Sayfa 853/1002 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Aynen. Şuan ki durumda yani yüksek enflasyon, yüksek negatif reel faiz ortamında hele de uzun vadeciyseniz, büyük oranda TL likit varlıklarda bulunmak, yatırımları hızlıca eritiyor.

Ben de uzun vade yatırımlarda bir miktar TL likit varlık tutuyorum, o da hisse piyasasında önemli fırsatları değerlendirmek adına.

Uzun vade yatırımlarımın büyük kısmı yerli hisse fonlarda. (Min. %70)

Saygılar
    Yanlız bu işe yeni başlayacaklara da şunu hatırlatmak lazım.
    Sağlam fonları uygun zamanlarda alıp aynen sizin yaptığınız gibi elde tutmayı becerebilmeleri gerekiyor.
    Sert düşüşlerde panikleyip satmamak lazım.
    Mümkünse de tepeden almamakta da fayda var.

2.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Neden özellikle kub
    Sanirim doviz bazli oldugundan dolayi boyle dusundu arkadasimiz ancak eksik bir ongoru myfinansin da dedigi gibi mb kur saatlik ortalamalara gore belirlendiginden fonlardaki yabanci dayanak varliklar da bu kurun uzerinden hesaplandigindan dovizde artis saat 14:00 sonra olustugu icin dovizdeki bugunku artis tam olarak yansimayacak yarin da doviz sabit kalir veya yukari yon yaparsa yarin da bu fona doviz kaynakli etkisi olur

Diger bir taraftan kub un hatri sayilir yabanci hisse ve eurobond agirligi var ancak bunlarda dovizi bir kenara birakirsak yabanci hisse varlik tarafi bugun yatay eurobond tarafinda cds ler yukseldigi icin bu dayanaklardan bir artis saglamayacak yani kub sadece kur kaynakli yukselecek

SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yanlız bu işe yeni başlayacaklara da şunu hatırlatmak lazım.
    Sağlam fonları uygun zamanlarda alıp aynen sizin yaptığınız gibi elde tutmayı becerebilmeleri gerekiyor.
    Sert düşüşlerde panikleyip satmamak lazım.
    Mümkünse de tepeden almamakta da fayda var.
    Evet, belli birikiminiz yoksa zaten, bir disiplin içerisinde her ay düzenli olarak alım yaptığınızda tepeden alma gibi bir problemin büyük kısmı halloluyor.

Tabi toplu bir para ile işe başlanacaksa, giriş noktası çok önemli bir hale geliyor. Bunu bir miktar aşmak adına endeks üzerine biraz temel(tarihsel f/k oranlarının ortalamaları, uzun vade dolar bazlı endeks vs), biraz teknik( haftalık grafiklerde aşırı alım/satım bölgelerini analiz etmek-rsi vs göstergeleri, ayrıca trend göstergeleri hareketli ortlamalar/ichimoku bulutu vs. Göstergeler) bilgi bilmek faydalı olur, ayrıca güzel bir çeşitlendirme yapmalı.

Ve davranışsal finans konusunda biraz bilgi. Gerisi(fon seçimi vs.) zaman içinde kendi yolunuzu, tarzınızı çizip geliştiriyorsunuz.

Finansal okuryazarlığı sürekli arttırmak önemli. Bende fırsat buldukça yeni şeyler okuyorum, bu sıralar ünlü uzun vade yatırımcıların biyografi vs ile ilgili kitaplar okuyorum.

Piyasalar kontrolümüz dışında, hergün alıcılar/satıcılar savaş halinde. Ama, zaman, sabır ve disiplin bizim elimizdeki çok önemli silahlar.

Saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Faizin cazibesine neden kapılmamak gerektiği bugün yine net olarak belli oldu.
    %50 mevduat faizinin 1 aylık getirisi 1 günde gitti ve daha ne kadar gideceği de belli değil.

Faize dayalı hiçbir enstrumanı tutmamaya devam edeceğim.
    Eski alışkanlıklarla aklıma gelmedi de değil.
    Dedim sat şunları geç ppf'ye bekle.
    Ciddi bir hatadan dönmüşüm.

Hisse ve dövize dayanmayan hiç bir enstrümana yer yok dünyamda
    Ben de yılların mevduatçısı olarak sadece portföyün %15 civarı tl günlük faizde(fırsat çıkar belki diye)
    İyiki de cesaret edip böyle birşey yapmışım, yoksa kafayı yerdim heralde : )

5.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Ben de yılların mevduatçısı olarak sadece portföyün %15 civarı tl günlük faizde(fırsat çıkar belki diye)
    İyiki de cesaret edip böyle birşey yapmışım, yoksa kafayı yerdim heralde : )
    Bende %1 ppf'deydi ona bile acıdım.
    Yanlız hisse fonlar da döviz bazlı kayba uğradılar son dönemde umarım arayı kapatabilirler.

6. Bakalım 30 Haziran'da stopaj düzenlemesi uzatılacak mı?

Uzatılmazsa, 30 hazirandan sonra bu düzenlemede yer alan fonlarda yeni alım yapıldığında getirilerin ciddi kısmı stopaja gidecektir.

Yıllık ta 40 getiren ppfler var, böyle bir durumda 4 puan stopaja gidecek.

7. Beklenmeyen bu artış karşısısnda türev kullananlardan terste kalan olacakmı bakalım.

8. Yay

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    23 haziran Cuma sabahı için faiz/dolar/bist 100 tahminleri nedir?
    Faiz 20
    Dolar 23,50
    Bist100 5300
    gibime geliyor.

Faiz dolardan çok bist'i vuracak galiba.
    Olan benim yay fonuna oldu faiz kararı öncesi çıkış yaptım dolar uçtu

Sayfa 853/1002 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •