Grafiği de verelim Bist-100
Minik bir ihlal var dipte, XUTUM de ise bu ihlal yok...XU030 ise bu anlamda muamma..
TL bazlı grafiklerde, deprem sonrası iptal edilen günü ekliyorlar, ama nedense dolar bazlı grafiğe aynı eklemeyi yapmıyorlar, bu konuda ikincikli bir tutum sergiliyorlar.
Oysa ki, dolar bazlıya da iptal edilen günü eklerseniz, TL bazlıda üçgen sayılan ana 4 düzeltmesi dolar bazlıda bariz flata karşılık geliyor.
Bu durumda dolar bazlıda ana sayımda 2 nci dalga flat, 4 ncü dalga da flat durumu oluşuyor, kural olmasa da almaşıklığa ters.
Daha önce söylemiştim takip eden varsa, pandemi dibi sonrası iki tane 1-2, 1-2 olabilir, bu durumda aynı yılbaşındaki gibi tekrar flat vaya kompleks düzeltip, tekrar yeni bir dalga başlatabiliriz, reel faiz>enflasyon v.s. makro bağlamında Mart ayına kadar buradan yeni bir projeksiyon üretilebilir.
Veya burası bir uzatan 3, benzer bir görüntü oluşur, ama düzeltme nispeten kısa kalır, zamanca pek oturmuyor, hem trust yapı dik, hem de tekrar 4 düzeltmesi v.s., o yüzden ilk ihtimal ağırlıklı. Bazı endeks mühendisliğinde kullanılan hisseler sürmenaj oldu, klasik 5 nci dalga spekülasyonu sergileyemediler, son dalga oldukça tuhaf ilerliyor, ne olduğu belli değil. ED ye dönerse en azından hassas gözlem/ölçüm yapılabilir, ama bu haliyle her an herşey olabilir.
Şablon hedefler grafikte...Zamanca yarın kritik atlatırsa olası 19 Eylül, 21 Eylül gelişmelerine angaje olabilir, ED çizmeli en güzeli..

Yer İmleri