Originally Posted by
müzikal
Sayas beğendiğim bir firma. 2 yıldır takip ediyorum ama çok ufak olduğu için portföye bir türlü ekleyemedim. İş kolu hoşuma gidiyor. Ereğli başlığında tartışıyordunuz rüzgar güllerini. O işten oransal olarak en çok kaymak yiyecek firma bence sayastır. Geleceğini parlak görüyorum. Kapasitesini artırmaya yönelik yatırım yapmaya başlarsa portföyüme eklerim.
Özel durumundan ötürü fiyat ne olur bilemem ama uzun vadeli tutulur bence. Siz yine de bana bakmayın, zaten mutlaka araştırmasını yapmışsınızdır
Sevgiler.
Cevap için teşekkür ederim sayın Müzikal. Eskiden ben de çok ufak hisseleri eklemekte tereddüt ediyordum ama bir süreliğine bu alışkanlığımı askıya alıp tersini test ettim ve bu tarzımla bazen çok büyük fırsatları kaçırdığımı görmüş oldum. Artık ölçülü bir şekilde ekliyorum, eklenmeye değer bulduklarımı. SAYAS yaklaşık 1 aydır portföyümde ve çok da iyi performans gösterdi son 1 ayda. Yeni iş ilişkileri, aldığı işler de ciddi potansiyelli, işlerinin (ve tabii ki fiyatının) büyümesi açısından. Bunun karşılığında da sert çıkışlar gösterebiliyor. Belki de bu çabuk çıkışın da etkisi var VBTS kararında. Ama epeydir belki de ilk defa kararsız kaldım böyle bir durum karşısında. Vasat performanslı ve ne yaptığına, ne planladığına dair piyasaya pek sır vermeyen şirketlerden olsa idi, yarın ilk iş çıkardım muhtemelen bir süreliğine. Bu durumda fikir de danışabileceğim insanlar arıyorum, 10 kafa bir kafadan iyidir diye. Sabaha kadar düşüneceğiz gibi görünüyor
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri