Sayfa 844/1024 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854894944 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,745 - 6,752 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Vade uzadıkça belirsizlik artacağından doğal olarak prim de yükselir. Eylül vade başka ağustos vade başka. Bu işlemlerde biz opsiyon satıcısı durumundayız. Dolar faizi de %4.00 olduğundan elime dolar geçse çok üzülmem. 3.51 seviyesinde önemli bir trend desteği var, kırılımı 3.30 seviyesini orta vadede hedef haline getirir, teknik olarak.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Opsiyon yapıp ek gelir elde etmeden normal faiz oranları ile enflasyondan muhakkak zarar görülür. Uzun vadede mevduat en kötü tercih bana göre. Esaslı bir kriz olursa yine hisse senedi almak için şimdilik güvende durması gerek.

20-25 yıldır en iyi TL faizlerle mevduat yapmış birisinin alım gücü ne kadar aşınmıştır düşünsenize. Bizim evi 95 yılında 50k usd'ye almışlar mesela şu anda 150k usd. Yani kenarda beklemek alım gücünü zayıflatıyor bence.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bu cümlenin başıyla sonu birbirini geçersiz kılar. TL, TCMB'nin bilgisayar ekranındaki dijital bir iz'dir sadece. TCMB ekranında olmayan TL olamaz. Faiz kazanan veya kazanmayan, bankalardaki "kaydi para" isimli her bir kuruş TCMB ekranında gözükür. Mevduatçının da, bankaların da, yabancıların da, sıcak para getirenlerin de, hükümetin (Hazine'nin) de... "benim TL'lerim" diyeceği her bir kuruş için bu geçerli. Herkes, TCMB ekranında kendine ayrılan sayfadaki ekstrelere bakar, oradan para çekip oraya para yatırır. Bankalar bunun yaratıcısı veya yöneticisi değil; sadece ara yüzüdür, işletim sistemidir. (Aynı, dünyadaki her bir doların FED ekranında veya her bir yuan'ın PBoC ekranında olduğu gibi)

Bunun istisnası basılı paradır. Ona da tefeci dışında kimse sisteme sokmadan faiz ödemez.
    Yai TL ye faiz almak istiyorsak ya da %14.50 faiz almak istiyordak aylık Türkiye sınırları içinde mi olmalı bu? Yurtdışında yaşasam yurtdışı şubede mesela tl faiz alsam, bu parama mevcut hukumet biz mevduat sahiplerinden belirli oranda kesinti yapacağız dese, parama el koyabilirmi?

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Alsın ne olacak 3 ay vadeli 3.55 e satarım der hem dolar faizi hem opsiyon primi alır. .beklerse zarar yazmaz ..az biraz tl getiriden zarar eder.3.30 zaten ütopya ..Sizce ?

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    3.30 ütopya kısmına yrum yapmak gerekirse, 27 Temmuz da eğer mb faizlerde değişiklik yapmassa 3.30 lar bence mümkün.

5.  Alıntı Originally Posted by ozziem Yazıyı Oku
    Yai TL ye faiz almak istiyorsak ya da %14.50 faiz almak istiyordak aylık Türkiye sınırları içinde mi olmalı bu? Yurtdışında yaşasam yurtdışı şubede mesela tl faiz alsam, bu parama mevcut hukumet biz mevduat sahiplerinden belirli oranda kesinti yapacağız dese, parama el koyabilirmi?
    Evet Sn.ozziem.

Bankalardaki paraya devlet dokunmaz, devletin alacagi vergiyi banka hesabinizdan alir.

Devlet hesaplarinizdan su kadar kesinti yapacaz diyemez, bir gerekcesi olmali.

Insaat yaptiniz, calisanlarin SGK primlerini odemediniz, devlet bu durumda icra yoluyla almasi gereken parayi alabilir.

Turk bankalarinin yurt disi subeleri % 14.50 ile para toplamaz, onlar zaten bulunduklari ulkenin ucuz kredi imkanlarindan yararlaniyor.

Ozetle AB'ye tam uye olmadikca, kumesteki tavuklar disinde hicbir sey olamayiz.

Millet o nedenle firsat buldugunda yurt disina kaciyor.

6. Bir yabanci kredi kartim var 7.000 CAD. limitli.

Ayda, borcumun 48'de birini odememi istiyor.

Tr.deki banka ise 5 de birini.

Siz olsaniz hangisini kullanirdiniz. ?

7.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bir yabanci kredi kartim var 7.000 CAD. limitli.

Unutmusum.

Yabanci banka faizi %7

Tr.Bankasi % 24

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bir yabanci kredi kartim var 7.000 CAD. limitli.

Hesap İşletim Ücreti almayanı

Ekstrenin asgarisini ödeyerek borca takla attırmanın olayını hiç anlayamadım şimdiye kadar, nedense mantıksız geliyor. Ya da herkes çok zeki ben çok aptalım.

Sayfa 844/1024 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854894944 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •