Balonun Patlaması.!!!!
Ünlü Fizikçi Sir Isaac Newton Borsada Neden Battı?????
insanın hırsı, korkusu, aç gözlülüğü ve sürü psikolojisi hala aynı.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Polemiğin kralını da yaparım.Ama boşuna enerji kaybı.Reel hayatta da kırmızı çizgime dokunmadigi sürece ENERJI HARCAMAM.Yoksa hayat bununla geçer ve yaşamı teğet geçersin.
Ağzının tadı bozulur.
Dönelim asıl konuya BOSPOROS ile GUNDI arasında kaldım.Birisi crash diyor diğeri Uçuş diyor.
Hangi doğru bilemedim...😀
2022 başında 2000 den beri uçuş dedikçe birileri de burada crash çöküş ekonomi rezalet borusu çalıp çalıp oradan buradan short açıp zararına kapadıkça yada aman düşecek diye dolar tl nakitte bekledikçe çok düşman edindim doğrudur.Ne zaman yazsam 5-6 adamın nerede ise ölmüş nickleri canlandırıp üzerime gelmesi boşuna değil ..Anlıyorum.
Bu akçay denen eleman hatırlarsınız devlet kağıtlarından uzak durun diyerek THY kötülüyor du.24 25 tl lerde aklı sıra bana laf sokuyordu . Ben 40 tl şu an zaten 60-70 suyun içinde de 100 dedim idi.
Tcell 15 16 tl lerde iken TVF kağıdı asla alınma diyordu ben suyun içinde 100 tl 15 senedir 8-12 arasında zaten nereye düşecek 15 senelik enflasyon var.... TVF turşusunu kurmak için almadı diyordum.
Şimdi de Sanki çıkaran indiren ben mişim gibi işte yok dip yok tepe işaretlendi falan suçu başkasında arama psikolojik olarak rahatlama ..
Partizan bakış açısı ile borsaya gelirsen adamı soyup soğana çevirirler hadi şimdi bi daha bak derler..
Öte köyde şimdi bana sallamakla meşgul bir eleman piyasayı AKP ve onların aldığı ekonomik kararların değil rusların yaptığını falan sallıyordu.
AKP seçimde bi daha gelirse borsa nın ruhuna fatiha KK gelirse ise BATI lı sermayenin akacağını falan üfürüyordu.
Şimdilerde LONG da nasıl kazandım palavrası sıkmakla meşgul.
21 ekim 2021 günü hiç beklenmedik bir anda faiz indirmeleri ile borsa O TÜN O SAAT O SANİYE füzeledi idi.
Bugünleri tam da o saniyede kim hesapladı da almaya başladı dersiniz?
Neyse ne kadar yazsak birileri gelip ısrarla sallamaya devam edecek diyorum ya çok pis kuyruk acıları var birilerinin.
Hikaye çok eskilere gidiyor hatta bazıları ile.
Yürüyen ölülerin yükselişi.!!!
Zombi adı verilen, gelirleri borçlarını ödemek için yetersiz olan şirketler konusundaki endişeler tüm dünyada yayılırken, IMF tarafından yayımlanan bir makalede Türkiye nin zombi şirket oranında başı çektiği görüldü.
Borcunu ödemek için yeterli para kazanamayan ancak bir şekilde desteklerle hayatta kalmaya devam eden şirketler için kullanılan 'zombi' şirket kavramı ekonominin önündeki büyük tehditlerden biri olarak görülüyor.
Düşük kâr etmesine rağmen yüksek kredi veya destek alabildiği için ayakta duran şirketler.!!!!
https://www.birgun.net/amp/haber/tur...-sirada-446567
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Yer İmleri