Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
Bu sirketin toptan malzeme tedarikcisisi olmasi diye bir durum soz konusu degil, sirketi yanlis anlama durumu olabilir. Lutfen kisisel almayin, genel olarak piyasanin yaptigi bu. GESAN o yuzden uzun sure yatay gidip sonrasinda cok hizli fiyatlanma karakteri gosteriyor. Yaptigi is elektrik muhendisligi laz muteahhitler gibi bina dikmeye benzemiyor. Bugunlerde bu sektore giren cok firma var gibi gozukuyor. Ancak bir Gesan, Astor olmalari cok zor. Cin'den ithal edip, derleme toplama bir kac muhendisle bu isin altindan kalkamazsiniz. Ramin Malek elektrik muhendisliginde doktora sahibi bir yonetici ve sirkette onemli paya sahip. Behic bey ve diger kurucular da ha keza benzer. ITU ve ODTU elektrik muhendisligi kokenliler. Son derece uzmanlik gerektiren bir alanda calisiyor GESAN, benim beklentim uzun vadede bolgenin Siemens'i ABB'si durumuna gelmesi. Zaten buyumesi Turkiye ile sinirli kalmaz. Suriye'nin, Ukrayna'nin yeniden insasi var, butun dunyada eskiyen elektrik altyapisinin sirasi gelmisken yenilebilir enerjiyle birlestirerek yenilenmesi var. Bu noktada sirketin oncelikli agirligi yenilenebilir enerji sektorunu lokomotif olarak kullanip belli bir olcege Turkiye'de ulasma, sonrasinda daha buyuk atilimlari yapacak beklentisi icindeyim. Almanya yatirimi da buyumeyi hizlandirabilir.

Onumuzdeki uc yil bu yil dahil olmak uzere cok agresif buyume 5,6 yillik vadede 1 milyar dolarlik FAVOK yapacak bir sirket olursa sasirmam. Ondan sonrasi daha yatay bir cigziye gelir. Sonucta her bilanco doneminde takip edecegim, sirketin su ana kadar yonetimi ufak tefek seyler disinda cok basarili. Elektrik muhendisligini bilen kurucular ve yoneticileri var. Bakalim devami nasil gelecek.

FAVOK marji olarakda, %20+ larda yolculugu surer diye dusunuyorum. Bir yazilim gibi degil, girdi maliyeti var santiye isi uzman elektrik muhendisi gerektiriyor, maaslarin ve diger ucuncu grup alimlar, dunyada enflasyonun artisi faktorlerini eklerseniz, kar marjinda cok buyuk bir yukselme umidi olmadigini gorursunuz.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirimlarinizi kendi kararlariniz isiginda aliniz.
Çok güzel bir yorum olmuş sn.cumbaba...