Sayfa 915/1044 İlkİlk ... 4158158659059139149159169179259651015 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 7,313 - 7,320 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

PKART...

XYA (Yatırım Fonları) 'ndan bir 5-6 Haziran tarihinde 150bin lot kadar hızlı bir mal çıkışı oldu, sonra durdu...

Ana kurum olarak AK üzerinden çıkmış gibi görünüyor...

Olumlu olabilir...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    PKART...

Öncelikle dün Dandanakan Üstadımın dediği Bilişim Sektörü 'ne göre durumuna baktım...

Çok matah bir durumu yok. Vasat hareket etmiş, hatta bir miktar da zayıf hareket sergiliyor durumunda...

Sektörün öncüleri PENTA, LOGO, KAREL, SMART, vb... PENTA bir tur atmış ve dinlenmeye geçmeye hazırlanıyor...

PKART henüz mavi bölgeye giriş bile yapamamış durumda. Yani şimdilik sektörün ortalamasının altında seyrediyor...

Üstad ben seçemedim oradan tam ARENA durumu nasıl tabloya göre.

PKART...

02 Mayıs 'dan bu yana Takas değişimleri aşağıdaki gibi olmuş...

En büyük dikkati CITI 'nin hızlı bir mal alışı olmuş. Satanlar malum kişiler: ANC ve YAT. O nedenle güven vermedi...!!!

Ellerindeki malları oraya aktarmış olabilirler. "Yabancı alımı var" izlenimi veriliyor olabilir...?!

PKART...

Bana güven vermeyince, arka planı inceleme işine pek önem vermedim. Grafiğine baktım ve yine vasat bir görüntü var:

- Hacim çok zayıf...

- Fiyatlama çok gerilerde kalmış...

- Canlı bir hareket yok... 1 gün iyi yükselmişse, tüm hafta boyu sündürmüş. Tıpkı geçmişte olduğu gibi...

- Gümbür gümbür işlemler yok. İşlemlerin karşılıklı, ya da ilişkili olma durumları olabilir...

- Hissenin güven verebilmesi için öncelikli olarak eski zirvesi olan 34.24 üzerinde kalıcı olarak hacimli bir şekilde yerleşmesi gerekir...

- Şu an için yapabileceğine ihtimal vermiyorum. İnşaAllah beni utandırır...!!!

PKART...

Sözün özü; benim için beklentilerin boşa çıktığı bir hisse olmaya devam ediyor...!!!

Hiç güven vermiyor ve böyle giderse de hiç güven vermeyecek. İşlemlerde ciddiyet yok. Hep bir korkaklık, hep bir katakulli durumu sezinletiyor...

Şahsım adına hisseye şu an için bulaşmamaya karar vermiş durumdayım. Eğer beni mahcup edip uçup kaçarsa ki, cidden beni mahcup etmiş olur, hiç sorun değil. Zulada tuttuğum miktar ile iktifâ ederim...

Söylediklerim beni bağlar. Herkes kendince hareket ediyor, etmelidir de. Ben söz verdiğim için açıklama yapma gereği duydum. Yoksa bu tip hisseler zor hisselerdir. Bulaşmamak lâzım...

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Üstad ben seçemedim oradan tam ARENA durumu nasıl tabloya göre.

Senin için grafiği biraz daha büyütüp, ARENA 'yı belirginleştirdim...

Sadece bu grafiğe bakacak olursak performansı iyi değil, tâ ki düzelme emâreleri belirene kadar...!!! Çünkü bu grafik, sektöre göre olan performansı ölçüyor...

Şunu da hemen belirtmeliyim ki, grafiğin ayarları biraz gecikmeli tepki verecek şekilde uzun vade ayardadır. O nedenle biraz geç tepki verebilir...

ARENA 'yı tek başına inceleyince durumu diğerleri ile aynı gibi. Benzer grafik oluşturmuş...

PKART 'a benziyor ama sanki 1 tık daha iyi durumda...

Daha önce de dediğim gibi BIST 'teki bir çok hissenin grafiği kopyala/yapıştır gibi birbirine çok benziyor...

XBLSM...

Bu sektör ile ilgilenenler için son 1 yıldaki performansı gösteren grafik paylaşıyorum.

Aşağıdaki Relative Strength to Base grafiği...

XBLSM 'e göre performansı gösteriyor. Hesaplama doğrudan yapılıyor. RRG grafiği grafiği karmaşık bir hesaplaması yok...

8. Eline sağlık üstadım, zor hisse önceden kalma az bir lot var. Formasyonu çalıştırırsa 19.50 üzeri 21 gibi bir rakama ulaşabilir ilk etapta.
    diye düşünüyorum.

Sayfa 915/1044 İlkİlk ... 4158158659059139149159169179259651015 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •