Sayfa 143/1009 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Dolar basılırken, emtiaların fiyatı dolarla belirlendiğinden , emtiaların artması normaldi..

Şimdi FED dolar basmıyor, durdu..dolayısıyla bu açıdan da bakıldığında emtiaların fişeklememesi normal..

Bunun yerine (benim anladığım) dolar görünümlü yenler , avrolar piyasada..

2. ABD borsasında F/K oranı ortalaması 30 lara çıktı.

oranlar 1929 buhranını geçti geçiyor. eli kulağında. Ağustos ortası gibi küçük yatırımcılara iyi mal kitleyecekler ABD'de. uzun süre bir yere giren şemsiye açılmayacak!

tam beklediğim gibi oluyor. tüm dünyada coşku. en beklenmedik anda kitleyecekler! ama satmaya fırsatı olmayacak garibanların.

Yaw beyin fırtınası yapıyorum da..

Bu matbaa işleri bitmeyecekse/bitemeyecekse..

Kim kime neden kitlesin hisseleri..

Allah ne verdiyse F/K 30-40, 150-200 ne farkeder?

Acep..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Bu ülkenin borsasını yabancı yapmaz..

4. Hiperenflasyon! kimse elinde dolar tutmak istemez bu durumda! dolar faizleri çıldırır! zimbabwe doları olur!

olacağı bu eninde sonunda. ama önce bir tiyatro oyanıp faizi arttırmış veya bilançoyu küçültmüş gibi yapacaklar.

GDP mayıstan beri sürekli azalıyor ABD'de! buna rağmen hisseler artmaya devam ediyor. en çok çentik Ağustos ortasında atılacak.

Sonra mega KİTLEME!

Doları da birilerine kitlemeleri lazım hiperenflasyon dan önce. Kısa zamanda aldırabildikleri kadar Altın ve Gümüş ve nadir nesnelerden aldırmaları lazım babalara!

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Acep..

Acep..

Global OHAL'de batmak yasaksa artık..

Hala beyin fırtınası yapıyorum..

6. Kimse dolar tutmak istemeyecek 2018 den itibaren. Verilen dolar faizleri hiç bir şekilde hiperenflasyona kafi gelmeyecek! doları olanın varlığı yağ gibi eriyecek.

parayı FED bankalara ve aracı kurumlara verdi. alın buyrun borsaları yükseltin dedi. 10 senedir borsa inanılmaz para kazandırdı. hala kazandırmaya devam ediyor. şimdi ABD deki taksici berber manav kasap ta borsacı oldu!

vatandaşın ise alım gücü uzun süredir artmadı. şimdi vatandaşı da borsaya çekiyorlar. ellerindeki son varlıkları da böylece silip süpürecekler. ABD de işte durum budur.

o yüzden THE ECONOMIST deki 2018 Phoenix in Pipisi senaryosuna sonuna kadar inanıyorum. Gidişat bunu gösteriyor!

Global OHAL'de batmak yasaksa artık..

Hala beyin fırtınası yapıyorum..

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Hiperenflasyon! kimse elinde dolar tutmak istemez bu durumda! dolar faizleri çıldırır! zimbabwe doları olur!

olacağı bu eninde sonunda. ama önce bir tiyatro oyanıp faizi arttırmış veya bilançoyu küçültmüş gibi yapacaklar.

GDP mayıstan beri sürekli azalıyor ABD'de! buna rağmen hisseler artmaya devam ediyor. en çok çentik Ağustos ortasında atılacak.

Sonra mega KİTLEME!

Doları da birilerine kitlemeleri lazım hiperenflasyon dan önce. Kısa zamanda aldırabildikleri kadar Altın ve Gümüş ve nadir nesnelerden aldırmaları lazım babalara!
    Bence sıralamanda bir sıkıntı var..eğer birilerinin parası Zimbabwe parası olacaksa dolardan önce Yen, Avro başı çeker bu konuda..en azından BOJ ve ECB'den farklı olarak FED para basmıyor artık..diğerlerinin bastığı para yetiyor FED'e şimdilik..en azından hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için derler son noktada..hepsi Zimbabwe parası olur,sadece dolar değil..kısaca tüm kağıt paralara reset atılmak zorunda kalınır..

8. Diğer paralar da aynı şekilde. Sadece dolar değil Euro JPY GBP.

Her yerde hiper enflasyon olması kuvvetli ihtimal. Daha büyük MEGA QE ler gelecek borsalar çökünce. Kağıt paralar anlamlarını yitirecekler.

Bence sıralamanda bir sıkıntı var..eğer birilerinin parası Zimbabwe parası olacaksa dolardan önce Yen, Avro başı çeker bu konuda..en azından BOJ ve ECB'den farklı olarak FED para basmıyor artık..diğerlerinin bastığı para yetiyor FED'e şimdilik..en azından hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için derler son noktada..hepsi Zimbabwe parası olur,sadece dolar değil..

Sayfa 143/1009 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •