Onlar daha sonra enflasyonun tanımını da değiştirdiler.
Şu son dönemde resesyonun tanımı wikipedia da bile değiştirdiler. Herkes vatandaşı bir şekilde uyutup yolunu buluyor.
Doğruları yazan o kadar az kişi var ki, sesleri duyulmuyor.
Enflasyon = Yıllık büyümenin üstünde yaptığın parasal genişleme.
Enflasyonu düşürmek istiyorsan bu para basmayı kontrollu azaltıp sıfırlarsın. Yapılıyor mu? Hayır.
E o zaman herşeye, maaşlara zam yaparak milleti kandırıp, enflasyonla mücadele ediyormuş gibi yaparak belediye seçimlerine boş laflarla gitmek.
bir halt olacağı yok.
Hocam büyümenin, kısaca üretim artışının ya da tahmin edilen üretim artışının üstünde bastığın parayı ekonominin içinde bırakırsan gecikmeli olarak enflasyon olarak geri döner sana.
Bu yaşadığımız enflasyonun kaynağı 3~4 yıl öncesi. Mücadeleye başladıktan sonra 3~4 yıl sonrasında etkisi olur.
2024 seçimlerden sonra başlayacaklar, hakkıyla yaparlarsa 2026 sonu etkisini görürüz. FED in 2 yılda kısmen çözdüğünü, bizim hükümet kaç yılda çözecek?
Kısaca enflasyonun bugünkü hükümet ortamında düşme ihtimali hayal.
Biz dibi 2024 sonu ~ 2025 ilk yarısında göreceğiz. Bugünler cennet kalacak. O günde bugünkü kafada olurlarsa...
Yer İmleri