Sayfa 72/534 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 4266 madde; 569 - 576 arası.

Konu: CANTE - Çan2 Termik A.Ş.

1. Sayın hissedarx.. yorumlarınızi ilgi ile takip ediyorum..
    Şu anakadar bir tutarsızlık yada yanlis bilgi görmedim..isallah hep beraber kazanırız..kimi az kimi çok..zararda olanlar parasını kurtarır..
    Yorumlarınızı devamını bekliyorum kendi adıma.. teşekkür ederim...

2. Arkadaşım, açıklamaların için teşekkürler...

Cante'de olay SPK onayından sonra netleşecek. 4 Milyar Lirayı neden bu operasyona gömdüklerini öğreneceğiz...

Bendeki hisse miktarı leblebi fındık fıstık. Sadece meraktan bekliyorum. Maksat heyecan olsun...

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Burası her ne kadar IZENR başlığı değilse de yazmadan geçemeyeceğim, çünkü CANTE ile de direkt ilgisi var. Dolar ve navlun fiyatları bu seviyelerde iken, ithal kömürle üretim yapan termik santrallerin kârlı olmasını beklemek hayalcilik olur. Devletin uyguladığı akılalmaz teşvikler olmasa, bu kârlılığını da gösteremez, hepsi kapısına kilit vurur. Net ! Zaten IZENR ve CANTE'nin 2023/6 aylık bilançolarını ufacık bir finansal okuryazarlığı olan insan bile analiz etse ne dediğimi anlar.

HES, RES ve GES konusunu geride detaylıca yazmıştım. Doğalgaz çevrim santralleri de benzer sıkıntıda. Avrupa'da savaş nedeniyle doğalgaz fiyatları uçuk fiyatlamalarda. Spot gaz fiyatları aldı başını gidiyor ve BOTAŞ (yerel seçimler öncesi risk almamak adına) zam yapmamakta direniyor.

https://www.botas.gov.tr/Sayfa/2023-...t-tarifesi/727

Enerji, total ekonominin lokomotifidir. Zaten bu nedenle ülkeler birbiri ile dur durak bilmeksizin savaş halindeler. İthal kömür ve doğalgaz ile üretim yapan enerji santrallerine uygulanan sübvansiyonlar tahminlerin ötesinde bir tahribat yaratmakta ve yeni yöneticiler bunun farkına varacak kapasitede. Yerli ve milli kaynaklarla üretim yapan termik santrallere fazla uzak olmayan bir süreçte ilave teşvikler gelecektir. Not edin dostlarım.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

Arkadaşlar hakim ortak cante hissesini satacağını beyan etti ve satış formu SPK onayı aldı.
    Bu satışı yaklaşık 160 milyon idi ve bunu zirveden itibaren satmadı da neden 22 den itibaren sattı.
    1.Basiretli bir tüccar böylemi yapar?
    2.bu kadar satış kim tarafından karşılandı az bir satış değil.
    3.yatirimci tepkisi nedeniyle tahsisli sermaye yapacağını vede bunu avans olarak yatirdigini beyan ettiler.buna kim inanır ki madem sermaye artışı yapacaktın neden hisse sattın.spk bunu kabul edermi?
    4.ayrica bu sermaye artışı kabul edilse bile.
    Onay tarihinden geriye 10 günlük ortalamasının yüzde 20 aşağı veya yukarı fiyattan olmasi gerekiyor.
    Bende almak istiyorum bu hisseyi ama yukarıdaki nedenlerle tereddüt içerisindeyim
    4.ayrica kurumsal şirket olarak görmedim.daha önce yatırımcı ilisklierini aradım muhatap bulamadım.arama sebebi bunların bir altin madeni sahası var ve mahkemelik idi onun hakkında bilgi almak içindi.
    Bu hissede olup gerekli bilgiye sahip olanlar aydınlatırsa sevinirim.
    Yy.tavsiyesi değildir.
    Sagliklar

4.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Bende almak istiyorum bu hisseyi ama yukarıdaki nedenlerle tereddüt içerisindeyim.

.

3.yatirimci tepkisi nedeniyle tahsisli sermaye yapacağını vede bunu avans olarak yatirdigini beyan ettiler.
    Gayet tabiki herkesin kararı kendine ancak
    bunca tereddüt ettiğiniz bir şirkete "yatırım" yapılmaz üstadım. Aşırı şüphe sağlığı bozar.

Diğer taraftan, satışın yapıldığı ilk günkü (21.07.2023) açıklamada bile, elde edilecek gelirin CANTE'ye sermaye avansı olarak verildiği açıklandı. Yani yatırımcı tepkisi felan değil. Yanlış bilgilendirilmişsiniz...

Şahsen sürecin olabildiğince şeffaf yürütüldüğüne inanıyorum. Nitekim SPK başvurusu öncesinde tüm borçların kapatıldığı açıklaması da mevcut.

Buna rağmen kuşkularınız varsa yatırımcı ilişkilerine sorabilirsiniz. Şimdiye kadar ki bütün sorularıma tüm açıklığı ile cevap verdiler. Telefonda bilgi vermiyorlar ki, bu son derece kurumsal bir davranış. Her şey yazılı; kayıt altında yani...

Bu hafta normal şartlarda SPK onayının gelmesini bekliyorum. Tospa gibi iş yapan bir kurumumuz var maalesef. Tüm bilgi ve belgeler elinde, neyi niye bekletirler anlamak mümkün değil...

tüm borçların kapatıldığı...yanlış...

tüm finansal borçlar olacak....

6.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    tüm borçların kapatıldığı...yanlış...

tüm finansal borçlar olacak....
    Sana da günaydın...Epeydir santral arıza durumları yapıştırmadın. Olmuyor yani...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

7. Kaynak: EPİAŞ haftalık bülten

Üretilen toplam enerjinin % 52'si ithal girdi...Yazıktır, günahtır bu ülkeye diyorum, başka bir şey demiyorum.
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Gayet tabiki herkesin kararı kendine ancak
    bunca tereddüt ettiğiniz bir şirkete "yatırım" yapılmaz üstadım. Aşırı şüphe sağlığı bozar.

Diğer taraftan, satışın yapıldığı ilk günkü (21.07.2023) açıklamada bile, elde edilecek gelirin CANTE'ye sermaye avansı olarak verildiği açıklandı. Yani yatırımcı tepkisi felan değil. Yanlış bilgilendirilmişsiniz...

Şahsen sürecin olabildiğince şeffaf yürütüldüğüne inanıyorum. Nitekim SPK başvurusu öncesinde tüm borçların kapatıldığı açıklaması da mevcut.

Buna rağmen kuşkularınız varsa yatırımcı ilişkilerine sorabilirsiniz. Şimdiye kadar ki bütün sorularıma tüm açıklığı ile cevap verdiler. Telefonda bilgi vermiyorlar ki, bu son derece kurumsal bir davranış. Her şey yazılı; kayıt altında yani...

Bu hafta normal şartlarda SPK onayının gelmesini bekliyorum. Tospa gibi iş yapan bir kurumumuz var maalesef. Tüm bilgi ve belgeler elinde, neyi niye bekletirler anlamak mümkün değil...
    Hem hisse sat hemde tahsisli yapacagim de bu çelişki nedir.
    SPK bunu zor kabul eder kanaatindeyim.
    Ayrıca Koç Grubu maalt bile çıkaramadı daha tahsisliyi
    Odas zor gibi
    Yy.tv.degikdir
    Sagliklar

Sayfa 72/534 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz