Sayfa 1306/1312 İlkİlk ... 30680612061256129613041305130613071308 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 10,441 - 10,448 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...atista-2113216

Yaparsa akp yapar.
    Bataklığa yapılan konutlar satışa çıkarıldı.
    Depremde yıkılma garantili kelepir fiyatlar.
    Hahahahahaha

Ama sorun değil.
    Yıkılınca, 1 yılda, yine yenisini yapar.

2.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    konutta 2021 de %36 artışı görünce verilerde bir yanlışlık olduğu hemen belli oluyor zaten. öyle her veriye atlamamak lazım. Verinin kaynağı TCMB sitesinden kontrol ettiğimde 01.01.2011 - 01/01.2023 arasında konut fiyatları 14,53 kat artmış. Yani başlangıcı 100 kabul edersek 1.453 olmuş. Demek ki konut fiyatları ÜFE (1.131) den bile çok artmış. Acaba bir balon ihtimali olabilir mi? Bir fikir yani
    Varsayalım ki dediğin doğru olsun, TÜİK'in ÜFE'sinin doğru olduğu ne malum?
    Şu anda ev fiyatlarını değil maaş zamlarını konuşuyor olsaydık, hiçkimse üfeye tüfeye itibar etmeyecek, herkes ENAG enflasyonu üzerinden zam isteyecekti.

Ev fiyatlarının olması gereken seviyeyi ENAG'a göre hesaplayalım mı, ne dersin?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Varsayalım ki dediğin doğru olsun, TÜİK'in ÜFE'sinin doğru olduğu ne malum?
    Şu anda ev fiyatlarını değil maaş zamlarını konuşuyor olsaydık, hiçkimse üfeye tüfeye itibar etmeyecek, herkes ENAG enflasyonu üzerinden zam isteyecekti.

Ev fiyatlarının olması gereken seviyeyi ENAG'a göre hesaplayalım mı, ne dersin?
    memlekette enflasyonla ilgili hangi hesaplamayı yaparsanız yapın
    tuik artı enag bölü 2 demek zorundasınız
    gerçek enflasyon ancak böyle hesaplanır
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by kilavuz Yazıyı Oku
    Dün sabah mecburiyetten Bi ev aldım eskiden ev alana hayatını kurtardı gözüyle bakarlardı ama ben çok huzursuzum hayatım mı kurtuldu hayatımda yediğim en büyük kazığı mı yedim karar veremedim
    Hayırlı olsun. Hiç kötü düşünmeyin.
    Kiraya vermeden boş tutarsanız aynı külçe altın gibi getirisi-götürüsü olmadan kenarda değerini korur. (Eğer aidatsızsa)

Yok eğer kiraya verecekseniz mutlaka tahliye taahhütnamesi alın. İleride kiracı herhangi bir sebepten yeni kontrat isterse taahhütnameyi de yenilemeyi unutmayın. Taahhütnamedeki imza tarihi son kontrattaki imza tarihinden "sonra" olmalı.

Hayırlı olsun.

5. Hafta sonu bir abimizle görüştüm.kendisi emlak danışmanı ve başka işlerle de uğraşıyor. Onun aktardığına göre belirli zamanlarda grüştükleri bankalar oluyormuş. Kredi ile satış veya başka nedenlerle. Bana söylediği yakın zamanda %1.2 lik kredi çıkması bekleniyormuş.
    Yakın zaman dediği en az 2 ayı vardır. Bende emlak sitelerinden ilanlara bakıp favoriledim bir kaç tane. Bütçeme uygun.

Peki kredi çıktığı anda bu fiyatların üzerine % kaç zam gelir tahmini? Bütçeyi buna göre kurayım diye düşündüm. Şimdi ne düşünsek boş. Ozamanki fiyat önemli nede olsa. tahmni ne kadar artar
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    memlekette enflasyonla ilgili hangi hesaplamayı yaparsanız yapın
    tuik artı enag bölü 2 demek zorundasınız
    gerçek enflasyon ancak böyle hesaplanır
    Kesinlikle öyle olmalı.

Ülkede her duruma göre ayrı enflasyon hesabı var.
    Dezenformatör troller için biçilmiş kaftan.
    Ev fiyat artışları hesplanırken tüik enflasyonu, maaş artışlarından şikayet ederken enag enflasyonu.
    Alet çantası gibi, her duruma göre farklı alet.

Bunlar yine dezenformasyonun insaflı çeşidi.
    Bir de enflasyonu "sıfır" kabul edenler var.
    Efendim geçen sene 3 milyon olan ev şimdi ne değişmiş de 5 milyon olmuş.
    Şaka gibiler yemin ederim. İnsanların zekasına hakaret ediyorlar.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Peki kredi çıktığı anda bu fiyatların üzerine % kaç zam gelir tahmini? Bütçeyi buna göre kurayım diye düşündüm. Şimdi ne düşünsek boş. Ozamanki fiyat önemli nede olsa. tahmni ne kadar artar
    Hocam her şeyin fiyatının yılda kabaca 2 katına çıktığı ortamda, 2 ay sonra %20 artış kredi çıksa da çıkmasa da normal ve "adil" bir artıştır.
    O yüzden bir kere %20 koyun kafadan.

8.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hocam her şeyin fiyatının yılda kabaca 2 katına çıktığı ortamda, 2 ay sonra %20 artış kredi çıksa da çıkmasa da normal ve "adil" bir artıştır.
    O yüzden bir kere %20 koyun kafadan.
    Teşekkürler.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

Sayfa 1306/1312 İlkİlk ... 30680612061256129613041305130613071308 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •