Sayfa 39/331 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 2646 madde; 305 - 312 arası.

Konu: ISMEN - İş Yatırım Menkul Değerler

1.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Sayas beğendiğim bir firma. 2 yıldır takip ediyorum ama çok ufak olduğu için portföye bir türlü ekleyemedim. İş kolu hoşuma gidiyor. Ereğli başlığında tartışıyordunuz rüzgar güllerini. O işten oransal olarak en çok kaymak yiyecek firma bence sayastır. Geleceğini parlak görüyorum. Kapasitesini artırmaya yönelik yatırım yapmaya başlarsa portföyüme eklerim.

Özel durumundan ötürü fiyat ne olur bilemem ama uzun vadeli tutulur bence. Siz yine de bana bakmayın, zaten mutlaka araştırmasını yapmışsınızdır

Sevgiler.
    Cevap için teşekkür ederim sayın Müzikal. Eskiden ben de çok ufak hisseleri eklemekte tereddüt ediyordum ama bir süreliğine bu alışkanlığımı askıya alıp tersini test ettim ve bu tarzımla bazen çok büyük fırsatları kaçırdığımı görmüş oldum. Artık ölçülü bir şekilde ekliyorum, eklenmeye değer bulduklarımı. SAYAS yaklaşık 1 aydır portföyümde ve çok da iyi performans gösterdi son 1 ayda. Yeni iş ilişkileri, aldığı işler de ciddi potansiyelli, işlerinin (ve tabii ki fiyatının) büyümesi açısından. Bunun karşılığında da sert çıkışlar gösterebiliyor. Belki de bu çabuk çıkışın da etkisi var VBTS kararında. Ama epeydir belki de ilk defa kararsız kaldım böyle bir durum karşısında. Vasat performanslı ve ne yaptığına, ne planladığına dair piyasaya pek sır vermeyen şirketlerden olsa idi, yarın ilk iş çıkardım muhtemelen bir süreliğine. Bu durumda fikir de danışabileceğim insanlar arıyorum, 10 kafa bir kafadan iyidir diye. Sabaha kadar düşüneceğiz gibi görünüyor
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Cevap için teşekkür ederim sayın Müzikal. Eskiden ben de çok ufak hisseleri eklemekte tereddüt ediyordum ama bir süreliğine bu alışkanlığımı askıya alıp tersini test ettim ve bu tarzımla bazen çok büyük fırsatları kaçırdığımı görmüş oldum. Artık ölçülü bir şekilde ekliyorum, eklenmeye değer bulduklarımı. SAYAS yaklaşık 1 aydır portföyümde ve çok da iyi performans gösterdi son 1 ayda. Yeni iş ilişkileri, aldığı işler de ciddi potansiyelli, işlerinin (ve tabii ki fiyatının) büyümesi açısından. Bunun karşılığında da sert çıkışlar gösterebiliyor. Belki de bu çabuk çıkışın da etkisi var VBTS kararında. Ama epeydir belki de ilk defa kararsız kaldım böyle bir durum karşısında. Vasat performanslı ve ne yaptığına, ne planladığına dair piyasaya pek sır vermeyen şirketlerden olsa idi, yarın ilk iş çıkardım muhtemelen bir süreliğine. Bu durumda fikir de danışabileceğim insanlar arıyorum, 10 kafa bir kafadan iyidir diye. Sabaha kadar düşüneceğiz gibi görünüyor
    Portföyümde olsaydı, uzun vadeli eklemiş olduğum için bu haber sebebiyle fiyat geri de gelse satmazdım. Pahalı buluyorsam gözünün yaşına bakmaz ilk dakikada verirdim. Artık karar sizin. Pek yardımcı olamadım sanırım

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Birilerine fikir danışmak da zor bu memlekette.. Forum forum gezeceğim artık

Elimde olan paylardan SAYAS bugün VBTS kapsamına alındı. Yarın en iyi fiyattan satayım mı yoksa bilançoya kadar bekleyeyim mi? Ne dersiniz sayın İsoleyte ve sayın Müzikal? (Absürd bir soru olduğunun farkındayım, ama karar veremedim, ne yapayım? )

Daha önce bu kapsama alınanların bir kısmı yoluna (tırmanışa) devam etmiş.. Bir kısmı ertesi gün ya da 2 gün içinde çakılmış..

SAYAS geçmiş yıllarda aynı kapsama alındığı yılın birinde hiç tınmadan yoluna devam etmiş, diğerinde bir kaç günlük geri vites yapıp sonra yine yoluna devam etmiş..

İstatistikler böyle.
    H sonu görmüştüm onu tavan oldu dün. Bugün de tavan oldu yanılmıyorsam. İki tavan cepte ben olsam trendi sürerim. Böyle ufak senetlerden parabolik yükselişe denk geldiğimde dönüş görünce çıkıyorum ben, masada biraz para kalıyor ama olsun. Toz bi yere insin öyle karar verin bence.

4.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Portföyümde olsaydı, uzun vadeli eklemiş olduğum için bu haber sebebiyle fiyat geri de gelse satmazdım. Pahalı buluyorsam gözünün yaşına bakmaz ilk dakikada verirdim. Artık karar sizin. Pek yardımcı olamadım sanırım
    Normal bir hisse için pahalılık sınırlarında gibi görünse bile ufak bir büyüme hissesi olduğu ve her bilançoda ciddi oranda tekrar ucuzlayabildiğine daha önce şahit olduğum için satmaya kıyamıyorum da. (Daha önceleri almak için her niyetlendiğimde pahalı bulup başka hisselere giriyordum ve her bilançoda rasyoları yarıya ya da daha aşağısına inebiliyordu ve almadığıma pişman ediyordu beni) Bu sefer bir de ihracaat oranının yüksekliğinin yanında bir de yıllıklandırılmış kârının yarısından fazlası kadar da kambiyo kârı yazma potansiyeli var, net döviz pozisyonunun oldukça iyi olmasından dolayı. Son dönemdeki sert çıkışında bunun da etkisi oldu muhtemelen. Karar vermesi oldukça zorlaştı. 1 aylık getirisi yeterli şimdilik deyip, sonradan tekrar girme şeklinde satış fikrine daha yakınmışım gibi bir his var, belki kendime itiraf etmekte güçlük çekiyorum.

Daha önce kimseye böyle bir soru da yöneltmemiştim işin açıkçası. Bana bu tip, benzer soruları soranları şimdi daha iyi anlıyorum.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by isoleyte Yazıyı Oku
    H sonu görmüştüm onu tavan oldu dün. Bugün de tavan oldu yanılmıyorsam. İki tavan cepte ben olsam trendi sürerim. Böyle ufak senetlerden parabolik yükselişe denk geldiğimde dönüş görünce çıkıyorum ben, masada biraz para kalıyor ama olsun. Toz bi yere insin öyle karar verin bence.
    Bu da mantıklı bir bakış açısı.. Ama yarın taban olursa zaten dönüşü görmüş olmayacak mıyız? Tozun yere inmesi için ne kadarlık bir çekilme ya da düzeltme yeterli bir sinyaldir sence, sayın İsoleyte?
    Clausewitz

6.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bu da mantıklı bir bakış açısı.. Ama yarın taban olursa zaten dönüşü görmüş olmayacak mıyız? Tozun yere inmesi için ne kadarlık bir çekilme ya da düzeltme yeterli bir sinyaldir sence, sayın İsoleyte?
    Benim kritik yerim 8 günlük ortalama. Altındaki gün kapanışı çıkarım oyundan.

7.  Alıntı Originally Posted by isoleyte Yazıyı Oku
    Benim kritik yerim 8 günlük ortalama. Altındaki gün kapanışı çıkarım oyundan.
    Bu cevabı vereceğinden emin olsam da, sen söylemeden senin adına fikir beyan etmek istemedim. Var olasın hocam..

İki farklı analitik metotla yatırım yapan 2 değerli arkadaşı bir arada bulmuşken fırsatı kaçırmayayım dedim. Zamanınız için teşekkürler.

Bu arada sayın Müzikal, Buffet dedenin economic moat kriterlerini son çeyreklikler itibariyle sağlayan şirketleri filtrelemiştim ve sadece 5-6 şirket kalmıştı. Bunlardan birisi de SAYAS'tı. Bunları Ereğli sayfasında paylaşmıştım da, ama sonrasında "fikrimi dikte ediyorum" şeklinde suçlamalara maruz kalırım diye silmeye karar verdim. Sonra da VBTS KAP'ı gelince de iyi ki silmişim dedim kendi kendime. (Filtreleme yaptığım Excel dosyasını çöpe atmışım, ama isimler aklımda hâlâ: ORGE, SAYAS, ELITE, MACKO, HEDEF ve GARFA idi yanlış hatırlamıyorsam. Ancak bu kriterlerin devamlılığı da önemli olduğu için tek çeyreklik verilere göre çıkan sonuçlar ne kadar kıymetlidir, tartışılır. Bir de filtrelemenin sağlıklı olup olmadığını da geriye yönelik tekrar test etmedim işin açıkçası.)
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Bu cevabı vereceğinden emin olsam da, sen söylemeden ön almak istemedim. Var olasın hocam..

İki farklı analitik metotla yatırım yapan 2 değerli arkadaşı bir arada bulmuşken fırsatı kaçırmayayım dedim. Zamanınız için teşekkürler.

Bu arada sayın Müzikal, Buffet dedenin economic moat kriterlerini son çeyreklikler itibariyle sağlayan şirketleri filtrelemiştim ve sadece 5-6 şirket kalmıştı. Bunlardan birisi de SAYAS'tı. Bunları Ereğli sayfasında paylaşmıştım da, ama sonrasında "fikrimi dikte ediyorum" şeklinde suçlamalara maruz kalırım diye silmeye karar verdim. Sonra da VBTS KAP'ı gelince de iyi ki silmişim dedim kendi kendime. (Excel dosyasını çöpe atmışım ama isimler aklımda hâlâ orge, sayas, elite, maçko, hedef ve garfa idi yanlış hatırlamıyorsam. Ancak bu kriterlerin devamlılığı da önemli olduğu için tek çeyreklik verilere göre çıkan sonuçlar ne kadar kıymetlidir, tartışılır. Bir de filtrelemenin sağlıklı olup olmadığını da geriye yönelik tekrar test etmedim işin açıkçası)
    Ne demek sizin için zaman yaratmaya çalışırız her zaman. Bol kazançlar

Sayfa 39/331 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •