Sayfa 19/152 İlkİlk ... 917181920212969119 ... SonSon
Arama sonucu : 1216 madde; 145 - 152 arası.

Konu: TATGD - Tat Gıda

1. Tat Gıda’nın üst düzey yöneticileri, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Genel Müdür’e doğrudan bağlı Direktörler olarak belirlenmiştir. 31 Mart 2023 tarihinde sona eren üç aylık hesap döneminde; Tat Gıda’nın üst düzey yöneticilerine sağlanan faydalar toplamı 6.184.004 TL’dir. Ödemelerin tamamı kısa vadeli nitelikte olup ayrılma ödemesi içermemektedir. (31 Mart 2022: 2.171.718 TL).

2.  Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    Tat Gıda’nın üst düzey yöneticileri, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Genel Müdür’e doğrudan bağlı Direktörler olarak belirlenmiştir. 31 Mart 2023 tarihinde sona eren üç aylık hesap döneminde; Tat Gıda’nın üst düzey yöneticilerine sağlanan faydalar toplamı 6.184.004 TL’dir. Ödemelerin tamamı kısa vadeli nitelikte olup ayrılma ödemesi içermemektedir. (31 Mart 2022: 2.171.718 TL).
    pazalamayı düzey yapıosa üst düzey yetkililere 6.1m çeyreklik ödemede neyin nesi dimi? ama az kaldı..
    koskoca tatgıda gerçek ederini değerini bulacak

3. Tahvil faiz gideri (92.943.548)

Banka kredileri faiz giderleri (42.472.676)

bak bu çeyreklik.. 90 vadeli alacağımız var düzey ve ram.. bunlara elveda diyeceğiz.. düzeyi neden finanse edelim.. burası halka açık şirket yok öyle yağma.. az kaldı..

4. temizleneceksiniz..

yeni gelen ortak.. duy beni.. tüm yönetim kadrolarını temizle.. ha yine 3ylık 6m yönetim gideri öde.. ama şirketi iyi yönet.. bizim hakkımızı kendine aktarma.. bunları yap zaten çok daha fazlasını verecek sana piyasa..

en yakın örneği yünsa.. sabancı yiyip bitirmişti şirket.. keza sasa.. satış tariihi itibariyle konuşuyorum, bu tip küçük
    şirketlerde büyük ortak olan holdingler pek ilgilenmezler veya sağılacak şirket olarak görürler.. bu tip şirkelete yeni yönetim anlayışı geldiğinde ise artık inanılmaz dönüşümler başlar..

Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    ilişkili taraf işlemleri satışla birlikte son bulacak.. yeni bir yönetim anlayışı geliyor

o yönetim şu an hisseleri mi topluyor acaba
    --ben şirketin 2 yıl önce (2021 de) satılmış olabileceğini düşünüyorum..çünkü son 2 yıldır TUKAŞ ile aralarındaki kar marjı oranı TUKAŞ lehine çok çok belirgin artmış...

.brüt kar marjları...
    ... 2019;------------ 2020;------------ 2021;--------- 2022
    TUKAŞ-- TATGD..%28.4--31--------29.6--31.6--------29.4--29.2------39.5--29.3

--2022 2. çeyreğinden itibaren TUKAŞ ile TAT rasındaki korelasyon tukaş lehine belirgin arttı.. bundan sonra 2. çeyrek sonuçlarıyla ile birlikte yabancı devamlı satışta gözüküyor...

--karlılık azalıyor, yabancı çıkıyor algısını alan ne yapacak?...

--ben bu süreçteki kar rakamlarınının hiç birinin gerçeği yansıttığına inanmıyorum...

--hadi genel yönetim giderlerini, pazarlama-satış giderlerinin yüksekliğine bir şey demeyelim...üreticiden alınan ürünün fiyatı, genel üretim (elektrik-ambalaj vs) ve işçilik giderleri hemen hemen ayni iken bürüt kar marjındaki %35 farkı ne ile açıklayacağız ki?

7.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --ben şirketin 2 yıl önce (2021 de) satılmış olabileceğini düşünüyorum..çünkü son 2 yıldır TUKAŞ ile aralarındaki kar marjı oranı TUKAŞ lehine çok çok belirgin artmış...
    olabilir.. kontrolü eşit paylaşmadığı şirketlerde istediği gibi at koşturuyor dönerci..

neden mi? birbirini denetleyen ortaklar yok..

8.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku

.brüt kar marjları...
    ... 2019;------------ 2020;------------ 2021;--------- 2022
    TUKAŞ-- TATGD..%28.4--31--------29.6--31.6--------29.4--29.2------39.5--29.3

--2022 2. çeyreğinden itibaren TUKAŞ ile TAT rasındaki korelasyon tukaş lehine belirgin arttı.. bundan sonra 2. çeyrek sonuçlarıyla ile birlikte yabancı devamlı satışta gözüküyor...

--karlılık azalıyor, yabancı çıkıyor algısını alan ne yapacak?...

--ben bu süreçteki kar rakamlarınının hiç birinin gerçeği yansıttığına inanmıyorum...

--hadi genel yönetim giderlerini, pazarlama-satış giderlerinin yüksekliğine bir şey demeyelim...üreticiden alınan ürünün fiyatı, genel üretim (elektrik-ambalaj vs) ve işçilik giderleri hemen hemen ayni iken bürüt kar marjındaki %35 farkı ne ile açıklayacağız ki?
    tukaşın sabit üretim hatları yenilendi ondan kaynaklanıyor olabilir derdim normalde.. ama pazarlama ve yönetim giderleri üzerinden kendine para aktaran bir yapı tedarik üzerinden neler yapmaz..

Sayfa 19/152 İlkİlk ... 917181920212969119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •