Sayfa 450/610 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon
Arama sonucu : 4878 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Yüzde 25 i halka açık gerisi patronda nasıl ele geçireceksiniz.bu işte acemisiniz anlaşılan.
    Yy.tv.degildir
    Sagliklar
    ben acemiyim de azurit pek de acemi değil anlasılan

2. Bisttin ahlaksızlık abidesi!!! Amedd toprak seni almasın, denizlerde kaybol inşallah...

Yatırım tavsiyesi değildir...Kendi hür iradenizle yatırım yapın....

Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku
    BIST'de özellikle de patron şirketlerinin borsada el değiştirmesi mümkün değil. Ancak başka bir yol var ve eğer patron halka açık kısmın çıkarlarına duyarsız kalıyorsa bu yol pekala işletilebilir.

Şirket hisselerinin %5'ini temsil eden paylar bir araya gelerek "azınlık" hak ve hukukunun işletilmesini talep edebilir ve işletir. Bu sağlandığında patron için onun pek de hoşuna gitmeyecek kabuslu bir süreç başlar. Azınlık hukuku ile neler yapılabileceğine dair bilgiler şu bağlantıdan edinilebilir:

https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/u...k-haklari.html

Burası okunduğunda azınlık hakları arasında "şirketin feshini isteme hakkı"nın da bulunduğu görülecektir:

"Haklı Sebeplerle Şirketin Feshi Davasını Açma Hakkı

Haklı sebeplerin varlığında, sermayenin en az onda birini ve halka açık şirketlerde yirmide birini temsil eden payların sahipleri, şirketin merkezinin bulunduğu yerdeki asliye ticaret mahkemesinden şirketin feshine karar verilmesini isteyebilirler. Mahkeme, fesih yerine, davacı pay sahiplerine, paylarının karar tarihine en yakın tarihteki gerçek değerlerinin ödenip davacı pay sahiplerinin şirketten çıkarılmalarına veya duruma uygun düşen ve kabul edilebilir diğer bir çözüme karar verebilir (TTK md. 531)."

Örneğin şirketin halka açıldığından bu yana hiç temettü dağıtmamış olması mahkemece dikkate alınacak çok önemli bir "haklı sebep" olabilir.

Ayrıca OZKGY'da imtiyazlı hissenin bulunmaması azınlık hukukunun işlemesini kolaylaştıran bir faktördür.
    Azınlık hissedarların hakları elbette var ama pratikte bunu isletebilmek o kadar zorki
    Yüzde 5 kolay bulunmaz,vekalet vermek sıkıntı,
    Birde süreçte hisseyi tutmak gerekiyor.
    Yani bu iş o kadar kolay olmadığı gibi süreç çok uzun birde masraflar falan yıldırır.
    Böyle bir dava 3 seneden önce zor biter temyizi var temettü vermiyor diyemeyiz bedelsizde bir temettudur ayrıca.
    Yt.tv.degildir.
    Sagliklar

Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    ...bedelsiz de bir temettudur ayrıca...
    İlgili şirketin kurumsal yapısına, şirket yönetiminin ortağına verdiği güvene göre değişir. Örneğin bir KCHOL veya ISCTR için, evet bedelsiz de bir temettüdür. Ancak patron şirketlerinin çoğu için bedelsiz, kazları kümeste tutmanın basit bir aracına dönüşmüştür.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Degerlemelere göre suan pd 0.35 lerde yılı bazilarinin net kâr dedikleri bana göre gyolarda degerlemelerde net kârdır satış kambiyo kira ve faizlerden oluşan kârı 4 milyarın uzerinde beklenilen bir hissenin 0.35 pd tutuluyor olması ahlaksizliktir hırsızlıktır nokta.

SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    nasip....

6.  Alıntı Originally Posted by sakura Yazıyı Oku
    Degerlemelere göre suan pd 0.35 lerde yılı bazilarinin net kâr dedikleri bana göre gyolarda degerlemelerde net kârdır satış kambiyo kira ve faizlerden oluşan kârı 4 milyarın uzerinde beklenilen bir hissenin 0.35 pd tutuluyor olması ahlaksizliktir hırsızlıktır nokta.

SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sayın Sakura arkadaşım belki şimdilik böyle düşünülebilir ama pd dd si 0,35 inen gayrimenkul şirketini burada fazla tutacaklarını ben pek sanmıyorum. Döke döke yukseltebilirler. Belki de bir sonraki(Ekim 2023) bilançosuna kadar bezdirip sonra birden 2-3 tavan da çekebilirler. Hiç belli olmaz bunlara. Ama pd dd si 0,35 olacak olan f/k si çok düşük kalan ve gelecek yıl GYO larda düşük faiz nedeniyle uzmanlarca hareket gelmesi bekleniyor ki, bu durumda mecburen yeri geldiğinde bu hisseyi de yükselteceklerdir, yukariya baya çıktığını hissettiklerinde tekrar satışa geçebilirler, sonra tekrar alttan toplama başlar ve böyle bu sekilde 6 ay yukarı 6 ay aşağı sonra 6 ay yukari gibisinden gider diye tahmin ediyorum ben. 2024-2025-2026 yılları nin GYO larin yılı olabilir bence(nedeni faizlerin inişe geçecek olmasidir). Ağustos Bilançosu gelsin bakalım burada duracak mi bende çok merak ediyorum bu hisseyi. Hele ki japon JCR kredi kuruluşundan geçerli kredi notu almış bir şirket görünümünde şuanda. Emeklilik ve yatırım fonlari kaç haftadır topluyor. Boşuna toplamıyorlardır bence. Hesaplarini iyi yapmışlardır bence. Potansiyeli yüksek değeri ucuz, fk si düşük şirketler bilanço sonrasında bile yükselişe devam ediyor. Bekleyip görücez artık

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

7.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Sayın Sakura arkadaşım belki şimdilik böyle düşünülebilir ama pd dd si 0,35 inen gayrimenkul şirketini burada fazla tutacaklarını ben pek sanmıyorum. Döke döke yukseltebilirler. Belki de bir sonraki(Ekim 2023) bilançosuna kadar bezdirip sonra birden 2-3 tavan da çekebilirler. Hiç belli olmaz bunlara. Ama pd dd si 0,35 olacak olan f/k si çok düşük kalan ve gelecek yıl GYO larda düşük faiz nedeniyle uzmanlarca hareket gelmesi bekleniyor ki, bu durumda mecburen yeri geldiğinde bu hisseyi de yükselteceklerdir, yukariya baya çıktığını hissettiklerinde tekrar satışa geçebilirler, sonra tekrar alttan toplama başlar ve böyle bu sekilde 6 ay yukarı 6 ay aşağı sonra 6 ay yukari gibisinden gider diye tahmin ediyorum ben. 2024-2025-2026 yılları nin GYO larin yılı olabilir bence(nedeni faizlerin inişe geçecek olmasidir). Ağustos Bilançosu gelsin bakalım burada duracak mi bende çok merak ediyorum bu hisseyi. Hele ki japon JCR kredi kuruluşundan geçerli kredi notu almış bir şirket görünümünde şuanda. Emeklilik ve yatırım fonlari kaç haftadır topluyor. Boşuna toplamıyorlardır bence. Hesaplarini iyi yapmışlardır bence. Potansiyeli yüksek değeri ucuz, fk si düşük şirketler bilanço sonrasında bile yükselişe devam ediyor. Bekleyip görücez artık

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
    Tabloda öne çıkan şirketler:

Hizmet sektörü: AZTEK, HTTBT, INDES,KAREL,LOGO,KOZAA, KOZAL,BIMAS, BIZIM,DOAS, MAVİ,MIGRS, SELEC,SOKM, PGSUS, THYAO

İmalat sektörü: DGNMO, ASELS,TEZOL,ARCLK, VESBE , VESTL, FROTO, OTKAR, TOASO, TTRAK

Finans sektörü: AGESA, AKGRT, ANHYT, ANSGR, TURSG,AKSGY, EKGYO,ISGYO, OZKGY, TRGYO, ISMEN

Incelemekte fayda var, inceleyin derim.

https://paraajansi.com.tr/haber/1588...veren-hisseler

Ozkgy de begenilen hisseler arasında, herkes kendi süzgecinden geçirip kararini kendisi vermelidir. Ne olacağını kimse bilemiyor

Tavsiye değildir

8.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Tabloda öne çıkan şirketler:

Hizmet sektörü: AZTEK, HTTBT, INDES,KAREL,LOGO,KOZAA, KOZAL,BIMAS, BIZIM,DOAS, MAVİ,MIGRS, SELEC,SOKM, PGSUS, THYAO

İmalat sektörü: DGNMO, ASELS,TEZOL,ARCLK, VESBE , VESTL, FROTO, OTKAR, TOASO, TTRAK

Finans sektörü: AGESA, AKGRT, ANHYT, ANSGR, TURSG,AKSGY, EKGYO,ISGYO, OZKGY, TRGYO, ISMEN

Incelemekte fayda var, inceleyin derim.

https://paraajansi.com.tr/haber/1588...veren-hisseler

Ozkgy de begenilen hisseler arasında, herkes kendi süzgecinden geçirip kararini kendisi vermelidir. Ne olacağını kimse bilemiyor

Tavsiye değildir
    Bu sitede verilen tabloya bakinca sigorta ve GYO şirketleri kâr tahminleri en yüksekte görünüyor. Bu 2 sektör ansızın hareketlenme yapabilir belki bilanço sonrasında, hayırlısı hakkimizda artık

Sayfa 450/610 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •