Sayfa 606/1003 İlkİlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 4,841 - 4,848 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    biz yatırımcıyız

analiz ve fiyat hedefi koymadan, değerlendirme yapmadan pozisyon açmayız. (hata yaparsak , zarar ederek cezamızı çekeriz)

basit örnek :
    31.12.2016 usd kuru : 3.52

31.12.2002 usd kuru : 1.64

hesabını yapmanız lazım.
    Kimse oyle hesap yapmiyor, dogru tek bir bilgi ve kaynak yok.

Bu Tinaz, dolara 28 TL.den fazla tek kurus vermez demek nasil bir tahmindir.

Bunu anlamakta gucluk cekiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    ben öyle bir şey demiyorum

iktisat bölümlerinde

mikro ve makro diye ekonomi ikiye ayrılmış şekilde anlatılır

mikro ölçekteki tercihler ile değil, makro ölçekteki tercihler ile ilgileniyorum

benim bahsettiğim ve üzerinde durduğum

fiyatlar genel düzeyi
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Kimse oyle hesap yapmiyor, dogru tek bir bilgi ve kaynak yok.

Bu Tinaz, dolara 28 TL.den fazla tek kurus vermez demek nasil bir tahmindir.

Bunu anlamakta gucluk cekiyorum.

3. Taban 28
    Headshot 44
    Stabilite 35

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Cok sert artis yapmak bir zorunluluk tu, %15'e yukseltmek nedir ? amaclanan neydi, neyi cozecekti.

Bir strateji olmadigi fikrine buradan variyoruz.

Benim gordugum strateji, yerel secimlere kadar salla, sonra bakariz stratejisi.

Bunlarin icinde hic kafasi calisan biri yokmu, bu sartlarda o gune varamayiz diyebilecek.
    Faizlerin %15 yapılması tamamen anlamsız bir hareketti. Yapılması gereken düşük faiz kararı alsan bile kademeli olarak enflasyonun üzerinde reel faiz artışları yapacağım demekti. Bu kadar basitti.

Bir de madem ekonomi için en kötü kararı(beklenenden düşük faiz artışı yapılması) alsan bile en azından Fed yetkilileri gibi yapabilirlerdi.. İnsanları, toplum kesimlerini düşük faiz artış kararı alacağız aman ha dikkat vs. deselerdi bu bile fiyatlamaları bir derece daha olumlu etkilerdi.

Ancak yapılabilecek en kötü iletişimsizlik politikası uygulandı üstelikte hiçbir halta yaramayan bir artış yapıldı. Şimdi ne oldu tahvil piyasası zaten ölü bu haliyle canlanamaz, krediler kapalıydı devam eder yada çok yüksekten açarlar, yabancı bu faize asla gelmez, adamlar seçimden önce %40 lar olmalı demişlerdi gelmezler.. Enflasyon 40+ iken politika faizin 15 olacak. Adamlar gülüyorlardır eminim bize. Velhasıl işimiz zor..

5.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    ben öyle bir şey demiyorum

iktisat bölümlerinde

mikro ve makro diye ekonomi ikiye ayrılmış şekilde anlatılır

mikro ölçekteki tercihler ile değil, makro ölçekteki tercihler ile ilgileniyorum

benim bahsettiğim ve üzerinde durduğum

fiyatlar genel düzeyi
    Ben I.U.Iktisat'tan 1980'de mezun oldum.

Bu ulkede, Mikro ve Makro iktisat mi var.

Enflasyon orani kac mesela.

Hangi veriyle, bu calisma yapilabilir ?

Fiyatlar genel seviyesi nedir nasil bulunur, ihtiyac duyulan veriler nelerdir ?

Tek bir dogru rakam bulamazsiniz.

Bu nedenle ben 30 TL. lik dolar degerini cok ucuz buluyorum.

O yuzden Temmuz sonu itibariyle 28 TL.lik deger bir tahmin degil, temennidir.

Bu sabah Isbank satis fiyati 26.76 TL. idi, 28 TL.ye ne kaldi ki, Temmuz sonunu bulsun.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben I.U.Iktisat'tan 1980'de mezun oldum.

Bu ulkede, Mikro ve Makro iktisat mi var.

Enflasyon orani kac mesela.

Hangi veriyle, bu calisma yapilabilir ?

Fiyatlar genel seviyesi nedir nasil bulunur, ihtiyac duyulan veriler nelerdir ?

Tek bir dogru rakam bulamazsiniz.

Bu nedenle ben 30 TL. lik dolar degerini cok ucuz buluyorum.

O yuzden Temmuz sonu itibariyle 28 TL.lik deger bir tahmin degil, temennidir.

Bu sabah Isbank satis fiyati 26.76 TL. idi, 28 TL.ye ne kaldi ki, Temmuz sonunu bulsun.
    Benim beş yıllık tahminim 3 lu basamaklı eğer bu kafa değişmezse üçlü basamağın zirvesi de görülür.

7. Burada Tansu Çiller dönemini canlı yaşayan kaç kişi var hatırlar bilmiyor ben yeni evli iken kira vermeden basit karnımı doyurmada zorlandığımi bilirim ilk asgari ücret ile çalıştığım dönemde. Onu aratmaz bundan sonra ki

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    31.12.2016 usd kuru : 3.52

31.12.2002 usd kuru : 1.64

sn. tınaz Türkiye'de ne farklı idi

ki

14 yılda sadece bu kadar kur değişimi olmuş

mesela dünyada bugünden daha mı fazla dolar bolluğu varmış, ülkemizde ki iktidar mı farklı idi , daha önce yüksek teknoloji ürünleri mi üretiyorduk da şimdi mesela tekstile, tarıma geçtik vs vs

benim olaya bakış açım bu

30 lira da olur 40 da 100 de ... ama burda bir çok değişken devreye giriyor ve hepsi ekonomik değil

neyse çok da önemli değil bekleyip göreceğiz

Sayfa 606/1003 İlkİlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •