PKART...
XYA (Yatýrým Fonlarý) 'ndan bir 5-6 Haziran tarihinde 150bin lot kadar hýzlý bir mal çýkýþý oldu, sonra durdu...
Ana kurum olarak AK üzerinden çýkmýþ gibi görünüyor...
Olumlu olabilir...
![]()
PKART...
XYA (Yatýrým Fonlarý) 'ndan bir 5-6 Haziran tarihinde 150bin lot kadar hýzlý bir mal çýkýþý oldu, sonra durdu...
Ana kurum olarak AK üzerinden çýkmýþ gibi görünüyor...
Olumlu olabilir...
![]()
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
PKART...
02 Mayýs 'dan bu yana Takas deðiþimleri aþaðýdaki gibi olmuþ...
En büyük dikkati CITI 'nin hýzlý bir mal alýþý olmuþ. Satanlar malum kiþiler: ANC ve YAT. O nedenle güven vermedi...!!!
Ellerindeki mallarý oraya aktarmýþ olabilirler. "Yabancý alýmý var" izlenimi veriliyor olabilir...?!
![]()
PKART...
Bana güven vermeyince, arka planý inceleme iþine pek önem vermedim. Grafiðine baktým ve yine vasat bir görüntü var:
- Hacim çok zayýf...
- Fiyatlama çok gerilerde kalmýþ...
- Canlý bir hareket yok... 1 gün iyi yükselmiþse, tüm hafta boyu sündürmüþ. Týpký geçmiþte olduðu gibi...
- Gümbür gümbür iþlemler yok. Ýþlemlerin karþýlýklý, ya da iliþkili olma durumlarý olabilir...
- Hissenin güven verebilmesi için öncelikli olarak eski zirvesi olan 34.24 üzerinde kalýcý olarak hacimli bir þekilde yerleþmesi gerekir...
- Þu an için yapabileceðine ihtimal vermiyorum. ÝnþaAllah beni utandýrýr...!!!
![]()
PKART...
Sözün özü; benim için beklentilerin boþa çýktýðý bir hisse olmaya devam ediyor...!!!
Hiç güven vermiyor ve böyle giderse de hiç güven vermeyecek. Ýþlemlerde ciddiyet yok. Hep bir korkaklýk, hep bir katakulli durumu sezinletiyor...
Þahsým adýna hisseye þu an için bulaþmamaya karar vermiþ durumdayým. Eðer beni mahcup edip uçup kaçarsa ki, cidden beni mahcup etmiþ olur, hiç sorun deðil. Zulada tuttuðum miktar ile iktifâ ederim...
Söylediklerim beni baðlar. Herkes kendince hareket ediyor, etmelidir de. Ben söz verdiðim için açýklama yapma gereði duydum. Yoksa bu tip hisseler zor hisselerdir. Bulaþmamak lâzým...
Senin için grafiði biraz daha büyütüp, ARENA 'yý belirginleþtirdim...
Sadece bu grafiðe bakacak olursak performansý iyi deðil, tâ ki düzelme emâreleri belirene kadar...!!! Çünkü bu grafik, sektöre göre olan performansý ölçüyor...
Þunu da hemen belirtmeliyim ki, grafiðin ayarlarý biraz gecikmeli tepki verecek þekilde uzun vade ayardadýr. O nedenle biraz geç tepki verebilir...
ARENA 'yý tek baþýna inceleyince durumu diðerleri ile ayný gibi. Benzer grafik oluþturmuþ...
PKART 'a benziyor ama sanki 1 týk daha iyi durumda...
Daha önce de dediðim gibi BIST 'teki bir çok hissenin grafiði kopyala/yapýþtýr gibi birbirine çok benziyor...
![]()
XBLSM...
Bu sektör ile ilgilenenler için son 1 yýldaki performansý gösteren grafik paylaþýyorum.
Aþaðýdaki Relative Strength to Base grafiði...
XBLSM 'e göre performansý gösteriyor. Hesaplama doðrudan yapýlýyor. RRG grafiði grafiði karmaþýk bir hesaplamasý yok...
![]()
Eline saðlýk üstadým, zor hisse önceden kalma az bir lot var. Formasyonu çalýþtýrýrsa 19.50 üzeri 21 gibi bir rakama ulaþabilir ilk etapta.
diye düþünüyorum.
![]()
Yer Ýmleri