir delik açıyor senin tahminin çöp oluyor.
    Şöyle düşünün:

- FX Bonibon dolu bir kavanoz ve sayısını bilen kazanacak
    - 100 tane bu tarz tahminlerde yetenekli adamınız var
    - Bunlardan 50 tanesi bu konuda teknik eğitimden geçmiş ve hakikaten tahminleri baya isabetli
    - Siz bu 50 tanenin ortalamasını hesapladığınızda ciddi oranda isabetli olabilirsiniz

Bizim örnekte:

Dore Öngörü: 1985
    Boymatlı Öngörü: 1969
    Selim Öngörü: 1970

(1985.1969+1970)/3= 1974

Gerçek Gidilen Fiyat: 1970,14

4 Dolar farkla isabetli bir öngörü bu.

Katılımcı sayısının 100-150 olduğunu düşünün....mesela...

Gerçekleşeceğinden değil....ama ilginç geldiğinden ilgimi çekiyor hep

6.  Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Şöyle düşünün:

- FX Bonibon dolu bir kavanoz ve sayısını bilen kazanacak
    - 100 tane bu tarz tahminlerde yetenekli adamınız var
    - Bunlardan 50 tanesi bu konuda teknik eğitimden geçmiş ve hakikaten tahminleri baya isabetli
    - Siz bu 50 tanenin ortalamasını hesapladığınızda ciddi oranda isabetli olabilirsiniz

Bizim örnekte:

Dore Öngörü: 1985
    Boymatlı Öngörü: 1969
    Selim Öngörü: 1970

(1985.1969+1970)/3= 1974

Gerçek Gidilen Fiyat: 1970,14

4 Dolar farkla isabetli bir öngörü bu.

Katılımcı sayısının 100-150 olduğunu düşünün....mesela...

Gerçekleşeceğinden değil....ama ilginç geldiğinden ilgimi çekiyor hep
    ben de olasılıklar konusunda çok kafa yordum zamanında. İnanın işe yarayacak bişey çıkmadı. Mesela bir ara ''monty hall problemi'' ne takmıştım eminim sizin çok ilginizi çeker.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    ben de olasılıklar konusunda çok kafa yordum zamanında. İnanın işe yarayacak bişey çıkmadı. Mesela bir ara ''monty hall problemi'' ne takmıştım eminim sizin çok ilginizi çeker.
    İşim bittikten sonra bakacam buna...

Ben rasyonel şeylerden çok hoşlanıyorum. Soyut ve göreceli şeyler ilgimi çekmiyor.

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    En sonda koşan BOLT dimi?

Ne efsane adam ya.....bu adam sporu sevmiyor. Sadece o işi iyi yapabildiği için yapıyor. O yüzden erken jübile yaptı.

Bir bu herife bir de Michael Phelphs 'e hayranım kariyer anlamında. İkisi de yaptıkları spor branşı için olabilecek en iyi vücut yapısına sahip. Allah sanki o iş için yaratmış onları.

Sn Başkara sanırım çok aşağılardan aldı ve büyük yatırımcı dediğimiz tayfadan

Kanada Verisinin altını bu kadar etkilemesine bir anlam veremedim...nasıl olabilir ki?
    Günaydın

Evet BOLT..

Bazen zirvedeyken bırakmak gerekiyor.. Sevmediğinden değil bence.. Adı hep zirvelerde anılsın diye olabilir..

Birde antrenman olsun psikolojik yük olsun ağır sorumluluklar..

Bunla ilgili bir yazı okumuştum.. Amerikada kolejde sporcular ardı ardına intihar ediyorlardı.. Nedenlerini arastirmislar... Kendilerini sporun içinde tanimliyorlarmis.. Yapmazlar ise sanki bir hayatlari yokmuş gibi geliyormuş.. Bu mecburiyet onları psikolojik olarak çok etkiliyormus.. Bir sporcunun röportajıydı.

Zor

Sayfa 211/246 İlkİlk ... 111161201209210211212213221 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •