Sayfa 229/1005 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon
Arama sonucu : 8035 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: Viop LII

1.  Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Umduğunu bulamayan shortçular 40 puan itekledi Vadeliyi seans öncesini saymazsak götürdü en yükseğe yakın kapattı. Yakışır.
    hakkatten ne umduk ne bulduk, şöyle bi 100 puana razıydım, her gün yapıyordu, her gün yaptığında beni longda yakalıyordu, bugün de yapsındı, ama sırf ben short açtım diye bugün salmadı, uğraştırıcanı bildiğim için kalktım gittim üsküdara falan döndüm hala salmamış.. son düzlükte kapattım shortları 40 puanlık iteklemeye mazot oldum, kapatmasam bi 60 puan daha yakıt yakacakmış shortlar, napmış öyle palacan,

ama ykbnk efsane sattım açılış 14.47 yarısını salladım, kalan yarıyı hemen bastım 14.40 üstünden, vadelisinde de short açtım malları sıfırlayınca yalnışlıkla short kalmış oldum, dakikalar içinde 45 kuruşla kapattım abv

2.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    u100 kapanisa yakin hazirlamistim alttaki grafigi 15dk .son 1-2 bar eksik olabilir ..

grafikteki gri bolge 6 temmuzdan beri testeremsi bir yukari hareket. (net olarak itki degil) seans ici iki yonede sert ama ivmelenemeyen hareketler var... dalgalar icice gecmis.. kompleks duzeltme patterni... arkaplanda belliki bir çabanın sonucu..

haftaya bu çabanın nedenselligini anlayacagiz.... kisa vade dalga cephesinde gorus acisi zayıf itkiler nizamidir kurallar agirdir..duzletme patternleri (bazilari katıdır ama itkilere gore daha esnektir).. esneklik gorus acisini daraltiyor... hayirlisi. (dalga analizine gore trade etmiyorum sadece bana gorus acisi sunuyor) iyi gecelr.. ytd...

Paylaşım için teşekkürler ama daha sade ve anlaşılır bir dil kullanabilirsiniz. Şu kısmı ben anlamadım mesela
    "kisa vade dalga cephesinde gorus acisi zayıf itkiler nizamidir kurallar agirdir..duzletme patternleri (bazilari katıdır ama itkilere gore daha esnektir).. esneklik gorus acisini daraltiyor."
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

3. Malesef teorisini bilmek, pratiğini de bilmek anlamına gelmiyor. Bazen de karar verdiğinde gelip birisi kafanı çelebiliyor.

Artık çok takmıyorum ama eskiden takıyordum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. ABD'de önce fikir veya proje üretilip sonra para ve kaynak bulunuyormuş, bizde ortada para olmadan proje filan düşünmenin manası olmuyor gibi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Nick deyip geçme day tradeci olmuyanlar nicke bakar bi de söylediğine
    Uzun zamandır vobda siftah yabmadıydım, türübünden izliyordum ralliyi. Bi gün big big abi gelip tüm pozları mı kapattım düzeltme bekliyorum yazınca, Karakablı defterimden notlarımın arasında big abi lönklerini kapatıp mallarını boşaltım yazarsa şortları çekecem yazmışım, neyse pek elim gitmesede o gün şortları çektim ertesiki gün big abi malları yerine koydum go go tar tar gelsin paralar yazdı tabi ben önce bi afalladım sonra stopladım akabinde ertesiki gün big abi tekrardan lönk ilen bağım kalmamıştır tüm malları verdim yazınca nickine güvenim gitti. day tradeci yorumlar beni aşar pisyedili abi, eskiden bende day tradeci idim, tereciye tere satılır mı abi
    Forumu 2024 yılının ilk aylarında (tabi o zaman kadar rabbim ömür verirse ) bırakmayı düşünüyorum.
    Yazmamda okurum sadece eskisi gibi.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

6. Bir tarafın kaynak sıkıntısı olmadığı için önce plan proje işine bakıyor,kafasına yatar hoşuna giderse faaliyete geçiyor. Bu şekilde kaliteli işler elde edilebiliyor
    öte taraftan kaynak sıkıntısı olanın ise plan proje iyi olsa bile öncelik para bulmakta oluyor, para denkleştürebildiği ölçüde plan projede değişiklik yaparak daha kalitesiz işler çıkıyor, adam diyor ki şu kadarlık paraya göre şu işi yap bana
    İyide kardeşim o paraya o kadar kaliteli işi nasıl yapıcam sen projeni değiştir daha ucuza malet
    Hamdım Piştim Yandım
    31.07.2025 tüm parayı yine aselse gömdüm mertabi

7.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Forumu 2024 yılının ilk aylarında (tabi o zaman kadar rabbim ömür verirse ) bırakmayı düşünüyorum.
    Yazmamda okurum sadece eskisi gibi.
    Eskilerden stock hoca vardı, genelde tam saat19 da yazardı, seans sırasında hiç yazdığına şahit olmadım, heralde daytradecilerin ister istemez yazılarımdan etkilenmesin diye olabilür, sormadım ama hep merak etmişimdir niye aynı saatte yazdığını
    Hamdım Piştim Yandım
    31.07.2025 tüm parayı yine aselse gömdüm mertabi

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Eskilerden stock hoca vardı, genelde tam saat19 da yazardı, seans sırasında hiç yazdığına şahit olmadım, heralde daytradecilerin ister istemez yazılarımdan etkilenmesin diye olabilür, sormadım ama hep merak etmişimdir niye aynı saatte yazdığını

Olabilir .Ben de genelde etkisiz yazılar yazıyorum.Etkisi olabilecek yazılarımıda 1-2 dk sonra siliyorum.
    Yazı ile anlatım yanlış anlaşılmalara sebebiyet veriyor . Jest ve mimikler yok sonuçta.
    Türkçesi çok kuvvetli olan biri olaydım belki bende sn ariston ağabey gibi yazardım lakin değilim.

Foruma katkısı olan biri olsaydım belki dururdum da değilim.
    Son düzenleme : pisyedili01; 15-07-2023 saat: 01:18.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Sayfa 229/1005 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •