Sayfa 678/1003 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 5,417 - 5,424 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Olmaz bence sn sugosu,memleketin ekonomisi doğrudan veya dolaylı inşaat rantına göbekten bağlı.Akp o cenahı ürkütürse inşaat durur ,bu da pek çok zincir iflasa neden olur.Şu anda reis şimşeği başıma bela ettim ucuz konut kredisi de veremiyorum diye kara kara düşünüyordur.Hatırlayın salgının göbeğinde ortalık yıkılıyordu reis ekonomiye cansuyu olarak ucuz konut kredisini açıklamıştı.Şu anda sistem bu ,işler canlansın diyorsan inşaatı canlandıracaksın,nereye kadar o konu ayrı tabi.
    orta okul mezunu halimle sanırım öngörülerim ile gelecek planlaması yaptığımdan biraz fazla gerçekçi olmak hep kazandırıyor bu ülke de...

keza seçim öncesi kk ye ettiğim laflar yüzünden ne laflar yediğim insanlar şu an kk konusunda benden daha kötü şeyler düşünüyor..

hatta eğer olası bir büyükşehir belediye seçimlerini yine akp nin kaybetmesi durumunda emlak vergilerini toplama yetkisinin belediyelerden alınıp maliye bakanlığına verilmesi gerektiğini ve daha düzgün oranlarla toplanması gerekeceğini düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by fan Yazıyı Oku
    Nasıl rasyonelleştik ama.

En düşük memur 1000 dolar .

Kur farkıda bas öde.

Fıştırmaya devamm
    Yok 1000 değil

22.000/26.1= ~843 dolar

Arjantinde kriz öncesi 1000 dolar memur maaşları şuanda 150 dolarmış.

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Millet arabalarını satmaya başlarsa, araba fiyatları düşer belki.
    Emlak vergisine de , sahip olunan ev saysına göre ek vergi gelirse, fiyatlar biraz düşer belki.
    Aynen bu işlerin özellikle araba fiyatlarının çılkı çıkmıştı. Keza birden çok evi olanlarında ...Reis iyi yapıyor bence 10-15 katına çıkması lazım. yaparsa ak parti yapar bunlar daha şimdilik zam değil zamcık.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Bari önce maaş zamlarını açıklasaydınız 3.300 tl daha geçirdiğinizi neden önce açıklıyorsunuz. Yapacağınız zammın ilk ayının 4 te 1 i buraya gitti.
    https://youtu.be/N9_G7yqvP8U

basganım sizde maaş zammına doymuyorsunuz

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Ocak ayı vergisi diye birşey yok aslında. 2023 vergisi, her sene olduğu gibi ocak ve temmuzda olmak üzere 2 taksitte alınıyor. Bu durumda toplamının 2 katını ödeyeceğiz maalesef...
    haklısınız ustadım yani bu durumda temmuz ayında 3 MTV tutarı odemek gerekiyor değil mi?

6.  Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Yok 1000 değil

22.000/26.1= ~843 dolar

don't cry for me argentina

7.  Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Yok 1000 değil

22.000/26.1= ~843 dolar

Gelirin dolar bazında reel ve kalıcı artması için "cari fazla" veriyor olmak zorunludur.

Yani avam kelamı ile cari açık verirken yaptığın her genel maaş artışı kötüdür, üretimi baltalar, borcunu arttırır.

Yani önce net pozitif Cari Fazla ver, harcamayı helal para ile hak et, ihracatın ithalatından kalıcı olarak fazla olsun, o fazlayı vatandaşlara refah payı olarak dağıt. Herkes mutlu olsun, alım gücü kalıcı olarak yükselsin. Dış borcumuz artmasın.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    haklısınız ustadım yani bu durumda temmuz ayında 3 MTV tutarı odemek gerekiyor değil mi?
    1 ödedik 3 daha ödeyeceğiz.
    Her yol üçün birine çıkıyor.
    Tuhaf rastlantılar.

Sayfa 678/1003 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •