Sayfa 883/1004 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon
Arama sonucu : 8026 madde; 7,057 - 7,064 arası.

Konu: Viop LIII

1. İş Bankası Grubu, iştiraklerini yeni kuracağı şirket altında topluyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası Grubu, bünyesinde yer alan iştiraklerini daha etkin yönetim amacıyla bankanın yüzde 100 sahipliğinde kurulacak yeni bir şirket altında toplayacak.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, kurulacak yeni yapı ile dünyada ve Türkiye'de hemen hemen her alanda yaşanan hızlı değişimin gerektirdiği sistematik bir yaklaşımla, daha odaklı ve stratejik bir yönetim anlayışına geçilmesi planlanıyor.

Ayrıca iştirakler arasındaki sinerjinin artırılması, iştiraklerin yüzde 100 konsantrasyonla tam zamanlı ve daha dinamik bir biçimde yönetilmesi, artan verimlilikle iştirak portföyünde değer yükselten ve karı maksimize eden rekabetçi bir performans ortaya konulması hedefleniyor.

Kuruluş misyonu doğrultusunda sadece bankacılık faaliyetleriyle değil, iştirakleri kanalıyla ekonominin pek çok alanına katkı sunan İş Bankası, aynı anlayışla, kuracağı şirketle yeni faaliyet alanlarına girerek stratejik yatırımlar yapmaya ve ülke ekonomisine destek vermeye devam edecek.

İştirak portföyünün zenginleştirilmesini ve optimizasyonunu beraberinde getirecek olan yapılanmayla, İş Bankası'nın öz kaynak karlılığı ve piyasa değerinin artırılması için ilave güçlü bir alan da yaratılması hedefleniyor.

Açıklamada, kolaylaştırılmış usulde iştirak yoluyla kısmi bölünme metoduyla gerçekleştirilecek yeni yapılanma nedeniyle banka sermayesinde, finansallarında ve hissedarlık yapısında herhangi bir değişiklik oluşmayacağı bildirildi.

Bankanın yönetim kurulunun yetki vermesiyle başlayan sürecin, gerekli onay ve izinlerin ardından yıl sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı

2. Konu çimentoya şuradan geldi. Diyelim banka sahibiyim, müşteri benden kredi alıp ham madde stokluyor katlamalı kar yapıyor ya da hisse senedi alıyor ama benim elim kolum bağlı.

Öte yandan bir banka kanuni sınırları aşmış 147 tane iştiraki var ve hala yeni şirketler kuruyor perakende e-ticaret, toptan demir ticareti işlerine girmiş, bankacılık ile alakalı olmayan teknoloji iştirakleri kurmuş.

Rekabet Kurulu bu duruma müdehale etmesi gerekir.

Banka da süpriz bir karar ile bu işe el atmış gibi gözüküyor.

Öbür türlü boynuzlu banka petrol ticareti işine girer, diğeri çimento ve market işine girer, diğeri şeker işine girer vs.
    Son düzenleme : ariston; 26-08-2023 saat: 00:30.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Mavi kuyruk karides nedir?

Akdenizin ,berrak ve tertemiz Ege sularında yetişen mavi kuyruk, hiç bir karides türüne benzemeyen eşsiz tadıyla ızgara ve tavada yapılarak yalnızca özel sofralarda yerini almaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=Fbk-Y-6Lejk

Balıkçım/Emre-URLA

Salaş 1 yerdir,su pet şişededir amaaaaaa......

4. Ben iş bankasının birleşme adımını iştirakler içi finansmanı havuz oluşturarak ekonomik yönetmek olarak anladım. Belki bekledikleri büyük bir sıkıntı var ona karşı önlem.

5.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ben iş bankasının birleşme adımını iştirakler içi finansmanı havuz oluşturarak ekonomik yönetmek olarak anladım. Belki bekledikleri büyük bir sıkıntı var ona karşı önlem.
    Bence diğer bankalardan şikayet geldi. Mesela bankaların DBS sistemleri var demir tüccarlarına kredi açıyorlar, biz artık İş Bankası ile çalıyoruz cevabı çok gelmiş ise durumu şikayet etmişlerdir.

TV'de tüm demir tüccarlarını ve üreticileri platformumuza bekliyoruz demişlerdi. Bu platformu daha sonra başka alanlara da geliştireceğiz önemli ham maddelerin ticareti platformumuzda yapılacak diyorlardı.

En son 100 bin lira kredi ile ticari müşteri kampanyası başlatılmıştı. Genel müdür de biz artık kredi rekabetine girmek istiyoruz vs diyordu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Mavi kuyruk karides nedir?

Akdenizin ,berrak ve tertemiz Ege sularında yetişen mavi kuyruk, hiç bir karides türüne benzemeyen eşsiz tadıyla ızgara ve tavada yapılarak yalnızca özel sofralarda yerini almaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=Fbk-Y-6Lejk

Balıkçım/Emre-URLA

Salaş 1 yerdir,su pet şişededir amaaaaaa......
    [emoji23][emoji23][emoji23]

V2109 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Eleştiriye açık biriyim ama hakareti ve kişiyi yönlendirdiğimi kabul etmiyorum.!
    Gurme değilim,bilmediğim bazı konularda da iddialı olmam.
    Altınorta arkadaşım İzmire geldi,bazı özel durum ve şartlarımdan dolayı resimde görünen yerde ağırladım,daha iyi yerler var mı elbette vardır,şartlar böyleydi.
    Mert beye özelden sebeplerimi yazacağım,kabul etsede,etmese de ..(yazdıkların şık değil )
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...88#post6535388
    Hayat hoş gerisi boş

İş grubunun holdıngleşme süreci yıllardır beklenen bir süreçti.
    Bankacılık işini kolaylaştırmak için
    İşb de şişe de aylardır bir baskı vardı.
    Hayırlısı

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 883/1004 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •