Sayfa 567/1003 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. İşin bir de iyi yanı var. Haketmediğimiz bir lüksü tüketiyorduk. Her yer ithal ürün doldu. Her yer avm. Her yer ithal araba. Her yer ithal futbolcu basketbolcu vs vs.

Bu yoğurdun bolluğu nereden geliyor?

Borç yiyen kesesinden yer. Dolarla Euroyla ürün alıp tüketenlere girsin iyice. Almayacaktın o ithal klimayı buzdolabını televizyonu telefonu vs vs.

Hadi yaptır bakalım aracını kaskoda görelim boyun kaç metre.

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...acildi-6965283

https://twitter.com/solcugazete/stat...er=solcugazete

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3. Dun bir iktisatci cikti anlatti.

Enflasyon, ahlaksizliktir dedi, ancak ahlaksiz milletler bu kronik sorunla karsi karsiya kalirlar.

Bende enflasyonu yuksek tum ulkeler baktim, hakikaten oyle.

Kanada'dan bir ornek vermek isterim, goreceli olarak burada kayda deger bir enflasyon yok ancak burada ahlaksiz olanlar, bankalar ve siyasetciler.

Konut kredilerini 30 yillik veriyorlar, ancak 1-3-5 yillik donemler halinde kontratlarla.

Siz %3'ten 5 yillik aldiniz diyelim, donem sonunda yapacaginiz kontrat o gunku faiz haddine gore belirleniyor.

1991 senesiydi, ben yeniydim, bir turk arkadas anlatti, ben evin kredisini % 4'ten almistim, su an %19 dedi.

Ozetle sonuc olarak asgari her 10 yilda bir bunu yapiyorlar, ev sahipleri, yatirdigi pesinati da evi de kaybediyor, sonra yeniden basliyorlar.

O nedenle kiralar cok yuksek ve sistem sizi ev almaya itiyor.

Simdi milletin ahlaksiz oldugu toplumlarda, cehalet cok yuksek, kimse kime oy verecegini bilemiyor. Din, bayrak, tarikat gidiyor.

Hatta gecmiste, her devrin adami bir sistemden bahsederdi, enflasyonist kalkinma modeli, 1969 dan sonra millet bu enflasyon yoluyla fena soyuldu, ders aldimi peki, hayir, adamin adini Universitelere verdiler.

Sonuc olarak hic bu gozle bakmamistim enflasyon belasina.

Gecen biri yazmisti ya, memleket muhayyer, ahali pust diye, oyleymis.

Bu enflasyon 1955'lerden basladi, sakin ola ki kimse birgun biter diye hayal kurmasin.

Cocuklar, torunlar, enflasyon yoluyla bizlerden daha kotu surunecekler.

4. ne kadar şanslı milletiz kur artış oranı kadar petrolde düşüş var, yine de zam olur diyen vatan hainleri var..!!

Bilemeye başladılar yakında saplarlar.

Mazot zammını mazot zammını

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Tüm parayı graliçeye soksaydım pardon basaydım çok güzel iş yapmış olacaktım.
    Başkanım gralice nefessiz kalır ölürdü. Hepsine azar azar sokunca hepsinden kazanıyorsun. Fener şampiyon olmadı Çincon şampiyon oldu ona sevinmek gibi olur

7. Ulan biz cari açık kapatmaya çalışıyoruz FB 37 yaşındaki topcuya senelik 4+ milyon Euro veriyor.

8.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Ulan biz cari açık kapatmaya çalışıyoruz FB 37 yaşındaki topcuya senelik 4+ milyon Euro veriyor.
    senin de deden vehbi bey olsaydı, 18'lik isveçli hatunlara bak kaç dolar şaba yapıştırıyordun, rahmetli mustafa hayatta olsa da söylese..

Sayfa 567/1003 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •