Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
üstad cennet veya cehennem anlatılan şekilde olsa :-))

ve herşeyi bilen bir allah var ise..

ve kader denilen şey haliyle net tanımlanmış ise..

tüm evren bir determinist şekilde ilerliyor demektir.

yani. benim şuanda bu yazıyı yazacağım doğmadan önce belliydi. ve ben bunu yazacaktım. şuan.

bu determinist yapı var ise..

1- ozaman biz geçmişte yaşıyoruz. ve şuan geçmiş zaman.

2-allah cennete veya cehenneme gideceğimizi zaten biliyor. ( herşeyi bilen sıfat ve isimi ile )

ozaman bu şu demek.

allah seni cennete gitmesi için yarattı.

benide cehenneme göndermek için yarattı.

hatta yaratmıştı.

ama kaza denen şeyi kast ediyorsan. o da mantık hatası verir.

o ozaman özgür irademiz yok. dıştan bir etki var.

o zamanda konu zaten robottan başka birşey değiliz anlamı çıkıyor vs vs. determinizme gider o ise hepten error verir tanrı ve kitaplar.

konuyu araştırmktan korkuyorsan en azından nuhun gemisini araştır. sadece kurandan değil incilden ve diğer ilk çıkan taşa yazılmış tabletlerden.

Atom altı ölçekte evren probabilistiktir herşey olasılıksal ama atom üstü evrene çıktıkça deterministik oluyor. Nasıl oluyorda bu rastlantısal parçacıklar organize olup deterministik hareket ediyor? Einstein bulamamış bizmi bulacaz[emoji3]. Belkide herşey aslında olasılık evreninde yüzen ihtimaller havuzu ama birşeye yada bir göreve karar verildiğinde gerçek oluyor ve deterministik hale geçiyor. Bana göre, olan birşeyi değiştirme imkanı asla yoktur. Olmuş olmuştur ama olmadan önce değiştirilebilir, tabi olasılıklar ölçüsünde. Birde zamanıda x,y,z gibi boyut olarak düşünmek lazım. Nasılki 2B evrende yaşayan varlıklar olsaydı, 3B evreni asla tam anlayamazdı, bizde 4B evrende yaşayan varlıklar olarak üst boyutları asla tam anlayamayacağız, zaman içinde sıkışmış varlıklarız düşünce gücümüz zamansız bir alemi asla algılayamıyor.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi