Originally Posted by
rosense
Haklısın birde mevki önemli
Yükseklerde ve dağın eteklerinde her sene ceviz oluyor don vurma olayı çukur taraflarda olurmuş ya demekki aşağıya doğru çöküp don oluyor yüksektekiler teğet geçiyor
Şu yanılsama var bilinçaltında.
İlkokulda öğretmişlerdi her 500 metre de hava sıcaklığı 0,5 derece düşer diye....
Daha sonra öğrenilen ısınan hava yükselir soğuk havada altda kalanın canı çıksın babında alttdadır vs vs...bilgisine muhtemelen baskın çıkıyor.
Birde şu yanılsama var tufaya düşüren...
Hani soğuk rüzgar yüzümüze çarparsa üşürüz ya...
Sanki çukur kuytu sığınılacak yermiş gibi...
Halbuki don vurmaması için hava sirkülasyonu önemlidir.çukur yerine bir yamaç daha ideal olabilir.
Birde babamın bir bildiği vardır deyu önce sormadığım sonra merakımdan çatlayıp sorduğum bir durum var....
şekil 2 a :
not:Babaya sordum ne deyu bunların bu soğukda suladın ? Sen soğukda üşüyünce napıyon paltonu giyon demi ! bende bitkilere senin mantonu giydirecek halim yok.onlara buzdan palto yaptım 
not:her bitki ve her coğrafya özeldir.Bizizm Adana da don olur ama öyle uzun sürmez.Çilekleri sulayarak dondan korumaya gayret ediyoruz.Eskiden saman döküyorduk ama uğraşamıyor artık baba .hem saman=para
Uyarı: BİR BİLENE SORMADAN DENEMEYİN BÖYLE BİRŞEYİ.BEN ZİRAATCİ DEĞİLİM .SONRA AĞAÇLARINIZA YAZIK OLMASIN .
ADANA İÇİN UYGUN OLAN ISPARTADA AĞACA KALICI ZARAR DA VEREBİLİR.
Son düzenleme : pisyedili01; 15-06-2023 saat: 11:49.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Yer İmleri