Originally Posted by
Ayasofya 2005
Ka
Kamudaki obezite çözümü çok zor hangi biri hangi birinden vazgeçecek. Kaldı ki siyaset eyt gibi çok ölümcül bir hata yaptı. Yakında yine bir seçim var bol keseden vermezse seçim gider verirse ülke daha da kötüye gider. Çoğu adımda geç kaldık. Bakalım acı reçeteye daha ne kadar dayanabileceğiz.
Milyonlarca kişiyi yönetme isteğinin nedenlerini düşünmek lazım.
Batı bu işleri zamanında düşünmüş çeşitli sistemler geliştirmiş. Batı felsefesi No Single Point of Failure şeklinde. Dünyada 3 resmi atom saati var diye biliyorum, 2 tane de yetebilirdi ama birini tamir eder iken diğer ikisinden biri ölümcül risk noktası olmasın diye 3 tane yapmışlar.
Biz Batı'nın felsefesini anlamadan kopyalıyoruz ezbere uyguluyoruz kendi alternatif felsefemizi de ya unuttuk ya da yeniden geliştiremiyoruz. Kafamıza göre oralarda değişiklik yapınca da tutarsız sistemler oluyor.
Şirketler genelde daha iyi yönetiliyor, genelde gizli veya açık amaçları var tüm bileşenler o gizli veya açık amaca göre şekilleniyor.
Devlet deyince amaç konusunda çok ideoloji var, her birinden bir parça alınca tutarlı bir sistem ortaya çıkmıyor.
Geçen İngiltere Krali taç giymişti, felsefik olarak Tanrı adına ülkeyi yönettiği için kutsama vs ler olabiliyor.
Neyse benim de çok hakim olmadığım ve çok da kafa yormak istemediğim konular.
Kişi öncelikle kendini düşünmeli, ilk başta duvardan ses geldi sonra ses kesildi. Yani kişinin öncelikle kendini düşünmesi bana göre hakdır, zaten sürekli aklınızı kullanın deniyor. Yanlış olan ise kendini düşünmek deyince kısa vadeli çıkarlar zannediliyor.
Tabi şu da mümkün.
Allahım ben cahil ve aciz bir varlığım benim için en iyisini sen bilirsin.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri