Sayfa 989/1002 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 7,905 - 7,912 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Ben hvu salı günü sattım Çarşamba fiyatıyla bugün dönecek değilmi .
    Eğer salı 13.30 dan önce talimat verdiyseniz, dünkü belirlenen fiyattan hesabınıza bugün geçer.

2.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    T+2 fiyatı mi yoksa yatacağı tarihi mi
    bugünkü negatif getiriden yırtmış olursunuz

Alıntı Originally Posted by sturk16 Yazıyı Oku
    bugünkü negatif getiriden yırtmış olursunuz
    İnşallah öyledir fon bölümünde sanki bugünkü fiyattan satacakmis gibi kar/zarar gösteriyor.

4.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    İnşallah öyledir fon bölümünde sanki bugünkü fiyattan satacakmis gibi kar/zarar gösteriyor.
    bankalar öyle gösterir. Hesaba geçerken bakiye dünkü değere göre değişir.

5. Az once ana akım medya TV de tüyü bitmemiş iki üç çocuk borsa konusunda ahkam kesiyordu, portföyünü şöyle yönetiyorum böyle yönetiyorum şöyle kazanıyorum böyle kazanıyorum. Hatta sonuna slogan bile attı "Borsa sabırsızlardan sabırlıya para aktarılan yerdir."

Borsacılar dötü kollasın bence. Arkalarını duvara dayayarak gezsinler.

6. HJB son dagilim raporuna gore kendi sirket hisselerini tasiyormus. Halka arzlardan sadece kuzu grup var o da az miktarda. Ama 31 agustos tarihindeki durumu gosterir tabiki. Belki degismistir , bilemiyoruz.

Ters reponun karşısındaki sirketlerden borç mu alıyor %30 dan bu t.repo işini hiç çözemedim.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Ters reponun karşısındaki sirketlerden borç mu alıyor %30 dan bu t.repo işini hiç çözemedim.
    mantık şu, sizde para veya hisse var ve bunu repo yapıyorsanız, alacaklı olan siz ters repo , borçlu olan karşı taraf ise repo yapmış oluyor. mesela siz banka aracılığı ile fon aldığınızda , banka fon alınasıya kadar sürede sizin mangırları repo yapıyor, siz ters repo yapmış oluyorsunuz...

yani veren ters repocu , alan repocu.... alacaklı ters repocu borçlu repocu...

muhasebede de giren borçlu çıkan alacaklı

icra iflas ipotekte deftere işlenirken de ters yazılır mesela borç alacak ilişkisi...

hehehe bi de hakim mahkeme kararını okuduğunda, aslında davayı kazandığı halde okunan kararı anlamayıp kaybettiğini zannedenler oluyor.
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

Sayfa 989/1002 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •