Baştan okuyup, ince ayrıntıları öğreneyim.
Baştan okuyup, ince ayrıntıları öğreneyim.
ABD 30 yıllık tahvil getirisi %4,35
Bizim 30 yıllık eurobond getirisi %8,9.
CDS 372
Sadece %0,9 daha fazla kar için TR eurobond'unu yabancı yatırımcı alır mı?
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
İngiliz banka Barclays, dolar/TL ve politika faizi tahminlerini açıkladı. Banka, dolar kurunun 2023 sonunda 29 a, Merkez Bankası nın politika faizinin de bu yıl sonunda yüzde 35 e yükselmesini bekliyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...ource=Anasayfa
TR eurobond'unu yabancı yatırımcı alır mı ?
Bence alır, buralardan TL ile dolar alir ve dolar 60 TL.yi gorurse seklinde kazancini dusunur.
Bu kazanc orani hic te ucuk bir ihtimal degil.
USD900123 AL40-630 Kodlu Eurobond'u henuz bu sabah aldim.
6 ayda bir %5,93 odemeli, Vade Ocak 2030.
Yillik getiri %11.86 , dolar uzerinden.
Bunun disinda 3 ayri Eurobond daha aldim, faiz odemelerini 3 ay'da bire getirdim. ( son bir yil icinde, yatirdigim dolar maaliyetim ortalama 19.00 TL. civarinda.)
Bu kadar yuksek oran, dunyanin hic bir yerinde alamazsiniz.
Yabanci bunu cok iyi bilir ve gorur.
Zaten yabancinin cogu biyikli, ulkeden calip, Ingiltere'ye yigdigi dolarlari yatiriyor.
Bu adamlar Hisse Senedi alip, 12 ay bekleyip, hisse yonetiminin verip vermeyecegi supheli nakit kar payi icin dolar bozmaz, para baglamaz.
Bence Tr.Eurobond'un, bu getiri yuzdesi ile talebi bitmez.
50.000 dolarlik Eurobond aldiniz, yillik getiriniz ortalama %10 olsun, yilda 5.000 dolar faiz aliyorsunuz.
Hesap kolayligi icin dolar 30 TL. hesab edelim.
Yilda 150.000 TL, ay'da 12.500 TL. gelir demek. ( bugun icin, yarin dolara bagli olarak yukselecek.)
SGK Emekli ayligi kac, 7.500 TL.
Ozetle sadece 50.000 dolar bir kisiyi omur boyu kurtariyor.
Daha ne olsun.
İngiliz bankası Barclays, Türkiye ye dair dolar/TL ve politika faizi tahminlerini duyurdu. Banka, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık nedeniyle kur ve faizde artış bekliyor. Barclays, doların 2023 sonunda 29 u, Mart 2024 te 32 yi, Haziran 2024 te 35, Eylül 2024 te 39 u göreceğini söyledi.
https://www.karar.com/ekonomi-haberl...olacak-1785898
Eurobond fiyatları son 1 ayda neden düşüyor o zaman ?? Yabancı yatırımcılar Türk borsasına yatırım yapıyor.. Eurobond filan aldıkları yok… Alsalar Eurobond fiyatları uçmuştu…
Yer İmleri